Date companie
 
 
 
 

Aproape 30 de licee cu promovabilitate zero la examenul de bacalaureat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : licee, Bac picat, discipline, Bacalaureat ratat
 

În cel puțin 28 de licee din țară, nici un elev nu a reușit să ia bacalaureatul. Mulți dintre absolvenții clasei a 12-a n-au luat peste 5 nici măcar la una dintre discipline.

Județul Timiș deține recordul national: 9 licee sunt în această situație.

VOX: "Acesta este un rãzboi politic între profesori si ministerul învãtãmântului si nu cred cã noi ar trebui sã suportãm repercusiunile."

VOX: "- Sunt oameni inapti. - Adicã? - Dacã vrei sã schimbi notele de la bacalaureat nu iei mãsuri la nivel de bacalaureat. Investesti în profesori si în câteva generatii o sã ai rezultate. (...) Toti profesorii de generalã care au corectat au fost plãtiti cu 1 leu pe lucrare. (...) Au corectat cât mai mult sã-si ia un ban în plus, cã asa-i românul. Practic, ni s-a vândut viitorul pe 1 leu."

Elevii de la 4 licee din Argeș au aceleași probleme.

VOX: "Ceva totuși s-a întâmplat, pentru cã- sã spunem cã eram prosti jumãtate din liceu- dar nu tot liceul, plus cã în toatã țara se vede!"

Și în Mehedinți situația s-a repetat în două licee.

AMBIANȚĂ: "Catastrofal de mici sunt notele.(...)La mate au picat subiecte de olimpiadă, dacã și ăia de olimpiadã au picat."

VOX: "Aveam de gând să merg la facultate, acum m-a pus pe gânduri. Dacă nu iau nici în toamnă, nu știu."

Licee în care nimeni nu a luat examenul sunt și în Caraș-Severin, Gorj, Dâmbovița, Mureș, Iași, Cluj, Maramureș, Giurgiu și Ilfov.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Festival de teatru în limba spaniolă ( 13 Februarie 2015 )

  Festival de Teatru în limba spaniolă, vineri și sâmbătă, în capitală. La cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă, găzduită de Palatul Național al Copiilor, participă zece grupuri de teatru din București, Cluj-Napoca, Brașov sau Oradea.

 • A început repartizarea elevilor romi la licee ( 7 Iulie 2014 )

  A început repartizarea elevilor romi în licee! Elevii romi care au trecut de Evaluarea Națională, și vor să-și continue studiile, au la dispoziție locuri speciale în fiecare din unitățile de învățământ liceal din Capitală. Timp de doua zile, luni 7 iulie și marți 8 iulie, la Colegiul Național ”Miguel Cervantes” din București au loc ședințe publice de repartizare a absolvenților clasei a VIII-a pe locurile speciale destinate...

 • Gală de premiere a șefilor de promoție din liceele bucureștene, la Facultatea de Drept ( 21 Iunie 2014 )

  Gală de premiere a șefilor de promoție din liceele bucureștene, la Facultatea de Drept! Primarul general, Sorin Oprescu a acordat diplome In Honoris celor 116 elevi care au obținut rezultate excepționale, în cei patru ani de liceu. Pe lângă recunoașterea rezultatelor și a eforturilor depuse, copii au primit în dar și o excursie la Berlin, în luna octombrie. Este al cincilea an consecutiv, în care primarul general...

 • Târg educațional pentru elevii care încheie gimnaziul, la Palatul Copiilor din București ( 17 Mai 2014 )

  Liceele din București se întrec în oferte la târgul educațional organizat la Palatul Copiilor. Peste 180 de standuri au fost pregătite ca la carte, pentru elevii care termină gimnaziul și se pregătesc să devină liceeni. Una din cele mai bine cotate unități de învățământ, Colegiul Național ”Ion Creangă”, se prezintă la târg cu o ofertă inedită: ore de filologie și științele naturii în limba japoneză! Cât de atrași sunt elevii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2