Date companie
 
 
 
 

Traian Basescu: "Romania, in dificultate in 2012"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian basescu, UE, zona euro
 

Zona euro riscă să se prăbușească, iar România ar putea fi în dificultate din acest motiv, de la jumătatea acestui an. Declarația aparține președintelui Traian Băsescu. In opinia sa, România își va asigura resurse atât de la Banca Mondială cât și de la Uniunea Europeană, dacă lucrurile vor derapa în zona euro.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României:  "Daca eurozona intra in dificultate asa cum multi analisti prognozează în partea a doua a anului 2012, România va fi în dificultate și cresterea economica va fi franata."

În privința implicării României la conceputul de "smart defence", președintele a amintit de achiziționarea celor 48 de aeronave compatibile cu cele NATO. O soluție pentru diminuarea cheltuielilor în acest sens, spune președintele, poate fi construirea unui pachet în care să intre mai multe state alături de România, pentru achiziționarea unui număr mai mic de avioane.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Mai multe state din zonă să asigure capacitate aeriană în mod deosebit pentru patrularea aeriană pe timp de pace, dar si pentru interventii in afara teritoriului."

Mai mult, președintele a găsit și o contribuție a...hackerilor români. Ei ar putea asigura securitatea cibernetică în statele membre NATO, spune șeful statului.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Avem hackeri talentati care ar putea fi utilizati pozitiv în apararea sistemelor cibernetice ale statelor NATO, fie ca vorba de sisteme civile sau militare."

Președintele Traian Basescu a plecat la Bruxelles, unde participă la summit-ul informal al Consiliului European. In programul liderului de la Cotroceni, este prevăzută și o intalnire cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2