O nouă tabără pentru refugiați la granița României cu Serbia. Autoritățile fac pregătiri intense pentru un eventual val de imigranți. La Stamora Moravița, în județul Timiș, pe un teren de peste 7 hectare au fost ridicate corturi. De asemenea au fost amenajate toalete, dar și puncte mobile de prim ajutor. Tabăra a fost ridicată în timp record.
FRANCISC HOPITEAN, viceprimar, Moravița: "Comuna Moravița mai are patru cămine culturale unde suntem pregătiți să primim circa 400 de refugiați."
Tabăra este una temporară și va rămâne în funcțiune cât vor considera autoritățile că este necesar.
VOX femeie: "Cât se poate îi ajutăm. De ce să ne speriem? Și ei sunt oameni ca și noi. Ne punem noi în situația lor: au copii, au familie, nu ne speriem."
VOX sătean: "Nu-i vorba de frică, să nu intre în sat, la școli, la copii."
VOX sătean: "Și ei trebuie să mănânce, când or intra într-o alimentară de-a noastră rad tot aștia."
VOX sătean: "Văd că au amenajat bine, dar nu cred că vin. N-ar avea ce face pe la noi. Tot pe la unguri trebuie să meargă. Nu avem pentru ce ne teme pentru că ei sunt cu treaba lor acolo, noi cu ale noastre."
În weekend, o tabară asemănătoare a fost amplasată și în localitatea Lunga, tot în zona graniței cu Serbia.
Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, la București! Biblioteca Metropolitană București găzduiește, în perioada 14 august – 14 septembrie Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri.
Tabără pentru studenții la medicină, în Munții Apuseni. Zona Padiș-Glăvoi a fost gazda celei de-a 18-a ediții a Taberei MASH, în cadrul căreia zeci de tineri studenți au învațat cum să salveze vieți în condiții vitrege. Aceștia au simulat un accident pe un traseu montan stâncos și au aflat de la salvamontiștii bihoreni cum trebuie evacuată o astfel de victimă.
Elevii sunt în vacanța de vară, așa că mulți dintre ei au ales să meargă la o tabără urbană de artă! În București, copiii se pot relaxa într-un mod creativ. Ei învață tehnicile de pictură, desen, grafică sau modelaj împreună cu profesori de arte plastice de la liceul Nicolae Tonitza.
Noi drepturi pentru refugiații aflați pe teritoriul României! Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului care privește integrarea socială a străinilor care au dobândit protecția internațională sau un drept de ședere în țara noastră. Astfel, se dorește prelungirea de la 6 luni la 12 luni a perioadei în care refugiații care participă la programele de integrare să fie cazați în centre regionale sau în alte spații administrate de Ministerul de Interne, cu această destinație.
Dispariție la Centrul cu regim închis de la Otopeni al Inspectoratului General pentru Imigrări! Polițiștii caută un cetățean pakistanez care s-a făcut nevăzut, luni seară, din Centrul de la Otopeni...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019