Date companie
 
 
 
 

Trupul lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : regizor, Sergiu Nicolaescu, incinerare
 

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la crematoriul Vitan Bârzești din București cu onoruri militare, în prezența soției regizorului, Dana Nicolaescu, dar și a rudelor și prietenilor. Cea care i-a stat alături în ultimii 16 ani a precizat că incinerarea a fost dorința expresă a soțului ei, dar mulți dintre admiratorii lui Nicolaescu au fost nemulțumiți de această soluție, aleasă în loc de o înhumare creștinească. În aceste condiții, reprezentanții Bisericii Ortodoxe nu au oficiat vreo slujbă de înmormântare.

VOX: ''Sunt nemultumit...S. Nicolaescu'' (...)  ''Numai paganii se ard.''

VOX: ''Nu trebuia sa fie incinerat'' (...)  ''Era cosciugul inchis...sa-l vadă.''

VOX: ''A fost un om bun...Romania.''

Una dintre ipotezele lansate a fost că văduva maestrului a luat hotararea incinerarii pentru ca presupusul fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu să nu poată pretinde nimic din averea lui, in lipsa unei probe ADN. Controversele s-au amplificat mai ales că familia regizorului deține o criptă în Târgu Jiu, iar Nicoalescu s-ar fi ineresat de cavou cu puțin timp înainte de moarte. De altfel, cineastul si-a inscriptionat acum cativa ani numele pe criptă, asa ca e foarte probabil ca el sa-si fi dorit sa fie inmormantat alaturi de parinti.
Sicriul cu trupul marelui dispărut a fost depus vineri în clădirea Cercului Militar Național, pentru ca toți cei care l-au iubit să-i aducă un ultim omagiu. Mii de români au stat la cozi de zeci de metri, pentru a-și lua adio de la cineastul care le-a făcut viața mai frumoasă.

VOX: "M-a socat cã a zis în Parlament cã vrea sã-si ia la revedere si sã-si dedice viata cinematografiei."

VOX: "Un mare patriot, un mare regizor si un mare actor!"

SEBASTIAN PAPAIANI, actor: "Era un copil mare care a visat întotdeauna sã facã film, întotdeauna filmul pentru el a fost nevasta, iubita si amanta! Nu mai pot! Iertati-mã!"

PETRE ROMAN, deputat PNL: "Un om extraordinar de serios. În douã cuvinte a spus toata filozofia vietii lui: am vrut si am muncit."

ION ILIESCU, președinte de onoare al PSD: "A fost un om activ pe toate planurile, un patriot, un om legat profund de fibra poporului român! Asa cã-i pãstrãm cu totii o amintire meritatã!''

VICTOR PONTA, premierul României: "Am dorit în primul rând în numele Guvernului sã aduc un ultim omagiu unui om care a fãcut foarte e mult pentru România. (...) Este cel cu ale cãrui filme am crescut si m-am format.''

Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineața, la 82 de ani, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, survenite ca urmare a unei afecțiuni digestive și a unui traumatism toracic. Medicii de la Spitalul Elias, unde a fost internat regizorul au declarat că organismul slăbit al maestrului nu a răspuns la tratamentul intensiv aplicat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Filmul „O secundă”, lansat la București ( 22 August 2020 )

  Teaser-ul peliculei “O secundă”, lansat, vineri seară, în București! “O secundă” este o poveste despre rivalitate, concurență, frământări, o poveste despre durerea care macină sufletul omului.

 • Urmărire penală in rem, în cazul farsei cu falsul tablou al lui Picasso ( 21 Noiembrie 2018 )

  Farsa publicitară a celor doi regizori de teatru belgieni, privind tabloul fals de Picasso, are consecințe penale. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au început urmărirea penală...

 • Regele Dorin Cioabă, regizor de teatru și film ( 9 Iulie 2017 )

  Dorin Cioabă se visează mare regizor! Regele romilor vrea să facă filme cu țigani și s-a apucat deja de treaba. Deocamdată, el va pune în scenă o piesa de teatru despre viața etniei pe care o păstorește.

 • Nae Cosmescu, regizorul pamfletar ( 11 Iunie 2013 )

  "Să faci haz de necaz", spune o veche zicală, pe care românii o aplică zi de zi în confruntarea cu problemele care se ivesc la tot pasul. Această vorbă cu tâlc l-a inspirat și pe regizorul Nae Cosmescu. Timp de un an de zile, el a adunat o colecție de pamflete care să descrețeasca frunțile fraților de neam si limbă. Dinu Săraru, unul dintre cei mai renumiți publiciști, dramaturgi și romancieri contemporani, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este cel care a încurajat acest demers literar al maestrului Nae Cosmescu.

 • Filmul "După un an" al regizorului Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes ( 28 Aprilie 2013 )

  Cinematografia românească se bucură de o nouă recunoaștere a valorii sale. Filmul unui regizor clujean va fi proiectat, anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes. Este vorba despre scurtmetrajul "După un an", semnat de Cristian Pascariu. Pelicula, cu o durată de 11 minute, prezintă povestea tragică a unei văduve care se întâlnește cu ucigașul soțului său. Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actori Ionuț Caras și Irina Wintze...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2