Date companie
 
 
 
 

Răsfăț culinar, de Ziua Recoltei, organizată în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : must, berbecuti, protap, Ziua Recoltei
 

Mustul și berbecuții la proțap au fost la mare căutare pe platoul Academiei Militare din București, acolo unde, în acest week-end, a fost organizată Ziua Recoltei. Cei care au optat pentru Răvășitul oilor, de la Agronomie, s-au înfruptat din brânza, urda, pastrama și bulzul ardelenesc oferite de producători. 
AMBIANtà (cântã la caval) 
VOX: "E rãvãsitul oilor si în Bucuresti, nu numai la tarã sau în raza montanã. E si în oras, ca sã vadã copiii cum se rãvãsesc toamna oile." 
AMBIANtÃ: "Asa aratã un bulz la grãtar, copt, sau pastramã la grãtar. Bunicul meu a trãit 115 ani, pentru cã a mâncat bulz si pastramã." 
Bucureștenii care au vizitat standurile montate pe platoul din fața Academiei Militare au avut la dispoziție gogonele, gogoșari, castraveți, morcovi și conopidă pentru murat. 
VOX client: "- Gogosari, hrean, mãrar si conopidã si frunzã de visin. - Cât a costat tot ce aveti în cutie? - 75 lei."
AMBIANtÃ: "Peste o lunã, sunt tocmai bune de mâncat. La saramurã, avem de toate- si gognea, si vânãtã, si boabã de strugure." 
Mustul a fost preparat pe loc și s-a vândut cu 10 lei litrul. Din ofertă nu au lipsit, însă, feluritele tipuri de brânză și carne. 
AMBIANtÃ: "Avem asa brânzicã de Covurlui, înregistratã ca produs traditional. E brânzã de caprã fãcutã cu negrilicã- un chimen sãlbatic." 
AMBIANtÃ: (tarabã produse din carne) "Un kaiser traditional, fãcut doar la fum, un muschi file copt în fum. Un salam din curcan, din piept de curcan, salam din pulpã de porc." 
De Ziua Recoltei, oamenii au putut cumpăra și produse apicole, afine, coacăze proaspete sau preparate dulci, precum turtă sau cozonac.
Mustul și berbecuții la proțap au fost la mare căutare pe platoul Academiei Militare din București, acolo unde, în acest week-end, a fost organizată Ziua Recoltei. Cei care au optat pentru Răvășitul oilor, de la Agronomie, s-au înfruptat din brânza, urda, pastrama și bulzul ardelenesc oferite de producători. 

AMBIANTÃ (cântã la caval) 

VOX: "E rãvãsitul oilor si în Bucuresti, nu numai la tarã sau în raza montanã. E si în oras, ca sã vadã copiii cum se rãvãsesc toamna oile." 

AMBIANTÃ: "Asa aratã un bulz la grãtar, copt, sau pastramã la grãtar. Bunicul meu a trãit 115 ani, pentru cã a mâncat bulz si pastramã." 

Bucureștenii care au vizitat standurile montate pe platoul din fața Academiei Militare au avut la dispoziție gogonele, gogoșari, castraveți, morcovi și conopidă pentru murat. 

VOX client: "- Gogosari, hrean, mãrar si conopidã si frunzã de visin. - Cât a costat tot ce aveti în cutie? - 75 lei."

AMBIANTÃ: "Peste o lunã, sunt tocmai bune de mâncat. La saramurã, avem de toate- si gognea, si vânãtã, si boabã de strugure." 

Mustul a fost preparat pe loc și s-a vândut cu 10 lei litrul. Din ofertă nu au lipsit, însă, feluritele tipuri de brânză și carne. 

AMBIANTÃ: "Avem asa brânzicã de Covurlui, înregistratã ca produs traditional. E brânzã de caprã fãcutã cu negrilicã- un chimen sãlbatic." 

AMBIANTÃ: (tarabã produse din carne) "Un kaiser traditional, fãcut doar la fum, un muschi file copt în fum. Un salam din curcan, din piept de curcan, salam din pulpã de porc." 

De Ziua Recoltei, oamenii au putut cumpăra și produse apicole, afine, coacăze proaspete sau preparate dulci, precum turtă sau cozonac.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Târg de toamnă, în București ( 1 Septembrie 2018 )

    Toamna se numără paharele cu must și kilogramele de pastramă. Bachus a poposit și în parcul IOR din Capitală. Aici este preparat cel mai gustos must din struguri proaspeți, chiar în fața vizitatorior.

  • Romii petrec la Costești, de Sfânta Maria Mică ( 8 Septembrie 2014 )

    Mare petrecere organizată de romi la Costești, de Sfânta Maria Mică! Devenit locul consacrat de adunare a romilor, de Nașterea Maicii Domnului, Costeștiul atrage și anul acesta sute de membri ai acestei etnii, din toată țara. Pe islazul comunei se încing grătarele, purcelușii sunt puși la perpelit pe proțap, ceaunele bolborosesc cu fierturi tradiționale. Mai presus de toate, însă, romii au ocazia să...

  • Trei bătrâni au murit intoxicați cu vaporii emanați de fermentarea mustului din pivniță ( 27 Septembrie 2013 )

    Trei bãtrâni din localitatea buzoiană Pietroasele au murit, dupã ce au intrat rând pe rând într-un beci unde fãceau mustul. Cei trei, un cuplu din București și cumnatul lor din Ploiești, s-au intoxicat cu vaporii emanați din fermentarea mustului. Ei au coborât în beci sã verifice butoaiele, dar au început să se simtă foarte rău. Au fost gãsiți de o vecinã, dar era prea târziu. De la începutul toamnei, cinci oameni din județul Buzãu...

  • Produse pe toate gusturile și pentru toate buzunarele, la Târgul Boierului ( 16 Octombrie 2011 )

    Bucureștenii și-au făcut cumpărăturile, în acest week-end, la Târgul Boierului, găzduit de Muzeul Țăranului Român! De la standuri, nu au lipsit murăturile tradiționale, pastrama și mustul. Pentru cei cu dare de mână, ofertanții au venit și cu delicatese culinare din Franța și Olanda. Trufele românești au făcut și ele deliciul gurmanzilor.

  • Bucureștenii au petrecut la "Festivalul viei și vinului" ( 9 Octombrie 2011 )

    Mâncăruri apetisante, muzică populară și vin din belșug, la Festivalul viei și vinului, desfășurat, în acest week-end, în Capitală. Pentru ca petrecerea să fie completă, doritorii au avut șansa de a participa la un concurs de băut must. Câștigătorul a plecat acasă cu o ladă de struguri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2