Date companie
 
 
 
 

Albumul monografic dedicat arhitectului român Edmond van Saanen-Algi, "De la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor", lansat la BCU

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : album, arhitect
 

Album monografic dedicat arhitectului român Edmond van Saanen-Algi! Intitulat "De la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor", albumul este realizat de istoricii de artă Oana Marinache și Gabriel Badea-Păun. Este al doilea volum din colecția "Arhitecți de neuitat".

OANA MARINACHE, autoarea cărții: "E un arhitect de origine olandeză, dar născut în România, autorul a două mari monumente bucureștene Palatul Academiei de Studii Economice și Palatul Telefoanelor."

În album se regăsesc toate creațiile arhitectului Edmond van Saanen-Algi, între care și Vila lui Istrate Micescu, în prezent sediul Bibliotecii Centrale Pedagogice din Capitală.

VOX: "Mi se pare foarte interesantă și ceva de care avem nevoie."

Arhitect, pictor și grafician de talent, Edmond van Saanen-Algi s-a numărat printe personalitățile lumii artistice din prima jumătate a secolului al XX-lea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • Ediție specială filatelică ( 23 Noiembrie 2019 )

  Moment istoric la târgul de carte! La aproape o lună de la aniversarea zilei sale de naștere pe care a petrecut-o alături de toți cei dragi și de public, când de altfel a lansat un dublu album aniversar – STRADA SPERANȚEI, Romfilatelia i-a oferit Corinei Chiriac o frumoasă surpriză! Tot atunci a fost lansată în premieră o veritabilă Bibliotecă Virtuală, adunată în noul său site www.corinachiriac.com, care prezintă cariera sa și a tatălui său, compozitorul Mircea Chiriac.

 • Corina Chiriac, la ceas aniversar ( 26 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare în familia Național TV! Realizatoarea emisiunii 'Opriți Timpul', marea noastră artistă Corina Chiriac a împlinit o vârstă rotundă. Corina Chiriac a marcat, de asemenea, și 50 de ani de carieră. 

 • "Ne cunoaștem din vedere", un nou album al Corinei Chiriac ( 1 Noiembrie 2016 )

  Un nou album Corina Chiriac. De această dată, artista s-a prezentat în fața publicului în calitate de compozitoare a tuturor celor 14 piese de pe noul ei material discografic, intitulat "Ne cunoaștem din vedere".

 • Fosta sotie a lui Catalin Crisan, Lucia Bubulac, si-a lansat primul album ( 16 Octombrie 2010 )

  Lucia Bubulac, fosta sotie a cataretului Catalin Crisan si-a lansat primul album de muzica usoara. Alaturi de Lucia, la evenimentul organizat la Palatul National al Copiilor din Capitala au urcat pe scena nume mari ale muzicii si teatrului romanesc, precum Felicia Filip, Ovidiu Komornic, Laurențiu Cazan, Gabriel Dorobanțu, Gheorghe Gheorghiu, Alexandru Arșinel și Cristina Stamate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2