Date companie
 
 
 
 

Serie de cutremure, in Marea Neagra

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cutremure, marea neagra
 

Trei cutremure de pamant au avut loc, sambata, in Marea Neagra. Cel mai puternic dintre seisme a avut o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter, potrivit masuratorilor Institutului National pentru Fizica Pamântului, de la Magurele. Primul cutremur s-a produs sambata-seara, la ora 18:51, si a avut o magnitudine de 2,9 de grade pe scara Richter. Patru minute mai târziu s-a produs un al doilea seism, cu o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter, pentru ca mai apoi, la doar câteva secunde, sa se produca o a treia miscare telurica, de 3,9 grade pe scara Richter.

Prin telefon: Gheorghe Marmureanu, director, Institutului National de Fizica a Pamântului : "Aceste zeci de cutremure care au loc în Marea Neagra sunt cutremure mici. Sistemul tectonic lucreaza puternic acolo. Cutremure mari au fost în anul 105 î.Ch., 1560, 1930. - Este posibil sa se formeze valuri gen tzunami? - Nu, doar la 7.2-7.4, ceea ce nu e cazul acum pentru ca sistemul deja s-a descarcat în vara."

Pe 5 august, anul trecut, un cutremur cu o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter, cu epicentrul la o adâncime de 20 de kilometri în Marea Neagra, a fost resimtit atât în zona Dobrogei, cât si la Bucuresti. Seismul de atunci a fost resimtit si în capitala Bulgariei, Sofia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rucsacul care salvează vieți, în caz de cutremur ( 2 Aprilie 2014 )

  Seria de cutremure din ultimele luni, deși de mică intensitate, i-au făcut pe mulți români să se gândească să își ia măsuri de prevedere. Specialiștii sunt de părere că ar fi bine să avem în casă o trusă de supraviețuire, care conține lucruri simple, dar vitale în cazul unui seism.

 • Cutremurele din Galați nu sunt cauzate de exploatările petroliere ( 5 Octombrie 2013 )

  Valul de cutremure care a băgat spaima în localnicii din Galați este cauzat de mișcarea plăcilor tectonice și nu de exploatările petroliere din zonă sau de inundațiile produse în ultima vreme. Aceasta este prima concluzie desprinsă de experții trimiși în zonă pentru a studia ineditul fenomen teluric.

 • Premierul Victor Ponta le recomandă gălățenilor să nu intre în panică din cauza cutremurelor ( 30 Septembrie 2013 )

  Premierul Victor Ponta le recomandă locuitorilor, din județul Galați, să nu intre în panică din cauza activităților seismice din ultima perioadă. În plus, șeful Guvernului a anunțat că a fost trimisă deja o echipă de seismologi în zonă, pentru a stabili din ce cauză se înregistrează atâtea cutremure. Luni dimineață s-a produs un nou seism, cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter, la o adâncime de cinci kilometri.

 • Gălățenii, terorizați de seria de seisme care le zgâlțâie casele ( 29 Septembrie 2013 )

  Oamenii din mai multe localități din județul Galați trăiesc în teroare. Ei se tem să mai locuiască în propriile case, din cauză că pământul se zguduie zilnic. Zidurile caselor s-au crăpat, iar obiectele cad de pe pereți. Experții de la Institutul de Fizică a Pământului s-au deplasat la fața locului, pentru a stabili dacă fenomenul este cauzat de o așezare a plăcilor tectonice sau nu. Ei si-au instalat aparatura în garajul unui localnic din Izvoarele...

 • 20 de cutremure, in 24 de ore ( 3 Ianuarie 2012 )

  Serie alarmanta de cutremure, in România, chiar din prima zi a noului an. Seismografele au inregistrat nu mai putin de 20 de miscari telurice, in doar 24 de ore. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 4,4, pe scara Richter, iar adâncimea maxima a fost de 11 kilometri. Profesorul Marmureanu a precizat in mai multe randuri ca primul cutremur catastrofal, cu intensitate de peste 7 grade pe scara Richter, va veni numai dupa anul 2040.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2