Date companie
 
 
 
 

Povestea boabelor de cacao, în 40 de fotografii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vernisaj, fotografii, boabe de cacao
 

Povestea boabelor de cacao, într-o expoziție de fotografie de excepție! În București a avut loc vernisajul unei selecții de 40 de fotografii în care au fost comprimate emoțiile, trăirile și provocările pe care le-a avut fotograful Sandu Cuturela în Congo. Ideea expoziției "L`amour du Congo" s-a născut din pasiunea lui pentru fotografie și pentru Africa.

SANDU CUTURELA, fotograf

"Conceptul acestei expoziții este în primul rând sensibilizarea noastră a românilor ca membri ai UE față de Africa, o țară cu un potențial enorm și unde încă oamenii trăiesc cu speranța că învățând pot ieși din pădure și își pot construi o lume nouă."

Primul contact al lui Sandu Cuturela cu Africa a fost în urma cu 20 de ani și de atunci a rămas îndrăgostit de acest continent. În urma cu 7 ani a plecat în Republica Democrată Congo unde a legat prietenii și așa a apărut și ideea de a importa boabe de cacao crude.

ADINA CUTURELA

"Aceste fotografii vin și ca o promisiune îndeplinită pentru fermierii cu care noi colaborăm, pe care i-am întâlnit în RD Congo și o promisiune pentru copiii pe care i-am întâlnit la școlile de acolo. Că vom spune și în altă parte despre ei, despre faptul că sunt inteligenți, deștepți și despre faptul că le place sa meargă la școală, oricât de greu ar fi să facă asta și că fermierilor le place sa muncească chiar daca condițiile acolo nu sunt neapărat cele mai bune."

În fiecare an, timp de câteva săptămâni, Sandu Cuturela petrece timp alături de fermieri și familiilor lor. El a înțeles astfel cultura țării și provocările cu care se confruntă locuitorii. Fotografiile sunt făcute cu telefonul, pentru a surprinde reacțiile firești ale oamenilor și a înlătura suspiciunile polițiștilor care veghează la fiecare intersecție și privesc cu rezervă străinii. Cei prezenți au fost impresionați de poveștile care stau în spatele fotografiilor.

VOX-uri 

“Expoziția de fotografie e deosebită, arata puțin și populația din Congo care isi dorește, din ce îmi dau eu seama, să și invete." 

"E o lume care trebuie descoperită într-o formă sau alta, prin fotografiile acestea și o lume care cere multa înțelegere."

La finalul vernisajului, invitații s-au delectat cu bunătăți din boabe de cacao aduse tocmai din Africa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2