Date companie
 
 
 
 

Noi lansari de carte la Constanta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare de carte, Cioroianu, Vitanos
 

Eveniment Cultural de Exceptie pentru Suflet si Minte la Facultatea de Teologie a Universitatii “Ovidius” din Constanta. Cunoscutul om de cultura, fost Ministru de Externe, profesorul Adrian Cioroianu, a lansat doua carti cu priza la public. Este vorba despre cartea de geopolitica: "Epoca de Aur a Incertitudinii" si romanul său de debut "Adulter cu smochine si pescărusi".

ADRIAN CIOROIANU, istoric: "M-am simtit bine, m-am simtit acasa ceea ce este probabil normal pentru un oltean. Si noi si dobrogenii suntem nascuti sub semnul soarelui".

Cele doua lansari de carte au fost urmate de dezbateri cu tema incertitudine versus certitudine despre identitatea romaneasca, pornind de la lucrarea IMAGINEA ROMANIEI PRIN TURISM, TARGURI SI EXPOZITII UNIVERSALE, de Claudiu Alexandru Vitanos, care a si moderat evenimentul. Totodata, Claudiu Vitanos a lansat si o editie revazuta si adaugita, sub forma de e-book, a lucrarii sale.

ADRIAN CIOROIANU, istoric: “In aceeasi zi , gratie organizarii colegului si prietenului meu Claudiu Alexandru Vitanos, a avut loc o dezbatere despre identitatea nationala romaneasca pordind de la un volum al domniei sale si un volum al meu.”

In cadrul aceluiasi eveniment, graficianul Leonte Nastase a vernisat expozitia de caricaturi: Intalnire cu Ilustre Personalitati ale Culturii Romanesti. Manifestarile culturale s-au desfasurat sub semnul aniversarii a 1700 de ani de la recunoasterea crestinismului de catre Constantin cel Mare ca religie oficiala in Imperiu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lansare de carte în scop caritabil ( 2 Octombrie 2022 )

  Lansare de carte în acorduri muzicale creștine, la Otopeni! Scriitorul și pastorul penticostal Vasile Croitoru și-a lansat volumele ”Scripturile bunului simț” și ”Când grațiile vibrează în versuri". 

 • ”Noaptea bibliotecii”, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din Constanța ( 30 Septembrie 2018 )

  Noaptea Bibliotecii, un eveniment care își propune "să readucă la lumină" mersul la bibliotecă, s-a desfășurat noaptea trecută între orele 18.00 - 4.00, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din Constanța. În paleta mai largă...

 • Volum despre unicitatea și valoarea Dobrogei în patrimoniul universal, lansat la Bookfest ( 2 Iunie 2018 )

  Volum despre unicitatea și valoarea Dobrogei în patrimoniul universal, lansat, astăzi, la Bookfest! Autorii, istoricii Constantin Vitanos și Claudiu-Alexandru Vitanos, prezintă lucrarea “România de la „Marea cea Mare”; Ținut...

 • Sărbătoare în satul bihorean Sudrigiu ( 8 Ianuarie 2017 )

  Lansare de excepție în județul Bihor! Lucrarea "Satul Sudrigiu-Case, oameni și tradiții", a profesorului Constantin Butișcă i-a bucurat pe toți fiii satului, dar și pe iubitorii de monografii. "Este o provocare, dar si o mare responsabilitate’’, a explicat profesorul Constantin Butișcă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2