Date companie
 
 
 
 

Relansare modestă a economiei globale: 13 milioane de șomeri noi până în 2018

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, economie
 

Numărul șomerilor, în creștere! Relansarea modestă a economiei globale nu a reușit să producă o îmbunătățire a situației pe piața globală a muncii, anunță Organizația Mondială a Muncii. Astfel, numărul șomerilor va crește cu alte 13 milioane de persoane până în anul 2018. 202 milioane milioane de persoane nu aveau un loc de muncă în 2013, în creștere cu cinci milioane față de anul anterior. Împreună Asia de Est și de Sud au fost responsabile pentru peste 45% din cei cinci milioane de șomeri apăruți în 2013, urmate de Africa Sub-Sahariană și Europa. În schimb, America Latină a contribuit cu mai puțin de 50 de mii din șomeri, aproximativ un procent din creșterea totală a șomajului înregistrată anul trecut. Organizația Mondială a Muncii arată că în 2013 șomajul i-a afectat în mod disproporționat pe tineri. De exemplu, în țări precum Spania și Grecia, rata șomajului în rândul tinerilor rămâne peste pragul de 50% și sunt puține semne de ameliorare. Se mai estimează că aproximativ 74,5 milioane de persoane cu vârstă cuprinsă între 15 și 21 de ani erau șomeri în 2013, cu aproape un milion mai mult decât în 2012, ceea ce duce rata globală a șomajului în rândul tinerilor la 13,1%.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

    Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

  • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

    Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

  • Măsuri de atenuare a impactului coronavirusului asupra economiei ( 14 Martie 2020 )

    Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic! 

  • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

    Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

  • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

    Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2