Date companie
 
 
 
 

Bancile amenință cu blocarea creditării, dacă Ordonanța 50 nu se modifică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bancheri, ordonanta 50, Radu Ghetea, credit pentru populatie, comisioane abuzive, Asociatia Romana a Bancilor
 

Băncile nu vor mai acorda nici un credit populatiei, daca Ordonanța 50, care i-a obligat pe bancheri să elimine o serie de comisioane abuzive, nu va fi modificată, Este amenintarea transmisã public de presedintele Asociatiei Române a Bãncilor.

RADU GRATIAN GHETEA - presedinte ARB: "Ordonanata 50 reprezintã un mare pericol dacã rãmâne în forma actualã! Practic, se va ajunge la situatia cã o sã avem o ordonantã care protejeazã atât de bine clientul încât bãncile nu o sã-i mai dea credit!"

În replicã, avocatii clientilor pãgubiti spun cã acest mesaj este o formă de santaj.

prin telefon: GHEORGHE PIPEREA - avocat: "-La ce creditare se referã domnul Ghetea? -Eu nu vãd niciun fel de creditare! Pare sã fie un fel de santaj! Nu modificati voi ordonanata asa cum ne convine nouã, ok, nicio problemã, retragem creditarea!"

Bancherii spun cã Ordonanta 50, prin care au fost eliminate mai multe comisioane abuzive, le-au redus câstigurile cu pânã la 900 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Guvernatorul B.N.R. le cere bancherilor să ieftinească creditarea ( 9 Mai 2013 )

  Guvernatorul B.N.R., Mugur Isãrescu, le cere bancherilor sã ieftineascã creditarea cât mai repede cu putințã. Totodată, șeful Băncii Naționale le recomandă acestora sã nu umble la dobânzile depozitelor, dacă vor să-și păstreze clienții. Isãrescu a declarat că se preconizează o reducere a dobânzii-cheie, în viitorul apropiat. Guvernatorul le atrage atenția bancherilor cã nu întâmplãtor rata creditelor neperformante a ajuns la finalul...

 • Percheziții la romii din Sintești, în "Dosarul Bancherilor" ( 31 Martie 2013 )

  Un nou episod din "Dosarul Bancherilor" s-a consumat, duminică, prin cele 68 de percheziții efectuate de oamenii legii în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Constanța și Prahova, la domiciliile a peste 80 de persoane suspectate de evaziune fiscală și fraude bancare. Cele mai multe descinderi, 46, s-au organizat la palatele romilor din localitatea ilfoveană Sintești. Suspecții luau credite prin intermediul unor firme fantomă...

 • Bancherii impun condiții dure, ca să se implice în salvarea combinatului Oltchim ( 20 Martie 2013 )

  Bancherii impun condiții dure pentru salvarea Oltchim. Unitatea economica este somatã sã dea afarã 1.200 de oameni sau sã taie salariile cu 37 la sutã, altfel nu va primi finanțarea de 15 milioane de euro necesarã pentru repornirea instalațiilor. Cinci milioane de euro înghite, în fiecare lunã, combinatul de la Râmnicu Vâlcea, deși funcționeazã la doar șapte la sutã din capacitate. Sindicaliștii au declarat cã angajații nu vor pleca acasã decât cu salarii compensatorii.

 • Clauzele abuzive, judecate la ICCJ ( 6 Martie 2013 )

  Bancherii s-au văzut cu sacii-n căruță! Controversatul articol referitor la clauzele abuzive va fi modificat, astfel încât nimeni să nu-și poată ''curăța'' contractele de credit de comisioanele și dobânzile majorate peste noapte decât la Înalta Curte de Casație și Justiție. Avocații spun că deciziile din ultima perioadă au fost, de cele mai multe ori, favorabile băncilor.

 • Card pentru semifinale ( 5 Mai 2012 )

  Campionatul banncherilor ,editia de primavara a ajuns in fazele superioare ale competitiei.Pe o vreme excelenta pentru fotbal joi seara baza sportiva Viitorul a gazduit sferturile de finala ale competitiei.Prima echipa care a acontat biletele pentru semifinala a fost echipa BRD care a trecut de colegii de la Libra Bank.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2