Date companie
 
 
 
 

Seceta face prăpăd în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, seceta
 

Seceta face prăpăd în toată țară. Oamenii sunt disperați și se roagă ca pământurile crăpate să le fie udate de ploi. Animalele le mor de sete, iar recoltele s-au uscat de tot. 

AMBIANȚĂ nene în porumb: "80% din el este compromis. Chiar dacă ar ploua, nu există cale de întoarcere pentru această cultură de porumb." 

VOX: "Fântânile au secat sau sunt în curs de secare, dintr-un număr de 23 de fântâni publice, cu 17 avem probleme grave." 

Localnicii din Bălești, județul Gorj, privesc neputincioși cum toate culturile li se usucă. Nici nu mai țin minte când a fost ultima ploaie. 

VOX: "Mai udăm grădinile cu apă de la rețea, dar nici așa nu putem uda prea mult pentru că nu e apă de băut." 

VOX în lan de porumb: 
"Practic, de când s-au înființat culturile în primăvară, n-a mai plouat niciun litru de apă pe metru pătrat." 

În Galați, imaginile sunt șocante. Pe Dunăre s-au format mai multe insule, iar în unele zone, fluviul se poate traversa la picior. 

AMBIANȚĂ unul pe o insulă pe Dunăre 

AMBIANȚĂ: "Nu sunt precipitații, nicio speranță, debitul a ajuns la 2500 la intrarea în țară. Un nivel obișnuit în jur de 5400, e sub jumătate. Până în septembrie vom ajunge probabil să mergem cu bicicleta pe apă." 

Din cauza secetei, țăranii au ajuns să-și vândă animalele la prețuri de nimic, pentru că pășunile s-au uscat și nu mai au cu ce să le hrănească. 

VOX: "40 de lei kg în viu, te ia în râs. Crești un animal cu greu și te ia în râs. Și cât era până acum? Păi, era 70- 80!" 

VOX: "A mai fost, dar nu chiar în halul ăsta. Acum ne-a nenorocit!" 

Specialiștii spun că șansele de ploaie în zonele afectate de secetă sunt minime, cel puțin încă două săptămâni de acum încolo. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei ( 25 Iunie 2021 )

  Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade...

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • Căldura mare în spitale ( 5 August 2017 )

  Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

 • Pe acoperiș, în miezul zilei ( 22 Iulie 2017 )

  Un bătrân din județul Buzău nu a ținut cont de sfaturile meteorologilor și s-a urcat pe acoperișul casei în miezul zilei. Bărbatul a făcut câteva reparații, chiar în plină arșiță. Când a terminat treaba, înainte să coboare, bătrânului i s-a făcut rău de la căldura degajată de tabla încinsă. Soția, panicată, a alertat imediat autoritățile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2