Date companie
 
 
 
 

România, lovită grav de seceta prelungită și de caniculă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : temperaturi ridicate, seceta, desert
 

România s-a transformat într-un peisaj deșertic, în urma celor două luni de secetă și temperaturi excesive înregistrate în această vară! Culturile agricole sunt compromise, râurile și fântânile au secat, iar temperaturile de cuptor au afectat producția piscicolă. În județul Vrancea, râul Putna aproape a secat, iar celelalte râuri au atins minime istorice.

Dumitru Diaconescu, director adjunct, S.G.A. Vrancea: “Hidrologic, nivelurile sunt cu mult sub mediile multianuale înregistrate pe parcursul timpului."

Vox : A crăpat pământul într-un hal fără de hal. Nici o picătură de apă. Trei sferturi de hectar de gradină, care este la pământ.

Producția de păstrăvi din județul Dâmbovița a fost afectată de temperatura ridicată a apei și de nivelul extrem de scăzut al acesteia.

IOAN IOV, proprietar păstrăvărie: "Chiar și aici, în zona de munte, din cauza secetei, apa este foarte caldă, ceea ce dăunează puietului, în special. Debitul este foarte scăzut și problema pe care o avem nu am mai avut-o."

Din cei 150.000 de puieți de păstrăv, care ar fi reprezentat producția de anul viitor, au supraviețuit puțin peste 2000.

MIOARA COSTACHE, director, Stațiunea Piscicolă Nucet: "Tempertaura are o influență directă, în primul rând prin scăderea conținutului de oxigen în apă. În condițiile în care scade conținutul de oxigen, pe lângă stare de disconfort creată, intervine și faptul că se hrănesc mai puțin."

Pierderile înregistrate sunt de ordinul zecilor de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Județul Mehedinți, afectat de secetă ( 25 Iunie 2017 )

  Canicula afectează oamenii, dar și culturile agricole, în special în zonele în care sistemul de irigații a fost distrus. Este și situația județului Mehedinți, în special zona de sud, chiar în vecinătatea Dunării.

 • Dezastru pe câmp din cauza secetei ( 20 August 2016 )

  Seceta din acest an a făcut un adevărat dezastru pe câmp, în majoritatea regiunilor țării! În județul Dolj, sute de mii de hectare de culturi au fost distruse, iar fermierii nu știu cum își vor recupera pierderile. Porumbul și floarea soarelui s-au uscat pe câmp, iar crăpăturile din pământ sunt de aproape jumătate de metru.

 • Seceta face ravagii ( 8 August 2016 )

  Seceta face ravagii în România! În județul Ialomița, culturile de floarea soarelui și porumb sunt compromise și se estimează că producția va fi la jumatate față de anul trecut. În Buzău situația este la fel de alarmantă. Pamântul este atât de uscat, încât a crăpat și cultivatorii spun că nicio ploaie nu ar mai putea salva nimic. 

 • Culturi pârjolite din cauza secetei cumplite ( 30 Iulie 2016 )

  Culturi pârjolite din cauza secetei! În Bărăgan, agricultorii sunt disperați. Ei spun că zeci de hectare de culturi au fost arse de soare. Izlazurile s-au uscat, iar animalele nu au ce să mai mănânce. Săptămâni la rând, în mai multe sate din Ialomița nu a căzut un strop de ploaie. Culturile sunt total compromise, iar oamenii vor să facă slujbe speciale pentru ploaie.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2