Date companie
 
 
 
 

Sprijin financiar pentru șomeri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, stimulare
 

Sprijin pentru șomeri! De la 1 decembrie, cei care se vor angaja vor beneficia de prime, potrivit unui pachet de măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, adoptat de Guvern. Astfel, o persoană care nu are loc de muncă si nu primește indemnizație de somaj, va beneficia de o prima de activare de 500 lei, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.

DRAGOȘ NICOLAE PÎSLARU, ministrul Muncii: "Introducem o primă de activare de 500 de lei pentru orice șomer de lungă durată care semnează un contract de muncă."

De asemenea, o persoană care se angajează într-un loc de muncă situat la o distanță mai mare de 50 km de casă și își va schimba domiciliul în localitatea unde se află job-ul va primi o primă de instalare de 12.500 de lei. Acest stimulent este valabilă și pentru românii din Diaspora care vor să revină și să lucreze în țară.

DRAGOȘ NICOLAE PÎSLARU, ministrul Muncii: "Încurajăm deplasarea familiilor. Persoana care își găsește loc de muncă la mai departe de 50 de km și își ia un membru al familiei, va beneficia de o primă de 3000 de lei. Potențialii angajati primesc un sprijin de 12000 de lei ca să se mute."

Este decontată și naveta. Un șomer care se va angaja la peste 15 km de domiciliu său va beneficia să beneficieze de o subvenție de 0,5 lei pe kilometru, plafonată la 55 de lei pe zi, care să îi permită să meargă la lucru. Finanțarea acestor măsuri active se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile și din fonduri publice naționale aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj. Guvernul promite și acordarea de subvenții pentru angajatori, urmând a fi ridicate plafoanele existente la un nivel nou, de 900 de lei, și lărgită baza de aplicare. Măsurile urmăresc stimularea mobilității geografice a forței de muncă și prevenirea depopulării zonelor cu grad înalt de sărăcie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

  Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

 • Bani europeni pentru angajarea șomerilor și a absolvenților de facultate ( 8 Septembrie 2017 )

  ”Luați-ne banii! Nu înțelegem de ce nu vreți să accesați aceste fonduri europene!”. Este mesajul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, transmis investitorilor din România, referitor la condițiile de angajare...

 • Salariații R.A.A.N. din Drobeta-Turnu Severin, disperați că ajung șomeri ( 29 Ianuarie 2016 )

  Sute de angajați ai Regiei Autonomă pentru Activități Nucleare sunt disperați, după ce au aflat că vor rămâne șomeri. După ce la sfârșitul anului trecut peste 1500 de angajați ai regiei din Drobeta-Turnu Severin au fost concediați fără să primească salarii compensatorii, alți 500 de oameni își vor pierde locurile de muncă.

 • Cozi imense la bursa locurilor de muncă ( 25 Aprilie 2015 )

  Răbdare împletită cu speranță, la bursa locurilor de muncă! Mii de oameni aflați în căutarea unui loc de muncă au stat la coadă încă de la prima oră a dimineții, la târgurile de joburi organizate în București și în alte orașe din țară, doar-doar vor găsi un job. În București au fost puse la dispoziție peste 5.500 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte au fost pentru șomerii fără facultate, în domenii precum producția...

 • Îmbrânceli la bursa locurilor de muncă din Ploiești ( 26 Februarie 2014 )

  Îmbrânceli pentru un loc de muncă, la Ploiești! Sute de șomeri au așteptat ore în șir sã ajungã sã vorbeascã cu angajatorii, la Bursa locurilor de muncă. În momentul în care s-au deschis ușile, disperați, oamenii nu au mai ținut cont de nimic și au fost la un pas sã se calce în picioare. Evenimentul a reunit 34 de agenți economici, care au pus la bătaie 767 de locuri vacante. Mulți dintre șomerii veniți la târg au peste 40 de ani...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2