Date companie
 
 
 
 

Operație chirurgicală în premieră în țara noastră, efectuată la Spitalul "Marie Curie"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : nervi, premiera, spitalul, gat, marie, curie, operatia, nicoleta, leziune
 

Operație în premieră în țara noastră! Viața unei fetițe din Călărași s-a schimbat, în urma intervenției medicilor de la spitalul bucureștean ''Marie Curie''. Nicoleta, care are numai șase luni, a trăit un adevărat coșmar de la naștere. Copila a suferit o leziune la nervii de la gât și n-a mai putut sã-și foloseascã una dintre mâini. La câteva zile de la venirea sa pe lume, doctorii au constatat că Nicoleta suferă de plex brahial. Micuța și-a petrecut prima perioadã din viațã mai mult prin spitale. Au urmat lungi ședințe de recuperare, dar acum chinul ei a luat sfârșit.

NICOLAE GHIZDAVECI, tatãl fetiței "Mânuța o ținea lângă corp, nu putea să o ridice. Eu i-o ridicam sus pe burtică, cădea imediat jos. Acum s-a recuperat cât de cât și poate să o ridice!"

Un astfel de caz apare o dată la două mii de nașteri. Uneori, nervii se refac doar cu ajutorul excercițiilor fizice, dar, în cele mai grave situații, este nevoie de operație. Singura șansã de recuperare totalã a fetiței era o intervenție chirurgicalã. Până acum, toți copiii diagnosticați cu maladia, de care suferã și Nicoleta, erau trimiși la clinici din Germania.

DRAGOȘ ZAMFIRESCU, chirurg plastician "E o operație dificilă. Din fericire, am gãsit rãdãcinile plexului brahial întregi, dar, dupã rãdãcini, era o cicatrice, un bloc cicatricial care comprima restul fibrelor nervoase care se ramificã spre mânã. Aceastã cicatrice nu putea sã permitã conducerea impulsurilor nervoase!"

În cazul Nicoletei, operația s-a încheiat cu succes, însã urmeazã o altã perioadã de recuperare, care poate ajunge pânã la un an. La noi in țară, încă 40 de copii au nevoie de o astfel de intervenție, Ca sã ducã o viațã normalã, ei trebuie operați în primele nouã luni de viațã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2