Date companie
 
 
 
 

Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, depresie
 

Expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului crește riscul de depresie și suicid! Efectele poluării asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea, însă, după analizarea a 25 de studii recente, de către cercetătorii de la University College din Londra, s-a ajuns la concluzia că acest fenomen afectează și sănătatea mintală. Cercetătorii au descoperit că persoanele care locuiesc într-o zonă în care nivelul de poluare este de două ori mai mare decât limita maximă admisă de Organizația Mondială a Sănătății, prezintă cu 10% mai multe riscuri de a dezvolta depresie comparativ cu cei din regiunile unde nu sunt depășite aceste măsurători.

COSMINA STOIAN, reporter

„Analiza mai arată faptul că asocierea dintre expunerea la aer poluat și depresie a fost constatată peste tot în lume. Există numeroase dovezi care demonstrează că micile particule pot intra în sânge și ajung ulterior la creier. O explicație este aceea că aerul poluat provoacă inflamație în organism, ce poate duce la instalarea depresiei, afectând, totodată hormonii stresului.”

În ceea ce privește suicidul, o asociere a fost descoperită în cazul expunerii pe parcursul a trei zile, la un nivel de poluare ușor mai mare, cu particule cunoscute sub denumirea PM 10. La fiecare creștere a acestui tip de nivel de poluare cu 10 micrograme pe metru cub, riscul de suicid se mărește cu 2%. Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății spun că nivelul de particule în suspensie, ce reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, nu ar trebui să depășească, în medie, 10 micrograme pe metru cub de aer pe parcursul unui an. În Londra, de exemplu, media este de 13,3 micrograme, iar în New Delhi se înregistrează o valoare de 133. La acest capitol, nici țara noastră nu stă prea bine. Conform unui comunicat de presă emis la începutul lunii decembrie de Observatorul Român de Sănătate, peste 25.000 de români mor anual prematur din cauza poluării aerului, iar majoritatea sunt din București. Poluarea este responsabilă pentru o treime din cazurile de cancer la plămâni, iar copiii sunt cei mai afectați. Totodată, România se află în proces de infringement cu Comisia Europeană pentru depășiri constante ale cantităților de particule fine în mișcare aflate în aer. Țara noastră a fost trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer, iar în cazul unei condamnări suntem în pericol să plătim penalități de două sute de mii de euro pe zi.


Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor ( 12 Ianuarie 2020 )

  Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei...

 • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

  În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

 • Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europene ( 22 Decembrie 2019 )

  Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de mașini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial...

 • Aerul din centrul Capitalei, poluat peste limita maximă admisă ( 6 Decembrie 2019 )

  Statistici îngrijorătoare pentru locuitorii Capitalei! Limitele de poluare au depășit, în centrul Municipiul București, pragul maxim admis, în anul 2019, potrivit Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2