Date companie
 
 
 
 

PD-L vrea înjumătățirea concediului maternal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ministrul muncii, concediu maternal, Ioan Botis, initiativa PD-L
 

Democrat-liberalii l-au mandatat pe ministrul Muncii, Ioan Botiș, să reducă la jumătate concediul maternal. Decizia a fost luata în Biroul Permanent Național al PD-L. Astfel, durata de acordare a indemnizației pentru mame s-ar înjumătăți, de la doi ani la unul. In schimb, mamele care se întorc la serviciu ar urma sã primească, lunar, câte cinci sute de lei pe o perioadă de un an.

CRISTIAN BOUREANU - vicepresedinte PD-L: "Ministrul are sprijinul nostru pentru varianta pe care a propus-o, nu cred că a fost vreun vot împotrivă. (...) Mă refer la pãstrarea sumelor între care se dă ajutorul pentru primele 12 luni, minim șase sute de lei, dar nu mai mult de 3.400, în cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni."

IOAN BOTIS - Ministrul Muncii: "In fiecare lunã, începând cu luna a ºaptea, sã se acorde un stimulent de întoarcere la locul de muncã de cinci sute de lei net. Începând cu luna a saptea sã primesti pentru fiecare lunã pe care o câstigi întorcându-te la locul de muncã primesti aceastã indemnizatie. Este o varianta pe care am propus-o, 600, 85% din media veniturilor din ultimele 11 luni."

ROBERTA ANASTASE - presedinte Camera Deputatilor: "Cred cã din acest punct de vedere cã Guvernul nu e deloc condamnabil cã se gândește la o formulã de bonus, în special pentru mamele care vor sã se întoarcã la locul de muncã. Statisticile ne aratã cã doresc acest lucru."

Această decizie a fost criticată chiar de unii parlamentari PD-L, printre care deputatul Raluca Turcan. Și UDMR s-a pronuntat pentru menținerea actualului sistem de acordare a concediului maternal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2