Date companie
 
 
 
 

Vinurile potrivite pentru masa de Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vin, recomandari, gurmanzi
 

Oricât de bogată ar fi, masa de Crăciun nu are niciun farmec fără vinul potrivit! Recomandrea specialiștilor pentru gurmanzi este vinul alb sec sau vinul spumant, care stimulează sucurile gastrice și papilele gustative.

AMBIANȚĂ: somelierul toarnă dintr-o sticlă de vin într-un pahar, se-aude gâlgâitul specific.

După ce trecem de șunculiță, salată de vinete și salată de boeuf, urmează primul fel de mâncare, care nu merge cu orice fel de vin.

DAN DOMNARU, somelier: "Putem asocia sarmalele și cu un vin roze, mai corpolent așa, dacă se poate: un Cabernet Sauvignon, o Fetească Neagră. (....) Bineînțeles, dacă am plecat cu un vin alb, vinul roze îl considerăm un intermediar către felurile grele, ca să spunem așa."

Turiștii care au ales să petreacă sărbătoarea Crăciunului la cramă, au parte de un adevărat răsfăț.

VOX bucătăreasă: "Avem ceafă de porc, cârnați la grătar și cartofi țărănești."

Cu ce vin merg aceste bucate?

DAN DOMNARU, somelier: "Este mai multă grăsime acolo, valul palatin se-acoperă cu o peliculă pe care trebuie s-o diluăm, s-o străpungem; de-asta un vin roșu, taninos, care bineînțeles, acești tanini reacționează, precipită, un contact cu bacteriile din salivă, tocmai de aceea are rolul de a curăță vălul palatin de această grăsime."

Plăcinta de mere sau cozonacul merg cel mai bine cu un vin dulce. Specialiștii ne avertizează însă că și vinul trebuie consumat cu moderație, excesele fiind întotdeauna dăunătoare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2