Date companie
 
 
 
 

Victime ale virusului AH1N1

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ah1n1, victime
 

Virusul gripal AH1N1 face victime. O asistentă din Tecuci și un bărbat din Arad au murit, iar un alt bărbat din Arad este în stare critică. La Tecuci, toți cei care au intrat în contact cu asistenta răpusă de virusul AH1N1 sunt monitorizați de epidemiologi. Femeia în vârstă de 47 de ani lucra la Spitalul Municipal Tecuci. Ea s-a îmbolnăvit acum două săptămâni. A crezut că are o simplă răceală și s-a tratat singură. Starea ei s-a agravat, așa că a fost nevoită să se interneze, cu diagnosticul pneumonie acută. După două zile, din cauza complicațiilor apărute, colegii ei au decis să o transfere la Galați.

LUCICA GRIGORICĂ, purtător de cuvânt Spitalul Județean Galați: "S-a prezentat pe 17 februarie la spitalul nostru cu o stare foarte gravă. (...) Practic a fost intubată și supravegheată în terapie intensivă pe toată perioada internării."

După cinci zile, organele femeii au cedat iar medicii nu au mai putut face nimic.

LILIANA IORDĂCHESCU, purtător de cuvânt D.S.P. Galați: "Pacienta avea comorbidități, adică prezente boli cronice: bronșită cronică tabagică, hipertensiune arteriala malignă netratată și nu s-a vaccinat. (...) Contacții sunt supravegheați."

Testele efectuate la Institutul Cantacuzino din București au confirmat că femeia era infectată cu virusul AH1N1. Reprezentanții Direcție Sanitare Galați au afirmat că gripa cu virusul AH1N1 este considerată gripă umană sezonieră, și nu porcină, așa cum s-a numit în 2009, când a fost depistată prima tulpină.
La Arad, primul caz de gripă pandemică AH1N1 din județ a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, la un bărbat de 42 de ani. Acesta a ajuns în stare gravă la spital, și în ciuda eforturilor medicilor, nu a supraviețuit. Al doilea caz a fost înregistrat la începutul săptămânii. Pacientul are 38 de ani și este în stare critică. Medicii arădeni spun că în ambele cazuri complicațiile au fost cauzate pe fondul bolilor preexistente și a obezității morbide.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2