Date companie
 
 
 
 

O fetita de doua luni a fost operata de inima

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inima, malformatii, fetita operata
 

O fetita de numai doua luni a supravietuit unei complicate interventii la inima! Bebelusul din localitatea Floresti, judetul Timis, a fost operat la Clinica de Chirurgie Cardiovascularã din Târgu Mures. Copilul suferea de o malformatie cardiacã, iar interventia chirurgicalã a fost singura ei sansã pentru o viatã normalã.

AMBIANTÃ (aterizeazã elicopterul SMURD cu bebelusul) (este scos bebelusul)

Fetita de doar douã luni a fost adusã de la Timisoara la Târgu Mures cu un elicopter al Ministerului de Interne.

VLAD NEKULA, medic specialist SMURD: "Este o pacientã în vârstã de douã luni cu o malformatie cardiacã, care a fost transferatã de la Timisoara la Târgu Mures pentru o interventie chirurgicalã. –Drumul, complicatii? Nu, nu au fost. A fost stabilã pe perioada."

Pânã la o lunã, Larisa a fost tratata de bronsitã la un spital din Drobeta Turnu Severin. Abia când situatia micutei s-a înrãutatit, pãrintii au decis sã o ducã la o altã clinicã, în Timisoara. Aici i s-a descoperit malformatia cardiacã.

VOX mama: "Am nãscut la Severin si când am nãscut nu mi-a spus cã are malformatie la inimã. Am descoperit dupã o lunã jumate. Am cerut sã vin la Timisoara si acolo mi s-a spus ce e de fãcut. –Si vi s-a recomandat Târgu Mures? –Da."

VOX tatãl: "-De cât timp asteptati o solutie pentru micutã? –De aproape o lunã. Am avut-o într-o clinicã la Drobeta Turnu Severin. Ne-au trata-o de bonsitã. Credem cã o sã aibã sanse de supravieþuire. –Larisa e primul copil? E primul, cu cezarianã si sã sperãm cã va fi bine, sã nu mai avem probleme."

dr. HORATIU SUCIU, sef Clinica Chirurgie Cardiovascularã Pediatricã: "Problema principalã este cã nu-si poate asigura debitul cardiac, din cauzã cã întoarcerea venelor pulmonare si a sângelui din plãmâni se desfãsoarã într-un alt compartiment al inimii. Din fericire este o malformatie corectabilã."

AMBIANTÃ (medicul le explicã pãrintilor): "A ajuns foarte bine fatã de cum mã asteptam. A fost bine îngrijitã la Timisoara."

La Clinica de Chirurgie Cardiovascularã Pediatricã din Târgu Mures sunt operati anual aproape 300 de bebelusi cu probleme cardiace.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2