Date companie
 
 
 
 

Zeci de oameni fără adăpost, salvați de la îngheț

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : frig, oamenii strazii
 

Mobilizarea generală a autorităților pentru zeci de oameni fără adăpost. Aseară, mercurul din termometre a coborât în unele locuri ale țării și sub minus 30 grade. Pentru a evita ca oamenii să degere de frig, autoritățile au demarat mai multe acțiuni în toată țara.

NATALIA MANOLESCU, reporter: "Aceste acțiuni fac parte din programe lansate de primării și vizează identificarea persoanelor fără adăpost care sunt expuse condițiilor meteo extreme. Zeci de astfel de persoane au fost adunate de pe străzi cu ambulanțe sau dube de poliție și duse în centrele de noapte. Aici li s-au oferit ceai cald, îmbrăcăminte, încălțăminte si cazare."

La Suceava și Ploiești, azilele pentru oamenii străzii au devenit neîncăpătoare, oamenii au dormit pe saltele sau chiar pe scaune.

AMBIANȚĂ (scoate oamenii străzii din canal): "- Haideți! Pregătește paharele. Hai la adăpost, aveți acolo pături, o băiță fierbinte, paturi (...) S-au anunțat minus 20 de grade. Nu ar fi mai bine să mergeți în seara asta acolo să stați la călduț?"

Mai multe persoane fără adăpost au fost descoperite azi-noapte dormind în canale sau pur și simplu sub cerul liber, la minus 15 grade, în Suceava.

VOX: "- Cum vă descurcați pe frigul ăsta? - Greu. E greu, dar n-avem ce face. - N-aveți unde sta? -Nu."

Polițiștii locali le-au dat un ceai cald și i-au dus într-un centru de noapte.

AMBIANȚĂ (alt om al străzii): "- Dormiți sub scări? - Da. - Decât să dormi afară, nu mai bine dormi acolo? Vii cu mine? Da. Hai cu mine."

AMBIANȚĂ (deschide ambulanța): "Opt persoane de la Gara de Sud și mai avem de luat, mai facem un transport. În total se estimează 18-20."

Și la Ploiești, ambulanțele au transportat încontinuu persoanele fără adăpost.

AMBIANȚĂ (boschetarii coboară din ambulanța)

Centrul de noapte, care are 50 de locuri, a devenit neîncăpător.

AMBIANȚĂ saltele pe hol

VOX om pe saltea: "Aici pe hol...E bine. - N-ați mai avut loc în pat? - Nu, n-am mai avut."

VOX (om pe saltea): "- Nu sunt locuri în pat, paturile sunt ocupate. Lume multă în adăpost. Pai cu 30 au fost mai mulți aseară și se mai așteaptă și acum un lot să vină."

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarea perioadă, vremea se va menține deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Berzele, dar și alte păsări migratoare, în pericol din cauza iernii ( 23 Martie 2018 )

  Valul de frig și ninsori lovește păsările migratoare întoarse din țările calde. Berzele sunt printre cele mai greu încercate. Ele suferă din cauza temperaturilor scăzute și a stratului de zăpadă, care le împiedică...

 • Frig, lapoviță, ninsori și polei, toată săptămâna ( 19 Martie 2018 )

  Nu scăpăm de iarnă! Toată săptămâna vom avea parte de frig, lapoviță și ninsori, iar poleiul le va da de furcă șoferilor, în special în sud. Potrivit informării emise de Administrația Națională de Meteorologie, precipitațiile...

 • Vremea schimba foaia! Se va răci accentuat ( 17 Martie 2018 )

  După ce în aproape toată țara au fost zile cu temperaturi de peste 15 grade Celsius, acum vremea a schimbat foaia! Din această seară vor fi ploi în vestul, centrul și nordul țării, iar vântul se va intensifica, urmând să sufle cu putere pe crestele montane.

 • Câini morți din cauza frigului ( 3 Martie 2018 )

  Temperaturile scăzute din ultima perioadă au făcut victime și printre animale. La padocul unui ONG din Galați, cinci câini au murit din cauza frigului. Trei dintre ei au fost găsiți înghețați, iar doi au fost duși la veterinar.

 • Ger, viscol și ninsori, până joi ( 26 Februarie 2018 )

  Ne așteaptă trei zile de frig extrem, cu temperaturi minime care vor coborî până la minus 22 grade Celsius. Nici maximele nu vor fi generoase. În majoritatea regiunilor, în timpul zilei se vor înregistra maxime de minus 8 grade Celsius.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2