Date companie
 
 
 
 

Timisorenii cer debransarea de la sistemul de distributie a caldurii, COLTERM refuza

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire centralizata, sistem de incalzire, timisoreni, debransare, temoficare
 

Speriati de scumpirea cu aproape 60 de lei a gigacaloriei, multi timisoreni cer sa se debranseze de la sistemul centralizat. Problema este însa ca foarte putini reusesc, din cauza ca furnizorul de caldura da foarte greu aviz favorabil pentru debransare. În aceste conditii, cei care sunt refuzati se duc sa reclame la Protectia Comsumatorului ori se debranseaza pe cont propriu, chiar daca risca sa fie amendati. Înca din august Vioara Grosan a depus documentele, pentru a se debransa de la sistemul centralizat de încalzire.

Alti patru vecini i s-au alaturat dupa ce au calculat ca vor plati, la iarna, peste 400 de lei de apartament. Au cheltuit sute de lei pentru actele necesare debransarii, dar raspunsul furnizorului de energie termica din Timisoara a fost negativ.

GROSAN VIOARA, proprietar apartament : "Nu ne pot lua în considerare cererea având în vedere ca înainte de 2007 nu a existat nicio debransare în bloc. Ce legatura are anul 2007 cu 2010?"

Unii locatari s-au debransat fara acordul celor de la termoficare.

MIRCEA BACALA, prefect de Timis : "Un numar de 31 de cetateni nu sunt multumiti de serviciile Coltermului."

Reprezentantii regiei de termoficare sustin ca rezilierea contractelor se face pe baza unor criterii precise.

IOAN PITURCA, director tehnic, Colterm, Timisoara : "Aceste reguli au în vedere în special relatia corecta cu ceilalti vecini din imobil."

Potrivit Newsin, locatarii care vor sa se debranseze, depun o cerere la societatea de termoficare, la care adauga acordul scris al vecinilor si al asociatiei de proprietari, dar si un proiect de redimensionare a întregii capacitati de încalzire. Toate acestea costa între 500 si 800 de lei. Daca se adauga si costul operatiunii, o familie care vrea sa se debranseze trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 1.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Locatari din Drobeta-Turnu Severin, fără căldură din cauza unei datorii vechi către regia de termoficare ( 8 Decembrie 2014 )

  Sute de locatari din Drobeta-Turnu Severin îngheață de frig în apartamente, pentru o datorie cumulată la căldură de 60.000 de lei. Oamenii spun că și-au plătit facturile la timp, dar fostul administrator nu a predat banii regiei de termoficare. Unii dintre locatari au reușit să-și instaleze centrală termică în apartament. Cei mai mulți nu își permit, însă, acest lucru. Oamenii nu au avut căldura nici iarna trecută.

 • Bătaie între polițiști și romii suspectați de furt de energie electrică ( 20 Martie 2014 )

  Scandal în Capitală! Mai mulți romi suspectați de furt de energie electrică au sãrit sã-i batã pe angajații de la Enel veniți sã-i debranșeze. A fost nevoie de intervenția polițiștilor, pentru a calma spiritele. Oamenii spun cã nu au cum sã plãteascã, din cauză cã nu locuiesc cu forme legale în apartamente. Prin urmare, se văd nevoiți să se branșeze ilegal. Locatarii ilegali susțin că trăiesc în condiții mizerabile...

 • Facturi uriașe la căldură ( 24 Ianuarie 2014 )

  Debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare nu ne scapă de facturile uriașe la încălzire! O dovedește cazul unei pensionare din Focșani, care, deși s-a debranșată încă din luna septembrie, s-a trezit cu o factură de aproape 200 de lei. Motivul îl constituie țevile comune, care îi trec prin apartament. Femeia s-a adresat autorităților, însă i s-a răspuns că trebuie să plătească pierderile din rețea. În Mehedinți, situația este la fel de gravă. Oamenii s-au trezit cu facturi uriașe pe luna decembrie, deși, cu ajutorul reparitoarelor își gestionează singuri căldura din locuințe.

 • Scandal într-un boc social din Drobeta Turnu Severin, după debranșarea de la rețeaua de electricitate ( 21 Noiembrie 2013 )

  Scandal într-un bloc de locuințe sociale din Drobeta Turnu Severin! Zeci de oameni au ieșit în stradă, din cauză că autoritățile i-au lăsat în beznă. Ei au primit somații să-și încheie contracte individuale cu societatea de electricitate, după ce reprezentanții Primăriei au dispus debranșarea de la rețea. Oamenii s-au mutat în locuințele sociale, după ce municipalitatea i-a evacuat din casele naționalizate.

 • Banii platiti de suceveni pentru incalzire, delapidati de casierul societatii de distributie a agentului termic ( 12 Octombrie 2011 )

  Mii de suceveni au primit somatii pentru plata facturii la incalzire, in care se stipuleaza ca in caz de neplata vor fi debransati de la reteaua de distributie a agentului termic. Asta cu toate ca oamenii isi achitasera facturile! Revoltati, administratorii asociatilor de proprietari s-au prezentat cu situatiile de plata la societatea de distributie, ca sa arate ca facturile erau, de fapt, achitate. In plus, au anuntat politia!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2