Date companie
 
 
 
 

Cote alarmante de radiatii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : canicula, radiatii, cote alarmante
 

Meteorologii avertizeaza ca, în aceste zile, nivelul radiatiilor atinge cote alarmante. In orele pranzului, nici la mare nici la munte nu suntem feriti de razele dogoritoare ale soarelui.

SILVIU GRIGORE, meteorolog ANM : "Radiatia ultravioleta este foarte intensa! Vorbim despre un nivel între 8 si 10 în sudul tarii! Nici la munte nu suntem feriti, cu atât mai mult cu cât este cunoscut ca împreuna cu cresterea altitudinii, creste si nivelul de radiatie. La mare se înregistreaza astazi cel mai mare nivel al radiatiilor!

Chiar daca ne dam cu o crema de protectie cu indice mare, asta însemana doar ca nu se arde pielea, dar pericolul este tot mare în ceea ce priveste pericolul cancerului de piele!"

Medicii reamintesc populatiei sa respecte masurile pentru perioada de canicula, sa evite, pe cât posibil, expunerea prelungita la soare între orele 11,00 si 18,00. Specialistii recomanda consumul de lichide, fructe si legume proaspete, precum si iaurt. Totodata ei atentioneaza sa nu se consume alcool.

De asemenea, medicii recomanda dusuri caldute pe parcursul zilei, iar aerul conditionat trebuie reglat astfel încât temperatura sa fie cu cinci grade mai mica decât temperatura ambientala.Bucurestiul si alte 21 de judete sunt sub atentionare de canicula pana miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei ( 25 Iunie 2021 )

  Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade...

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • Căldura mare în spitale ( 5 August 2017 )

  Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

 • Pe acoperiș, în miezul zilei ( 22 Iulie 2017 )

  Un bătrân din județul Buzău nu a ținut cont de sfaturile meteorologilor și s-a urcat pe acoperișul casei în miezul zilei. Bărbatul a făcut câteva reparații, chiar în plină arșiță. Când a terminat treaba, înainte să coboare, bătrânului i s-a făcut rău de la căldura degajată de tabla încinsă. Soția, panicată, a alertat imediat autoritățile.

 • Un nou val de căldură ( 22 Iulie 2017 )

  Un nou val de căldură peste România! Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat pentru București și 15 județe. Avertizarea este valabilă până luni. Printre județele vizate se află: Bihor, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Ialomița și Brăila.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2