Date companie
 
 
 
 

Secetă în mai multe localități din România! Oamenii și animalele lor au rămas fără apă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, seceta
 

Secetă în mai multe zone din țară din cauza caniculei! Sute de familii din Gorj, Dolj și Botoșani au rămas de câteva zile fără apă de băut. Ca să îi ajute să supraviețuiască, pompierii le duc apă cu cisternele. Așa se întâmplă și într-o comună gorjeană, unde fântânile au secat. 

AMBIANȚĂ (Bagă apă în butoi) 

VOX, viceprimar: "Este secetă mare, fântânile din Rasova au secat, (...) zilnic udăm drumul și aducem apa nepotabilă pentru animale, am cerut și ajutorul ISU pentru a aduce și apa potabilă pentru oameni." 

Oamenii sunt disperați și așteaptă cu butoaiele goale la poartă. 

AMBIANTĂ (Cisterna) 

VOX: "Cu canicula asta nu găsești un pahar cu apă la pompă." 

AMBIANȚĂ: "Ia castraveți, am mai aruncat, dar la roșii n-ai cu ce, că degeaba le amăgești." 

În judetul Dolj, oamenii din 22 de localități cară apa de la fântâni sau cumpără apă plată din magazine. Stațiile de apă nu au primit autorizație sanitară pentru că au depășit normele de sănătate impuse. Și în mai multe zone din Moldova, seceta a pârjolit culturile și a lăsat animalele fără apă. 

VOX: "Aducem și noi de pe unde putem ca să punem apă la animale." 

În comuna Răchiți din Botoșani, ciobanii aduc apă pentru sutele de oi pe care le au, de la o singura fântână. Și ei au cerut ajutorul pompierilor, iar aceștia au început să le aducă apă cu cisternele. În județul Iași, lipsa precipitațiilor a compromis culturile de porumb, grâu și floarea soarelui. Meteorologii au avertizat că seceta va continua în următoarele trei luni în sudul și estul țării. În aceste condiții, Ministerul Agriculturii analizează posibilitatea ca, în funcție de pagube, fermierii să fie despăgubiți de Guvern. Pentru zilele următoare se anunță din nou căldură toridă. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sâmbătă, județele Bihor, Arad, Timiș, Vaslui, Galați și, parțial, Bacău și Vrancea vor fi sub cod portocaliu de caniculă. Capitala și restul județelor, în afară de Suceava, Harghita, Covasna și Brașov, vor fi total sau parțial sub cod galben. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie și de podiș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei ( 25 Iunie 2021 )

  Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade...

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • Căldura mare în spitale ( 5 August 2017 )

  Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

 • Pe acoperiș, în miezul zilei ( 22 Iulie 2017 )

  Un bătrân din județul Buzău nu a ținut cont de sfaturile meteorologilor și s-a urcat pe acoperișul casei în miezul zilei. Bărbatul a făcut câteva reparații, chiar în plină arșiță. Când a terminat treaba, înainte să coboare, bătrânului i s-a făcut rău de la căldura degajată de tabla încinsă. Soția, panicată, a alertat imediat autoritățile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2