Date companie
 
 
 
 

Fără declarații pe proprie răspundere, dar cu măști, după 15 mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : restrictii
 

Din 15 mai, românii vor scăpa de declarațiile pe proprie răspundere, dar vor fi nevoiți să poarte măști în spațiile publice! Anunțul a fost făcut de către președintele Klaus Iohannis, după ședința avută cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Am decis astăzi ca după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării."

Totodată, șeful statului a mai anunțat că după data de 15 mai, când va lua sfârșit starea de urgență, autoritățile vor renunța la restricțiile privind libera circulație.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale sau invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm, în prealabil, unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme, vorbesc după 15 mai, în vigoare, interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul, vor rămâne și alte interdicții în vigoare, dar aceasta nu va rămâne în vigoare și mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem cu toții această perspectivă după 15 mai."

În plus, președintele României a subliniat că viața oamenilor nu va reveni la normal dintr-o dată, iar ridicarea interdicțiilor se va face treptat, pas cu pas.


Fără declarații pe proprie răspundere, dar cu măști, după 15 mai

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2