Date companie
 
 
 
 

Amnistia fiscala, o solutie pentru atragerea banilor din economia subterana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amnistia fiscala, solutie, atragerea banilor, economie subterana, economie, capitaluri
 

Amnistia fiscala ar putea fi o modalitate de a aduce în circuitul economic legal capitalurile din economia gri, spune consiliera pe probleme economice a primului-ministru Emil Boc, Andreea Paul-Vass, informeaza Agerpres. "Banii murdari, dar nespalati, care gonesc de teama fiscului si a justitiei prin depozitele bancilor din strainatate sau prin centrele off-shore, au reprezentat surse de capital pentru statele de origine în vremuri dificile, precum Italia sau Belgia. Le-a fost aplicat un tratament preferential, si anume, amnistia fiscala. O analiza atenta a sursei lor de provenienta si schimbul de informatii cu statele care au pus deja în aplicare masuri de amnistie fiscala, o analiza de oportunitate si de cost-beneficiu privind strategiile de investire a acestor bani, a riscului de fractura morala în conduita contribuabililor, a altor efecte pe termen lung, ne pot da raspunsuri la întrebarea daca amnistia fiscala este o solutie si în cazul României sau nu", a scris consiliera premierului, pe blogul sau. Ea a atras, însa, atentia asupra necesitatii unui control fiscal eficient pentru a fi evitat un fenomen evazionist puternic. Potrivit acesteia, ar mai fi necesar un control asupra capitalurilor mutate în strainatate în ultimii 20 de ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

  Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Măsuri de atenuare a impactului coronavirusului asupra economiei ( 14 Martie 2020 )

  Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic! 

 • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

  Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2