Date companie
 
 
 
 

Tabără pentru studenții la medicină, în Munții Apuseni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Tabara, medicina
 

Tabără pentru studenții la medicină, în Munții Apuseni. Zona Padiș-Glăvoi a fost gazda celei de-a 18-a ediții a Taberei MASH, în cadrul căreia zeci de tineri studenți au învațat cum să salveze vieți în condiții vitrege. Aceștia au simulat un accident pe un traseu montan stâncos și au aflat de la salvamontiștii bihoreni cum trebuie evacuată o astfel de victimă.

AMBIANȚĂ

Studenții au aflat ce măsuri de siguranță trebuie luate ori cum trebuie cărată targa, astfel încât starea victimei să nu fie agravată. De asemenea, aceștia au participat la lecții despre comportamentul pe munte și au învățat cum trebuie să respire când urcă un traseu, pentru a rezista efortului.

VOX uri 

Pentru a se acomoda cu zona, studenții au fost duși pe trasee montane, mai precis pe circuitul Galbena și la Cetățile Ponorului, iar patru dintre tineri au considerat că efortul este prea mare pentru ei și au ales să meargă acasă. Tabăra MASH continuă însă pentru ceilalți 56 de studenți, care până pe 9 august vor rămâne în munți, participând zi de zi la cursuri și ateliere din domeniul medicinei de urgență. Printre altele, tinerii vor avea o lecție și pe întuneric. Concret, ei vor rămâne în pădure timp de o noapte, pentru a învăța cum să gestioneze o astfel de situație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2