Date companie
 
 
 
 

Stiri Social - economic

RSS Știri
 

 

21 Decembrie 2020


 

20 Decembrie 2020


 • Șoferi băuți sau sub influența drogurilor, prinși în trafic

  Șoferi aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor, prinși de polițiști în Capitală! Mai mulți conducători auto au fost opriți în trafic sâmbătă seară de către oamenii legii. În urma raziei, polițiștii au identificat un șofer în vârstă de 34 de ani, aflat sub influența substanțelor psihoactive, care se deplasa pe bulevardul Beijing din Sectorul 1.

 

19 Decembrie 2020


 

18 Decembrie 2020


 • Lăzile de zestre, realizate, din nou, în Budureasa

  Tradițiile în satul Budureasa din județul Bihor se transmit din generatie in generatie! Un localnic realizează lăzi de zestre. În trecut aceste lăzi făceau parte din categoria obiectelor cu valoare utilitară, dar aveau și o valoare simbolistică specială. Mai mult, nu lipseau din ceremonialului nunții. În timp, meșteșugul lădăritului a început să fie o îndeletnicire din ce în ce mai rară. Dacă în urmă cu un deceniu, în Budureasa mai existau câțiva meșteri care realizau vestitele lăzi de zestre, astăzi singurul care a ales să ducă tradiția mai departe este Simon Nistor. Acesta a învățat meșteșugul lădăritului, de la unul din ultimii meșterii care mai lucrau în sat.

 

17 Decembrie 2020


 • Nivelul de stres al angajaților s-a dublat de la începutul pandemiei

  Nivelul de stres al angajaților s-a dublat în timpul pandemiei! Una din patru persoane active în câmpul muncii susține că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, nivelul de stres resimțit la serviciu s-a dublat, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs. Aceștia se simt copleșiți de sarcinile pe care le au, de teamă, de incertitudine și de izolarea socială, iar trei din 10 respondenți admit că au ajuns deja la burnout. Rezultatele sondajului arată că 20% dintre respondenți estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult șase luni, dacă nivelul de stres se va menține la fel de ridicat, în timp ce aproape 16% susțin că acest lucru se va întâmpla într-un an de zile.

 • Eficientizarea energetică a clădirilor, facturi mai reduse pentru cetățeni

  Specialiștii cer autorităților să acorde o importanță deosebită eficienței energetice a clădirilor! Sute de companii importante din domeniul eficienței energetice a clădirilor din România, împreună cu arhitecți, ingineri și auditori energetici, cer Executivului României să aloce cel puțin patru miliarde de euro, din fondurile de redresare economică pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziție, pentru eficiența energetică a clădirilor. Aceștia atrag atenția că imobilele ineficiente energetic sunt responsabile pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel european.

 

16 Decembrie 2020


 • Primele doze ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou

  Primele doze de vaccin anti COVID ar putea ajunge în România chiar de sărbători! Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, susține că dacă autorizația pentru vaccinul elaborat de Pfizer-BioNTech va fi eliberată în 23 decembrie, primele doze ar putea fi livrate în țara noastră între Crăciun și Anul Nou.

 

15 Decembrie 2020


 • Ajutor pentru copiii orfani

  Moș Crăciun este așteptat de copii și anul acesta, chiar dacă pandemia a restricționat sever călătoriile la distanțe mari. 100 de copii de la un așezământ din Rucăr-Bran i-au scris deja Moșului, pentru a-i transmite ce își doresc să găsească sub brad, de sărbătoarea Nașterii Domnului. Din fericire, în pofida dificultăților, Moș Crăciun va porni la drum și de data aceasta, cu ajutorul mesagerilor săi: mai mulți antreprenori din Sectorul 2 al Capitalei.

 • Postul de televiziune Favorit TV a împlinit 16 ani

  Zi de sărbătoare în familia Centrului Național Media! Postul de televiziune Favorit TV, adresat iubitorilor de muzică populară românească, împlinește, astăzi, 16 ani! Încă de la debut, televiziunea Favorit a fost alături de dumneavoastră cu emisiuni de suflet, artiști de seamă, muzică populară din toate zonele țării și tradiții și obiceiuri românești.

 

14 Decembrie 2020


 • Primul pui de zimbru, născut în libertate, în Munții Făgăraș

  Eveniment rar în fauna României! În pădurile din Munții Făgăraș s-a născut un pui de zimbru, primul născut în libertate în această zonă, în ultimii 200 de ani. Puiul, în vârstă de câteva săptămâni, și mama lui au fost filmați de angajați ai fundației Conservation Carpathia.

 • Programul 'Rabla pentru Electrocasnice', lansat mâine

  Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice va fi lansat mâine, de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu. 

 

13 Decembrie 2020


 

12 Decembrie 2020


 • Ploaie de stele, până în 17 decembrie

  Fenomen astronomic inedit pe cerul noptii, în perioada următoare! Este vorba de ploaia de stele căzătoare, ce poate fi observată cu ochiul liber, nefiind nevoie de un instrument astronomic, până în 17 decembrie.

 • Preot de la Iași, găsit spânzurat în podul casei

  Caz șocant, la Iași! Un preot din cartierul Galata a fost găsit spânzurat în podul casei. Sora sa este cea care a făcut cumplita descoperire și a alertat autoritățile. El nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio.

 • Start Show România, o ediție de nota 10

  Mâine, de la ora 13:00, se dă, din nou, start distracției, la „Start Show România”, pe Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, v-au pregătit un spectacol de televiziune de nota 10.

 

11 Decembrie 2020


 • Bucureștenii ar putea primi căldură abia săptămâna viitoare, a anunțat Nicușor Dan

  Bucureștenii vor avea parte de căldură în case începând de săptămâna viitoare, luni sau marti. Cel puțin așa a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat că speră ca bucureștenii...

 • Protest față de defrișări, la Sebeș

  Protest împotriva defrișării pădurilor și a tăierilor ilegale, în fața fabricii companiei Kronospan din Sebeș. Joi seara, protestatarii s-au pus în fața camioanelor încărcate cu lemne și nu au mai permis...

 • Șofer de autocar, bătut de călători

  Scenă violentă, joi, în autogara din Arad! Șoferul unui autocar a fost bătut crunt de trei călători supărați că autovehiculul s-a defectat. Conducătorul auto a reușit să alerteze serviciul unic de urgență 112 și la...

 

10 Decembrie 2020


 

9 Decembrie 2020


 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2