Date companie
 
 
 
 

Primul tronson pentru tramvai, pe Diametrala Buzești-Berzei-Uranus, în probe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresteni, Oprescu, buzesti, uranus, tramvai, probe, tronson, berzei
 

Vești bune pentru bucureștenii care se deplasează cu mijloacele de transport în comun! În mai puțin de două săptămâni, aceștia vor putea circula, cu tramvaiul, pe primul tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus. În urma reconfigurării, bulevardul are două benzi pe sens, linie de tramvai și pistă pentru biciclete. Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a asistat la efectuarea primele probe cu tramvaiul. Noul bulevard constituie coloana vertebrală a circulației din centrul Bucureștiului și va funcționa ca o alternativă pentru traversarea capitalei de la Nord la Sud, în doar 20 de minute.

SORIN OPRESCU, primar general, București "Sunt foarte mândru că, după vreo 90 de ani de la cei care au gândit această pătrundere, care în acest moment se pregătește să devină o alternativă la ce înseamnă Lascăr Catargiu - Calea Victoriei, și, în felul ăsta, circulația va fi mai comodă, iar când vom străpunge și Dealul Parlamentului și vom trece prin tunelul de dedesubt, vom ieși în intersecția cu Tudor Vladimirescu!"

Apariția tramvaiului i-a încântat pe locuitorii din zonă, care nu mai sperau ca acesta să circule din nou pe strada lor.

ION DEDU, director executiv, Direcția Transporturi P.M.B. "În ceea ce privește strada, se lucrează la finalizarea lucrărilor de semaforizare, marcare, separarea pistei de bicicliști. După ce ele vor fi finalizate, se va face auditul siguranței circulației pentru toate categoriile de participanți și, în momentul în care comisia își va da acordul că totul este sigur, se va pune în funcțiune bulevardul!"

Primul tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus, care, până în acest moment, cuprinde 7 stații, a costat municipalitatea peste 67 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tramvaiul 41 va circula, din nou, în mod normal ( 14 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru bucureșteni! Începând de mâine, circulația tramvaiului 41 revine la normal, după ce lucrările de consolidare a Podului Grant, pe tronsonul Turda-Crângași, au fost finalizate. 

 • Pereții casei groazei din Caracal, verificați cu un scanner ( 19 August 2019 )

  Ancheta în cazul de la Caracal bate pasul pe loc! Procurorii au decis ca pereții casei lui Gheorghe Dincă să fie verificați cu scannerul, în căutarea de noi probe. Aparatul de scanat a fost adus de anchetatori în urmă cu câteva zile la Caracal...

 • Tramvaiul 41 va funcționa doar pe un singur fir, pe Podul Grant ( 12 August 2019 )

  Veste proastă pentru bucureșteni! Tramvaiul 41 va circula, de la 1 septembrie, doar pe un singur fir, pe Podul Grant. Astfel, frecvența acestuia va fi afectată, iar timpii de așteptare vor fi mai mari. 

 • Ancheta continuă la Caracal, sub presiunea expirării mandatului de cercetare la fața locului ( 6 August 2019 )

  Ancheta de la Caracal a ajuns în a cincea zi consecutivă, în condițiile în care procurorii D.I.I.C.O.T. au un mandat pentru verificări valabil până vineri! Anchetatorii au început să spargă plăcile de beton din curtea suspectului Gheorghe Dincă.

 • Suspectul de crimă din Caracal, arestat ( 27 Iulie 2019 )

  Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori. Dincă a fost prezentat magistraților Tribunalului Dolj, în această dimineață, cu propunere...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2