Date companie
 
 
 
 

Produsul Intern Brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% față de primul trimestru

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pib, economie
 

Economia dă înapoi, Guvernul este optimist!(CARTON IN) Produsul Intern Brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% față de primul trimestru, iar creșterea anuală a coborât atât la nivel trimestrial de la 3,9% la 1,2%, cât și semestrial, la 2,4% serie brută și 2,6% serie ajustată sezonier, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. (CARTON OUT) Cifrele contrazic prognozele anunțate de analiști și de autorități și arată o deteriorare semnificativă activității economice, atât în ceea ce privește consumul populației, cât și investițiile. Premierul Victor Ponta susține însă că România continuă creșterea economică. Victor Ponta a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care laudă reușitele Guvernului: ”Avem în continuare una din cele mai solide creșteri din Uniunea Europeană. Este ca și când mergeam cu mașina cu 130 km la oră și acum mergem cu 100 km la oră - dar mergem tot înainte!” scrie premierul. 
[2] NATALIA MANOLESCU
reporter
"Creșterea economică din primul semestru se situează sub așteptările autorităților, care prognozau un avans economic de 3,5%. Cu toate acestea, Guvernul susține că este vorba doar o încetinire a vitezei și păstrează ținta de creștere de 2,5 %. Mai mult, executivul afirmă că țara noastră continuă să aibă una dintre cele mai solide creșteri din Uniunea Europeană, pe fondul evoluției pozitive a producției industriale și a exporturilor. În opinia premierului Victor Ponta, ritmul creșterii economice ar trebui susținut cu reducerea CAS și există spațiu fiscal pentru aplicarea acestei măsuri." 
(CARTON IN) Pentru anul 2014, Guvernul României anticipa un avans economic de 3,5%. Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială estimau în iunie, o creștere de 2,8% a economiei românești, iar Comisia Europeană anticipa, în prognoza economică de primăvară, că PIB-ul României va crește, anul acesta, cu 2,5%. (CARTON OUT) 
România nu este singura țară care înregistrează scăderi ale produsului intern brut în trimestrul al doilea. PIB-ul Germaniei, cea mai puternică economie a Europei, a avut un declin de 0,2%, iar economia Italiei a reintrat în recesiune pentru a treia oară în ultimii șase ani. 
Economia dă înapoi, Guvernul este optimist! Produsul Intern Brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% față de primul trimestru, iar creșterea anuală a coborât atât la nivel trimestrial de la 3,9% la 1,2%, cât și semestrial, la 2,4% serie brută și 2,6% serie ajustată sezonier, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Cifrele contrazic prognozele anunțate de analiști și de autorități și arată o deteriorare semnificativă activității economice, atât în ceea ce privește consumul populației, cât și investițiile. Premierul Victor Ponta susține însă că România continuă creșterea economică. Victor Ponta a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care laudă reușitele Guvernului: ”Avem în continuare una din cele mai solide creșteri din Uniunea Europeană. Este ca și când mergeam cu mașina cu 130 km la oră și acum mergem cu 100 km la oră - dar mergem tot înainte!” scrie premierul. 

NATALIA MANOLESCU, reporter: "Creșterea economică din primul semestru se situează sub așteptările autorităților, care prognozau un avans economic de 3,5%. Cu toate acestea, Guvernul susține că este vorba doar o încetinire a vitezei și păstrează ținta de creștere de 2,5 %. Mai mult, executivul afirmă că țara noastră continuă să aibă una dintre cele mai solide creșteri din Uniunea Europeană, pe fondul evoluției pozitive a producției industriale și a exporturilor. În opinia premierului Victor Ponta, ritmul creșterii economice ar trebui susținut cu reducerea CAS și există spațiu fiscal pentru aplicarea acestei măsuri." 

Pentru anul 2014, Guvernul României anticipa un avans economic de 3,5%. Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială estimau în iunie, o creștere de 2,8% a economiei românești, iar Comisia Europeană anticipa, în prognoza economică de primăvară, că PIB-ul României va crește, anul acesta, cu 2,5%. România nu este singura țară care înregistrează scăderi ale produsului intern brut în trimestrul al doilea. PIB-ul Germaniei, cea mai puternică economie a Europei, a avut un declin de 0,2%, iar economia Italiei a reintrat în recesiune pentru a treia oară în ultimii șase ani. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

  Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • Misiunea F.M.I. la București, încheiată cu îndemn la austeritate financiară ( 7 Iunie 2019 )

  Moderație fiscală și înăsprirea politicilor monetare. Este recomandarea misiunii Fondului Monetar Internațional, la finalul vizitei de evaluare a economiei efectuată în România. Experții F.M.I. subliniază, totodată, importanța...

 • Delegația FMI, la București ( 27 Mai 2019 )

  O delegație a Fondului Monetar Internațional a venit la Bucuresti pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești. Delegația FMI, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la București...

 • Corupția, principalul motiv de îngrijorare ( 2 Aprilie 2019 )

  Corupția, văzută de cetățeni drept una din cele mai mari probleme ale României! Este concluzia unui sondaj amplu, realizat de Consiliul European pentru Relații Externe în 14 țări ale Uniunii Europene cu scopul de a identifica...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2