Date companie
 
 
 
 

Oamenii de afaceri trag un nou semnal de alarmă în privința taxelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxe, antreprenori
 

Noile modificări pentru Codul fiscal și pentru grila de salarizare ar putea afecta grav economia țării. Acesta esta semnalul de alarmă pe care îl trag investitorii și antreprenorii, care spun că guvernanții și-au dat seama că sunt tot mai puțini bani la buget și atunci măresc cuantumul taxelor.

RĂZVAN ORĂȘANU, analist economic

"Marea slăbiciune este a instituțiilor care colectează taxele și impozitele, respectiv a ANAF-ului. De la reorganizări peste reorganizări, de la politizare până la lipsa de funcționalitate a Direcției de Luptă Antifraudă. (...) Cert este că, dacă e slabă o instituție a statului, nu trebuie să compensăm aruncând în cârca unor antreprenori niște taxe suplimentare."

Cel mai grav fapt este legat de creșterea artificială a salariului minim pe economie, spun antreprenorii, care se plâng că statul impune noi majorări, dar cei care vin să se angajeze nu sunt bine pregătiți.

CRISTIAN PÂRVAN, președintele PIAROM

"Evident că toți angajatorii sunt îngrijorați de dinamică. Ei preferă un nivel anunțat, pe care îl pot introduce în planurile de afaceri și știu cum stau decât creșterile intempestive. Acestea îi suprind în mijlocul anului, cu măriri de salarii."

Nivelul salariului minim brut în România va ajunge la anul la suma de 2.000 de lei. În anul 2019, va crește cu încă 200 de lei, urmând ca în anul 2020 să ajungă la 2.400 de lei. Totuși, persoanele cu studii superioare vor primi un salariu minim, în anul 2020, de 3.000 de lei.

CRISTINA CHIRIAC, președinte, Asoc. Naț. a Antreprenorilor

"Grav este că ne situăm ca nivel al taxelor suportate din salariul minim pe economie pe locul 8 în Europa. Adică, 47% din acești 1.450 de lei reprezintă taxe și impozite pe care un antreprenor îi virează lunar la stat."

Așa se face că angajatorii ajung să plătească jumătate din salarii... la stat. Cu toate acestea, România are unul dintre cele mai mici salarii minime pe economie din țările Uniunii Europeane, depășind doar Bulgaria, unde salariul minim este de 235 de euro. Potrivit Eurostat, cel mai mare salariu minim pe economie din UE este în Luxemburg, unde ajunge la 1.999 de euro.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2