Date companie
 
 
 
 

Singura cantina sociala din Slobozia va fi inchisa, din lipsa de finantare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slobozia, cantina sociala
 

Singura cantina sociala din Slobozia se va închide, pentru ca primaria nu-si mai permite sa-i hraneasca zilnic pe cei doua sute de oameni care veneau sa manânce aici. Deocamdata, nu mai sunt primiti batrânii, iar prioritate au copiii.

Bucatareasa: "Unii nici nu sunt învatati sa manânce carne, doamna, unii nu sunt învatati sa manânce carne. Avem o familie acum, bine sunt la centru, doar doi au ramas. Nici nu manânca, îmi aduc carnea înapoi si spun sa le punem cartofi ca sunt obisnuiti ca acasa!" 

Familiile care au mai multi copii pot aduce la cantina doar doi dintre ei.

Valentin Bacanu, viceprimar Slobozia "Sunt familii care au multi copii si am luat o masura nu foarte ortodoxa si am zis sa primim maxim doi copii de la fiecare familie, pentru ca sunt familii cu copii multi si sa beneficieze cât mai multi de aceasta cantina si bineînteles ca parintii au decis si în general copiii mai mici au beneficiat de masa la cantina."

Oamenii spun ca fara cantina sociala vor fi nevoiti sa rabde de foame.

"Noi suntem multumiti de mâncarea pe care ne-o da. Poate altii nici pe asta n-o au."

"E singura mea masa gatita si e foarte buna!"

"Da, ne e foame.- Ati mai mâncat astazi ceva?- Nu. N-am mâncat nimic. Acum sa mâncam si noi ca ne e foame!"

Octavian Caracostea, administrator Cantina Sociala Slobozia: "Va fi foarte greu daca se va închide. Sunt persoane care cu adevarat nu au.

Locuiesc la baia comunala, în adaposturi improvizate si nu au pe ce sa-si gateasca!"

Cheltuielile cantinei se ridica la sase lei pe zi pentru fiecare beneficiar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Două femei, mamă și fiică, înjunghiate de fostul iubit al fiicei ( 4 August 2017 )

  Crimă în piața de pepeni din Slobozia Bradului, județul Vrancea! O femeie în vârstă de 36 de ani și mama ei au fost înjunghiate de iubitul femeii, de față cu oamenii din piață.

 • Bebeluși intoxicați cu nitriți, într-un sat din județul Brăila ( 4 Martie 2017 )

  Caz disperat, într-o localitate din județul Brăila! Doi bebeluși, frați gemeni în vârstă de numai o lună, din Chioibășești, au ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Slobozia după ce s-au intoxicat cu nitriți.

 • Slobozia, în rețeaua Național FM ( 7 Martie 2016 )

  Vești bune pentru iubitorii muzicii românești! Din 9 martie, pe lângă cele 33 de frecvențe ale postului de radio Național FM care acoperă toată țara, se adaugă și cea din Slobozia. Astfel, locuitorii din zona Sloboziei vor putea asculta, începând de miercuri, emisiunile îndrăgite și muzica exclusiv românească, difuzate de postul de radio Național FM.

 • Curtea unui primar din județul Argeș, invadată de bufnițe ( 26 Ianuarie 2016 )

  Situație inedită în curtea unui primar din județul Argeș! Aproape 60 de bufnițe își fac veacul printre crengile brazilor înalți din curtea edilului comunei Slobozia. În popor există anumite superstiții legate de prezența bufnițelor. Aceste păsări de noapte sunt considerate prevestitoare de boli și moarte și, în general, oamenii se feresc de ele. Totuși, în credința...

 • Pelerinaj la icoana făcătoare de minuni expusă la mânăstirea ”Sfinții Voievozi” din Slobozia ( 16 Aprilie 2015 )

  Pelerinaj la o icoană făcătoare de minuni, la mânăstirea ”Sfinții Voievozi” din Slobozia! Mii de oameni au stat ore în șir la coadă, pentru a se ruga la icoana adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Despre obiectul de cult, care este ferecat în aur și argint, se spune că în anul 1854 a lăcrimat timp de 3 luni cu mir. Icoana a fost purtată în procesiune prin oraș, după care a fost instalată în curtea bisericii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2