Date companie
 
 
 
 

Un nou regulament de organizare a școlilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoli, regulament
 

Un nou regulament de organizare a școlilor. Potrivit modificărilor făcute de ministrul Educației, Liviu Pop, elevii nu vor mai fi obligați să facă de serviciu pe școală sau să poarte uniforma unității de învățământ, însă au obligația ca la începutul orei să își depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajat în clasă. Organizațiile de elevi se declară nemulțumite că nu a existat o consultare publică legată de aceste modificări. Modificările și completările la Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar au fost anunțate pe facebook.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Una dintre modificările controversate aduse la Regulamentul de organizare a școlilor este interzicerea utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. Este permisă utilizarea acestora numai cu acordul cadrului didactic în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență."

De asemenea, este interzis sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ. Noul regulament mai prevede că notele nu pot fi folosite ca mijloc de coerciție. Totodată, este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învățământ în strângerea și gestionarea fondurilor. În document se mai menționează că părintele sau susținătorul legal al elevului care nu asigură școlarizarea în perioada învățământului obligatoriu este sancționat, conform legislației în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 și 1000 de lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunității. De asemenea, părintele sau tutorele legal al preșcolarului sau elevului din învățământul primar are obligația să îl însoțească până la intrarea în unitatea de învățământ, iar la terminarea activităților educative sau orelor de curs să îl preia. În cazul în care acesta nu poate să facă așa ceva, împuternicește o altă persoană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Teodorovici vrea să ia bani de la Loto, pentru spitale și școli ( 17 Iunie 2018 )

  Bani de la Loto pentru spitale și școli. Ideea aparține ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a anunțat că va avea o discuție, săptămâna viitoare, cu șeful Loteriei Române. Împreună, vor analiza care sunt cele mai bune...

 • Noul Regulament General pentru Protecția Datelor, în vigoare ( 25 Mai 2018 )

  Noul Regulament General pentru Protecția Datelor, în vigoare, începând de astăzi, în toate statele Uniunii Europene. Instituțiile, companiile și organizațiile au obligații suplimentare privind procesarea informațiilor private.

 • Lecția de televiziune ( 23 Mai 2018 )

  Experiență inedită pentru preșcolarii grădiniței numarul 170 din sectorul 6 al capitalei. În cadrul programului "săptămâna Școala Altfel", o echipă a știrilor Național TV i-a vizitat pe cei mici si le-a dezvăluit câteva din tainele televiziunii. Copiii au fost extrem de receptivi și curioși să afle cât mai multe despre istoria micului ecran. Cei mici au povestit și despre programele lor preferate. 

 • Proiect de regulament pentru curățenie în Centrul Vechi al Capitalei ( 28 Aprilie 2018 )

  Reguli de curățenie, întărite de sancțiuni drastice! Consiliul General al Municipiului București va dezbate, săptămâna viitoare, regulamentul pentru salubrizarea, igienizarea și înfrumusețarea Centrului Vechi al Capitalei.

 • Până vineri, viscol, ninsori și ger ( 22 Martie 2018 )

  Vreme rea în jumătate din țară! 14 județe și Capitala sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol din această noapte, de la ora 23.00, până vineri, la ora 15.00. Din cauza vremii nefavorabile, vineri, școlile din București...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 21 Sep. 2018

1 EUR = 4.6559 RON
0.0040
1 USD = 3.9517 RON
-0.0226
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2