Date companie
 
 
 
 

O fetita de doua luni a fost operata de inima

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inima, malformatii, fetita operata
 

O fetita de numai doua luni a supravietuit unei complicate interventii la inima! Bebelusul din localitatea Floresti, judetul Timis, a fost operat la Clinica de Chirurgie Cardiovascularã din Târgu Mures. Copilul suferea de o malformatie cardiacã, iar interventia chirurgicalã a fost singura ei sansã pentru o viatã normalã.

AMBIANTÃ (aterizeazã elicopterul SMURD cu bebelusul) (este scos bebelusul)

Fetita de doar douã luni a fost adusã de la Timisoara la Târgu Mures cu un elicopter al Ministerului de Interne.

VLAD NEKULA, medic specialist SMURD: "Este o pacientã în vârstã de douã luni cu o malformatie cardiacã, care a fost transferatã de la Timisoara la Târgu Mures pentru o interventie chirurgicalã. –Drumul, complicatii? Nu, nu au fost. A fost stabilã pe perioada."

Pânã la o lunã, Larisa a fost tratata de bronsitã la un spital din Drobeta Turnu Severin. Abia când situatia micutei s-a înrãutatit, pãrintii au decis sã o ducã la o altã clinicã, în Timisoara. Aici i s-a descoperit malformatia cardiacã.

VOX mama: "Am nãscut la Severin si când am nãscut nu mi-a spus cã are malformatie la inimã. Am descoperit dupã o lunã jumate. Am cerut sã vin la Timisoara si acolo mi s-a spus ce e de fãcut. –Si vi s-a recomandat Târgu Mures? –Da."

VOX tatãl: "-De cât timp asteptati o solutie pentru micutã? –De aproape o lunã. Am avut-o într-o clinicã la Drobeta Turnu Severin. Ne-au trata-o de bonsitã. Credem cã o sã aibã sanse de supravieþuire. –Larisa e primul copil? E primul, cu cezarianã si sã sperãm cã va fi bine, sã nu mai avem probleme."

dr. HORATIU SUCIU, sef Clinica Chirurgie Cardiovascularã Pediatricã: "Problema principalã este cã nu-si poate asigura debitul cardiac, din cauzã cã întoarcerea venelor pulmonare si a sângelui din plãmâni se desfãsoarã într-un alt compartiment al inimii. Din fericire este o malformatie corectabilã."

AMBIANTÃ (medicul le explicã pãrintilor): "A ajuns foarte bine fatã de cum mã asteptam. A fost bine îngrijitã la Timisoara."

La Clinica de Chirurgie Cardiovascularã Pediatricã din Târgu Mures sunt operati anual aproape 300 de bebelusi cu probleme cardiace.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Caseta de argint în care s-a aflat inima Reginei Maria, expusă la bordul fregatei care-i poartă numele ( 12 Septembrie 2015 )

  Ceremonie specială la bordul fregatei ”Regina Maria”! Caseta de argint în care s-a aflat inima Reginei Maria, a fost expusă, pentru câteva ore, la bordul ambarcațiunii, în portul Constanța. Evenimentul a marcat 85 de ani de la intrarea în marină a navelor ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria”. În 1938, după decesul Reginei Maria, conform testamentului, trupul...

 • Un bărbat a fost împușcat mortal, la o partidă de vânătoare ( 27 Octombrie 2014 )

  Ucis la vânătoare, de un coleg! Un militar de 42 de ani a fost împușcat în inimă, în timp ce se afla la vânătoare de mistreți. Tragedia a avut loc într-o pădure din apropierea localității Bologa, județul Cluj. Bărbatul, subofițer la o unitate militară din Cluj-Napoca, era în concediu de odihnă. Primele date arată că a fost vorba de un accident. Militarul și cel care l-a ucis din greșeala erau prieteni de-o viață și fuseseră...

 • Primul volum de poezii al prozatorului și poetului Adrian Voicu, “Una pe inimă, una pe dos”, lansat la Bookfest 2014 ( 1 Iunie 2014 )

  ”Una pe inimă, una pe dos”! Primul volum de poezii al prozatorului și poetului Adrian Voicu, a fost lansat sâmbătă, la Bookfest. Despre creația în versuri a lui Adrian Voicu, iubitorii genului spun că emană o prospețime stilistică se naște din asumarea unei poezii senzoriale a vieții. Veți citi o carte bună ca un vin vechi și levantin, mai completează scriitorul și jurnalistul Dan Mircea Cipariu.

 • Nicolãescu sustine cã se cautã solutii pentru salvarea Institutului Inimii de la Târgu Mures ( 18 Mai 2013 )

  Cei 60 de români care au nevoie în prezent de un transplant de inimã, ar putea avea o sansã. Ministrul Sãnãtãtii le-a cerut autoritãtilor din Târgu Mures un proiect pentru reînfiintarea Institutului de Boli Cardiovasculare sau gãsirea unei alte solutii în cadrul actualei legislatii.

 • Medicii recomandă cumpătare, la masa de Paște ( 2 Mai 2013 )

  Se apropie Paștele și creștinii care au ținut post vor gusta, din nou, bucatele de dulce. Cei care vor abuza, însă, de ouă roșii, drob, fripturi sau băutură au toate șansele să ajungă pe mâna medicilor. Ca să prevină astfel de situații, specialiștii în sănătate publică, din cadrul Ministerului Sănătății, fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările medicilor se îndreaptă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2