Date companie
 
 
 
 

Stiri Social - economic

RSS Știri
 

 

29 Octombrie 2010


 • Planta ornamentala cu efecte...fatale

  Un tânãr din Regin a ajuns la spital, dupã ce a mâncat semintele unei plante ornamentale. Baiatul in varsta de 22 de ani a aflat de pe internet despre efectele halucinogene ale plantei, a gasit-o in parcul orasului si a mâncat împreunã cu un prieten un pumn de seminte. La putin timp dupã aceea, aceasta a ajuns la Clinica de Psihiatrie din Tîrgu-Mures cu halucinatii severe.

 • Contributia pentru pensie, platita retroactiv

  Guvernul le dã posibilitatea românilor sã achite retroactiv contributiile la bugetul de pensii. Cabinetul Boc a adoptat, joi, o Ordonantã de Urgentã care stabileste cã persoanele care nu au contribuit în ultimii ani la fondul de pensii pot solicita asigurarea pentru pensie. In schimb, trebuie sa plateasca retroactiv contributia aferentã perioadei de timp în care nu au cotizat, pânã la maximum cinci ani.

 • N copil prins - balotiera Arad

  Un adolescent în vârstă de 15 ani, din județul Arad, se zbate între viață și moarte, după ce a fost strivit de o balotieră. Părinții știau că acesta este la școala, însă băiatul încerca să câștige bani pentru haine noi de Crăciun, așa că s-a dus să muncească la un vecin. A sărit însă peste utilajul aflat în funcțiune, iar balotiera i-a prins hainele și l-a tras în cuvă. Băiatul a ajuns la spital cu șase fracturi deschise și a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.

 • Cu jalba in protap, la C.J. Timiș

  Lipsa banilor îi împiedică pe polițiștii din județul Timiș să își echipeze mașinile de serviciu cu anvelope de iarnă. Pentru a depăși acest impas, oamenii legii au solicitat ajutorul Consiliului Județean, mai ales că Ministerul Transporturilor pregătește un proiect de lege prin care șoferii prinși în trafic fără dotările corespunzătoare să fie amendați.

 • Jaf la o banca din Timisoara

  Jaf la o unitate bancara din Timisoara! Spărgătorii au tăiat cablurile de la sistemul de alarmă și au incercat sa le taie si pe cele ale camerelor de supraveghere din incinta agenției bancare, dar au decuplat centrala telefonica. Apoi au operat în voie. Ei au tăiat cu flexul seiful de unde au plecat cu aproximativ 16.000 de euro. Jaful a fost descoperit de angajații băncii, când au venit la serviciu.

 • IMM-urile vor bani pentru investitii, pentru a iesi din criza

  Iesim din criza daca guvernul aloca bani pentru investitiii! Asta spun la unison reprezentantii Consiliului National al intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania.

 

28 Octombrie 2010


 

27 Octombrie 2010


 • FMI, îngrijorat pentru aplicarea Ordonanței 50

  Oficialii FMI sunt îngrijorați în privința aplicării directivei Comisiei Europene privind creditele populației și la contractele aflate în derulare. Și asta pentru că, in opinia reprezentantilor Fondului, punerea in practică a prevederilor ar putea duce la aparitia unor "efecte negative pentru România". Jeffrey Franks spune că ar fi bine ca Ordonanța 50 sã nu se aplice retroactiv.

 • Miting mare, măsuri de ordine excepționale

  Alarmă de gradul unu in Capitala si in Ilfov! Din cauza miscãrilor sindicale, politistii au fost mobilizati in zonele unde protestatarii si-au strigat nemultumirile. Ordinul a fost semnat chiar de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igaș.

 • Îmbrânceli între jandarmi și liberali, în fața sediului PD-L Brașov

  Liberalii brasoveni au incercat sa protesteze, marti, în fața sediului PD-L din orasul de sub Tampa, dar au fost impiedicati de jandarmi. Motivul: protestatarii nu aveau autorizație. Penelistii sustin, insa, că au depus cerere, dar Primăria nu și-a dat acordul.

 • Casa de vacanta a lui Antonie Solomon, sparta de hoti

  Casa de vacanță a primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost spartă de hoți. Jaful a avut loc, se pare, in urma cu două zile, dar familia Solomon a descoperit spargerea abia marti seara.

 • Primarul unei comune din Dolj a fost lovit de un localnic

  Primarul localitatii doljene Coșoveni nu va uita usor zilele comunei din acest an. Edilul a fost lovit de un localnic si a lesinat, asa ca a fost nevoie de intervenția medicilor pentru a-și reveni. Agresorul era supărat intrucat, cu numai cateva ore mai devreme, primarul îl dăduse pe mâna poliției, pentru că provocase un alt conflict.

 • Poetul Adrian Paunescu, internat

  Poetul Adrian Păunescu a fost internat in stare gravă la Secția Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitala. Scriitorul, in varsta de 67 de ani, a ajuns la spital cu insuficiență cardiacă, hepatică si renală.

 • Zeci de mii de protestatari au manifestat în Capitală

  Protestul saraciei in fata Guvernului si al Parlamentului! Peste 40 de mii de români din toate colturile tarii au indurat frigul si ploaia si au venit in Bucuresti sa-si strige ofurile, chiar in ziua motiunii de cenzura.

 

26 Octombrie 2010


 • Constanța: Elevă agresată de un fost polițist

  O elevă în vârstă de 16 a fost bătută cu bestialitate de un fost polițist, intr-un parc din Constanța. Adolescenta a ieșit de la ore, iar în fața Liceului Energetic a fost atacată de bărbatul pe care nu-l cunoastea. El a lovit-o și chiar a încercat să o violeze.

 • Creșterea salariului minim pe economie, între guvern și FMI

  FMI cedează sub presiunea guvernului! După ce a respins cresterea salariului minim pe economie, delegatia fondului in Romania spune acum că există sperante pentru o majorare, incepand cu 2011. E nevoie, insa, de o analiza atenta, pentru cã o crestere substantiala ar avea efecte negative.

 • Mii de credinciosi la moastele Sfantului Dimitrie

  Mii de pelerini au așteptat și noaptea trecută la Patriarhie ca să se roage la moaștele Sfântului Dimitrie Cel Nou. După câteva ore de stat la coadă, în frig, credincioșii au ajuns în fața raclelor.

 • Riscul de credit, mai important decåt costul resurselor

  Bancherii susțin că vor menține ridicate și costurile împrumuturilor noi, cu scopul amortizării pierderilor din creditele neperformante și a creșterii costurilor plătite în perioada luptei pentru atragerea de economii. Aceasta înseamnă că dobânzile la împrumuturi vor rămâne la niveluri ridicate, deși s-au înscris pe o tendință de scădere.

 • Incă un cadru didactic în greva foamei

  Dupa modelul invatatoarei din Caracal, o profesoara din Fãlticeni a intrat in greva foamei. Viorica Ionițe, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, a recurs la aceasta forma extrema de protest. Femeia nu are de gând sã renunte pana cand guvernul nu va arata respect față de cei de la catedra.

 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2