Date companie
 
 
 
 

Tramvaiul poeziei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tramvai, poezie
 

Tramvaiul poeziei a circulat prin Capitală! Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, tramvaiul galben a circulat în această după-amiază pe traseul Depoul Victoria până la Piața Sfântu Gheorghe și retur. „Tramvaiul poeziei” a fost decorat cu mesaje lirice, strofe sau versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit, surprinzător și actual de elevii de liceu. Acestea au fost lipite pe geamuri și pe scaune, iar călătorii interesați le-au pot lua cu ei pentru a le păstra drept amintire.

ANDREI GEORGE CRECI, director general, STB
”Este un eveniment în premieră pe care îl organizăm noi la STB. Este vorba despre tramvaiul poeziei....... pe parcursul călătoriei.”

”O să cânt o balada.... și un elev de la Șincai o să recite o poezie.” 
”Voi interpreta două piese și voi încerca să îi fac pe oameni să zâmbească.” 
”Mi se pare o idee frumoasă și interesantă și mi-a plăcut foarte mult.” 
”Îmi place poezia, am și scris poezii.”

TORA APETRII, reporter
”Tramvaiul poeziei” este un tramvai de epocă, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul STB în anul 1999. A circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant.”

Începând cu anul 1999, UNESCO a declarat ca Ziua Internațională a Poeziei să se sărbătorească în fiecare an la data de 21 martie. Astfel se recunoaște capacitatea unică a poeziei de a captura spiritul creativ al oamenilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe ( 25 Aprilie 2021 )

  Comunicarea prin intermediul poeziei, o soluție chiar și în vremuri de COVID! Poetul bihorean Alexandru Sfârlea ne propune o antologie care are forța unei conștiințe. Cea mai recentă lansare a sa, intitulată "Vocile lui Sing", este o lectură de care este imposibil să te desprinzi. Sing a marcat o cumpănă din viața poetului.

 • Tramvaiul 41 va circula, din nou, în mod normal ( 14 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru bucureșteni! Începând de mâine, circulația tramvaiului 41 revine la normal, după ce lucrările de consolidare a Podului Grant, pe tronsonul Turda-Crângași, au fost finalizate. 

 • Tramvaiul 41 va funcționa doar pe un singur fir, pe Podul Grant ( 12 August 2019 )

  Veste proastă pentru bucureșteni! Tramvaiul 41 va circula, de la 1 septembrie, doar pe un singur fir, pe Podul Grant. Astfel, frecvența acestuia va fi afectată, iar timpii de așteptare vor fi mai mari. 

 • Tramvaiul 41 a fost înlocuit cu două autobuze ( 1 Iulie 2019 )

  Viața fără tramvaiul 41! Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate din Capitală, tramvaiul 41 tăia Bucureștiul din Bd. Ghencea/Drumul Taberei și trecea prin Militari, Crângași si ajungea până la Piața Presei Libere.

 • Linia tramvaiului 41, suspendată de mâine, chiar înaintea începerii bacalaureatului ( 28 Iunie 2019 )

  Se anunță un început de săptămână dramatic pentru bucureștenii din sectoarele 1, 5 și 6 ale Capitalei. Primăria Municipiului București a găsit de cuviință să decidă suspendarea circulației tramvaiului 41, chiar în săptămâna în care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2