Date companie
 
 
 
 

Taxa auto se va majora cu 50% în 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, taxa auto, euro 5, Laszlo Borbely, masini mai scumpe
 

Bani mai multi pentru o masina veche! Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat cã taxa auto se va mãri de la 1 ianurie 2011, în medie cu 45-50%, în functie de puterea masinii si de poluare. Taxa va fi aplicatã si în cazul masinilor EURO 5.

LASZLO BORBELY - Ministrul Mediului: "Mãrim aceastã taxã în medie între 45 si 50%, în funcþie de vechimea masinii si dacã polueazã mai mult. (...) De la 1 ianuarie se fabricã numai masini Euro 5 si Euro 6. (...) De la aceastã datã se taxeazã si masnilie Euro 5, cu o taxã micã. La o masinã de 1200 este cca. 60 de euro."

Cei care au achizitionat masini în vederea înmatriculãrii în România înainte de sfarstul anului, vor putea plãti taxa de poluare conform legislatiei în vigoare la momentul achizitiei.

LASZLO BORBELY - Ministrul Mediului: "Legea intrã în vigoare la 1 ianuarie 2011, dar cei care au formele fãcute se pot prez pânã la 31 ian. cu cererea si documentele care atestã cã au fãcut mãcar o parte din platã, urmând ca în 30 de zile sã facã tot dosarul, cã nu putem fi absurzi... ca cel care aduce acum sã facã în câteva zile tot dosarul."


Pentru o mașină Euro 4 și motor de 2.000 cmc, cu o vechime de 2 ani, taxa auto crește de la 1.060 euro la 2.742 euro, iar pentru una cu vechime de patru ani de la 899 euro la 2.326 euro. De asemenea, taxa auto a fost majorată de peste două ori și în cazul mașinilor Euro3, spre exemplu de la 673 euro la 1.511 euro la cele cu motoare de 1.400 cmc și o vechime de șapte ani, de la 2.394 euro la 5.277 euro la cele cu motoare de 2.000 cmc și o vechime de cinci ani.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

    Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

  • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

    Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

  • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

    Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

  • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

    Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

  • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

    Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2