Date companie
 
 
 
 

Stiri Social - economic

RSS Știri
 

 

27 Februarie 2023


 • Reforme în Educație vezi video

  Noile legi ale Educației, prezentate astăzi de ministrul de resort, Ligia Deca. Într-o conferință maraton, aceasta a trecut în revistă măsurile ce țin atât de salarizarea profesorilor cât și de modernizarea procesului de învățământ. Potrivit Ligiei Deca, reducerea analfabetismului funcțional rămâne o prioritate, mai ales că în continuare 4 din 10 elevi citesc un text și nu sunt capabili să formuleze o concluzie. Ministrul Educației consideră însă că există și soluții.

 • Vreme rea, drumuri blocate vezi video

  Primăvara întârzie, cel puțin din punct de vedere meteorologic. Precipitațiile și vântul puternic au făcut ravagii în țară, iar pe drumurile montane din județele Bistrița-Năsăud și Suceava, mai multe tiruri nu au mai putut să înainteze, din cauza zăpezii. 

 

26 Februarie 2023


 • Mașină distrusă de un copac căzut vezi video

  La un pas de tragedie în stațiunea Azuga! Un copac a căzut peste o mașină în care se aflau patru persoane, blocând traficul pe DN1, pe Valea Prahovei.

 • Carbonizat în propria casă vezi video

  Tragedie în județul Suceava! Un bărbat în vârstă de 63 de ani din localitatea Prelipca și-a găsit sfârșitul în propria casă după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. 

 

25 Februarie 2023


 • Spitale cu risc seismic ridicat vezi video

  În vreme ce unele zone din țară traversează o perioadă de cutremure frecvente și neobișnuite, Curtea de Conturi scoate la suprafață statistici îngrijorătoare! Aproximativ 15% dintre spitalele din România sunt încadrate într-una dintre cele patru clase de risc seismic, potrivit unui audit realizat de Curtea de Conturi. 

 • Ajutor umanitar pentru Siria vezi video

  Un nou sprijin pentru Siria. O aeronavă C - 130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a executat o misiune de asistență umanitară internațională, pentru transportul unor medicamente și produse medicale.

 

24 Februarie 2023


 • În hipermarket, ca la muzeu vezi video

  Avertisment din partea Băncii Naționale a României! Reprezentanții BNR spun că inflația încă ridicată și dobânzile mari vor determina reducerea consumului românilor în acest an. Analiștii economici spun că 2023 va fi critic pentru mulți români.

 • Obiceiurile românilor, de Dragobete vezi video

  Dragobetele sau sărbătoarea iubirii la români i-a adus pe îndrăgostiții de tradiții la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Artiști și meșteri populari își prezintă în acest weekend creațiile pentru cei care vor să iubească românește.

 

23 Februarie 2023


 • În universul poeziei vezi video

  Antologie de poezie, lansată, joi, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București! Intitulată "Deasupra orașului este cerul", antologia conține creația lirică a 70 de poeți membri ai filialei.

 • Sprijin pentru Republica Moldova vezi video

  Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor Rusiei și beneficiază de sprijinul României! Este mesajul președintelui Klaus Iohannis, după întrevederea de la Palatul Cotroceni, cu președintele...

 • Recomandări pentru populație vezi video

  Toate instituțiile publice din țară sunt obligate să aibă pe site-urile proprii de internet, la loc vizibil, o trimitere către platforma națională de pregătire pentru situații de urgență fiipregătit.ro. 

 

22 Februarie 2023


 • Sprijin românesc pentru refugiații din Ucraina vezi video

  Mai sunt doar două zile până la împlinirea unui an de la invazia rușilor în Ucraina, invazie care a provocat cel mai mare exod al populației din istoria postbelică a Europei. Sumbra aniversare...

 • Cardurile sociale, încărcate vezi video

  Cardurile sociale au fost alimentate, din nou, cu 250 de lei! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a încărcat prima tranșă de bani pe anul acesta pe cardurile pentru...

 • Un nou cutremur, în Gorj vezi video

  Un cutremur cu magnitudine 4 pe scara Richter s-a produs, miercuri-dimineață, la ora 08:25, în județul Gorj, la adâncimea de 13,2 kilometri, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare...

 

21 Februarie 2023


 • Nou protest al silvicultorilor vezi video

  Protest al silvicultorilor, în Capitală! Peste o mie de membri ai Federației Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”, alături de reprezentanți ai Confederației Sindicale Naționale ”Meridian” și ai unor asociații profesionale și patronale din domeniu s-au adunat în fața sediului Senatului. Ei și-au strigat nemulțumirile față de un proiect legislativ prin care activitățile comerciale ale regiilor autonome, inclusiv Romsilva, vor fi organizate în societăți pe acțiuni sau cu răspundere limitată. Protestatarii susțin că o astfel de măsură va duce la înstrăinarea celor peste trei milioane de hectare de pădure, aflate în administrarea statului.

 • Cum ne pregătim mașinile după sezonul rece vezi video

  Primăvara se apropie, multe gropi au rămas pe șoselele din țară, drumarii sunt la lucru, dar și șoferii își pregăteasc autoturismele după trecerea sezonului rece. Specialiștii auto le recomandă acestora să facă o revizie tehnnică integrală la mașină.

 

20 Februarie 2023


 • Reacții privind Canalul Bâstroe vezi video

  Autoritățile române reacționează în scandalul privind Canalul Bâstroe! Ministerul de Externe român susține că există diferențe între precizările de presă emise în 18 februarie, conform cărora partea ucraineană nu efectuează decât lucrări de întreținere pe canalul navigabil al Dunării, și informațiile din 17 februarie ale Ministerului Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei, conform cărora pe canalul Bâstroe adâncimile de navigație au ajuns la 6,5 m, de la 3,9 m cât ar fi fost la debutul conflictului din țara vecină. Premierul Nicolae Ciucă susține că a cerut clarificări în privința lucrărilor executate de Ucraina și că va sesiza Comisia Europeană.

 • Salvați de pe munte vezi video

  Weekend încărcat pentru salvatorii montani! Jandarmii din cadrul Postului Montan Slănic Moldova, din județul Bacău, au fost solicitați să intervină, duminică-seară, pentru a salva trei minori care se rătăciseră pe munte. 

 

19 Februarie 2023


 • Zi dedicată lui Brâncuși vezi video

  Zi importantă, pentru cultura românească! În fiecare an, pe 19 februarie este marcată Ziua Națională Constantin Brâncuși, atunci când este și ziua de naștere a marelui sculptor român.

 • Bilă neagră, în presa internațională vezi video

  Cazul medicilor din Brașov și Iași, acuzați că le-ar fi montat pacienților dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate, a ajuns în presa internațională. Articole despre ancheta desfășurată...

 • Misiune specială de salvare vezi video

  Misiune specială de salvare, a pompierilor din Făgăraș! Trei cățelandri au fost salvați într-o operațiune contracronometru, după ce au căzut în apă, printr-o fisură apărută în gheața...

 

18 Februarie 2023


 • Model NATO pentru liceeni vezi video

  Eveniment Model NATO pentru liceeni, la Palatul Parlamentului! Este a XIII-a ediție a evenimentului, cele mai recente fiind organizate la Bruxelles, Iași și Craiova.

 • Exod provocat de seisme vezi video

  De frica seismelor, locuitorii orașul Târgu Jiu, își părăsesc locuințele și se adăpostesc pe la rudele sau prietenii din alte zone ale țării. Potrivit primarului Marcel Romanescu, peste 60% dintre...

 • Șoimul, paznicul aeroportului vezi video

  Șoim planând pe deasupra Aeroportului Ghimbav din Brașov! Asta au observat controlorii de trafic de la Arad, care supraveghează deocamdată aeroportul, dar abia după ce, intrigați...

 

17 Februarie 2023


 • Nicio zi fără cutremur vezi video

  Un nou cutremur cu epicentrul în județul Gorj, produs vineri, la ora 11:11! Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul, cu o magnitudine de 4,3 grade...

 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2