Date companie
 
 
 
 

Oradea: Fostul Palat al Finanțelor are o stare avansată de degradare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cladire, paragina
 

Fostul Palat al Finanțelor din Oradea, lăsat în paragină! Clădirea impozantă din centrul Municipiului Oradea a fost disputată ani la rând. Acum a intrat definitiv în proprietatea Consiliului Județean Bihor, care vrea să o reabiliteze.

VOX:„E de ani de zile, de când a fost retrocedată, cum ar veni, că aici a fost fosta policlinică, dacă stăm să ne gândim, pe vremuri, după care s-a retrocedat și probabil că nu s-a mai făcut absolut nimic”.

IOAN MANG, vicepreședinte, Cons. Jud. Bihor

“Consiliul Județean are datoria de a reabilita această clădire și de a o pune în valoare. Este o clădire de patrimoniu, o clădire frumoasă, o clădire care ar putea să devină noul sediu al Consiliului Județean, în care să intre toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean, mai ales cele care au directă legătură cu cetățeanul”.

Cât timp a durat disputa juridică, investițiile au fost minime. Totuși, s-au realizat reparații la tâmplăria exterioară a clădirii, în special la ferestre.

IOAN MANG, vicepreședinte, Cons. Jud. Bihor

„Noi am început deja demersurile pentru a face un studiu de fezabilitate, să vedem cât ar costa lucrările de reparații capitale care sunt necesare acolo și să punem clădirea în valoare, s-o transformăm ulterior, într-un sediu al Consiliului Județean de care iarăși avem mare nevoie”.

În urmă cu zece ani, clădirea a fost evaluată la 5 milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În pregătire, majorarea taxelor cu până la 500%, pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ( 16 Februarie 2021 )

  Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...

 • Un parc din Sectorul 4, șters de pe fața pământului, pentru construirea unei clădiri ( 19 Mai 2018 )

  Protest în Sectorul 4 al Capitalei, după ce autoritățile locale au decis să demoleze un parc cu zone de recreere pentru varstnici și locuri de joacă pentru copii. Locatarii blocurilor din vecinătatea Șoselei Berceni-Olteniței sunt revoltați...

 • Incendiu violent într-o localitate din Bistrița-Năsăud ( 11 Martie 2017 )

  Incendiu violent, în această noapte, în localitatea Dumitra din județul Bistrița Năsăud! Focul a mistuit o clădire în care locuiau trei familii, anexele gospodărești, un magazin și patru mașini aflate în garajul din curtea interioară.

 • Savantul Victor Babeș, ”anonimul” zilelor noastre ( 16 August 2015 )

  Nu putem să nu ne întrebăm, deseori, de ce tânăra generație ignoră figurile marcante ale istoriei și ale științei românești, cunoscute mai degrabă în afara granițelor țării. Nume ca Aurel Vlaicu, Nicolae Paulescu, Victor Babeș, Constantin Brâncuși, dar și mulți alți mari înaintași, care și-au înscris numele în istoria descoperirilor științifice și tehnice...

 • Un student din Suceava, inventatorul unui senzor care salvează vieți în caz de cutremur ( 6 Decembrie 2014 )

  Senzorul care salvează vieți! Un student din Suceava a creat un dispozitiv de salvat vieți în caz de cutremur, care a fost si premiat. Senzorul este introdus într-un recipient și se montează pe peretele cu cea mai slabă rezistență din clădire. În cazul prăbușirii clădirii, aparatul se activează și trimite un semnal către o rețea monitorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În dispecerat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2