Date companie
 
 
 
 

Ovi D Pop, când o fotografie face cât o mie de cuvinte...

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fotografie, Ovi D Pop
 

Uneori, o fotografie reușește să transmită mult mai mult decât o mie de cuvinte, iar dacă ai de-a face cu unele dintre cele mai bune fotografii din lume, atunci cu siguranță vei afla multe povești spuse prin imagini. Astăzi ne-am oprit la fotograful Ovi D Pop, născut în Oradea într-o zi de aprilie. Cu pasiune și un simț al detaliului special, Ovi reușește să răpească timpului o secvență de viață, să explice vizual un moment al zilei, să spuna o mică poveste care generează emoție atunci când o vezi transpusă în imagine. Cu o carieră de 30 de ani, fotografiile sale au fost răsplatite cu sute de premii, din care 300 sunt medalii de aur adunate de pe tot mapamondul. Prima medalie de aur din palmares a primit-o pentru o fotografie în care apare fiul său.

OVI D POP

”Când am început să fac fotografie artistică, prima mea medalie de aur cu o fotografie făcută fiului meu care este chiar aici fotografia”.

Dincolo se semnificație, multe dintre fotografii au asociată o poveste pe care fotograful a trăit-o, uneori cu emoții și chiar cu riscuri.

”Am zburat cu avionul, pot să spun că am fost primul care a fotografiat Stâna de Vale.”

Una dintre cele mai premiate fotografii, reprezentativă pentru portofoliul artistului fotograf, este o imagine de compoziție în care un loc din Bihor este surprins în două anotimpuri. Acest peisaj a făcut cunoscut în lume și a conferit valoare unui drum șerpuit de munte.

OVI D POP, fotograf

”Am văzut o pădure de salcâm foarte compactă pentru că tendința celorcare dețin drone este să fotografieze serpentine..."

Anul acesta, orădeanul ocupă locul 9 în topul mondial al artiștilor fotografi cu cele mai multe imagini acceptate, jurizate și premiate la competițiile de profil. Trofeele obținute de Ovi D Pop acoperă un perete întreg în studioul fotografului.

OVI D POP, fotograf
”Una dintre cele mai frumoase medalii pe care le-am câștigat este de la episcopia romano-catolică.”

Ovi D Pop este primul fotograf care a reușit să surprinda în cea mai complexă suită de imagini frumusețea orașului Oradea și a județului Bihor. Este autor al mai multor ghiduri de călătorie ilustrate prin care este prezentat lumii o parte din farmecul local pe care îl are Bihorul, cu oamenii, obiceiurile și peisajele sale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2