Natura dezlănțuită face prăpăd în partea de est a României! După inundațiile catastrofale din județul Galați, în care și-au pierdut viața nouă oameni, 22 de localități au fost afectate și peste 3000 de persoane au fost evacuate, satul Cataloi, din județul Tulcea, a fost măturat de o tornadă. Fenomenul meteo extrem i-a surprins și pe localnicii mai în vârstă, care spun că nu au auzit niciodată de o astfel de întâmplare la ei în sat.
Un pitbull maidanez, crescut de doi oameni ai străzii, din Craiova, a băgat în spital un adolescent de 16 ani, care ieșise, împreună cu prietena, pentru a-și plimba cățelul de companie. Cunoscut în zonă ca un exemplar extrem de periculos, animalul a fost luat de angajații de la salubritate și dus într-un adăpost canin.
Acuzații de fraudă, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din București! Președintele, vicepreședintele și alți patru angajați ai instituției sunt cercetați pentru întocmirea a peste 160 de contracte false de împrumut, faptă prin care s-ar fi creat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei. Angajații C.A.R.P. spun că banii respectivi ar fi ajuns la un nepot al vicepreședintelui. Suspecții au fost audiați la poliție.
Surprinze în lanț, pentru polițiștii de circulație care-și desfășoară activitatea pe Drumul Național 71, în județul Dâmbovița! În urma unui control de rutină, oamenii legii au descoperit zeci de șoferi, care transportau chiar și câte zece oameni în dubele de marfă. Pasagerii clandestini declară că merg la cules de ciuperci și, cum alte mijloace de transport nu au, aleg să fie cărați în astfel de condiții: ca niște saci de cartofi.
Două persoane au fost rănite grav, după ce un autoturism care circula pe Pasarela Otopeni a pătruns pe contrasens și a izbit violent alte două mașini. Șoferul vinovat de producerea accidentului a declarat că a fost orbit de soare.
Coșmarul inundațiilor continuă! După ce, joi noapte, nouă oameni și-au pierdut viața, iar sute de case și gospodării au fost măture de ape, veștile meteorologilor rămân sumbre. În noaptea de vineri spre sâmbătă, județele Brăila și Tulcea se vor afla sub avertizare de cod portocaliu de ploi, iar județele Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași și Constanța, intră sub avertizare de cod galben.
Bugetul de stat, al României, continuă să înregistreze pierderi consistente, din cauza evaziunii fiscale. Potrivit datelor publicate de Consiliul Fiscal, din 2008 până în 2012, fenomenul a crescut cu peste cinci miliarde de euro, atingând, anul trecut, pragul de 14 procente din PIB, respectiv 18 miliarde de euro. Îngrijorător este faptul că suma în cauză este cu 40% mai mare față de cea consemnată la începutul crizei.
Mii de băcăuani au rămas fără apă caldă, după ce o conductă principală s-a spart. Patru cartiere au fost afectate de avaria produsă la magistrala care traversează orașul de la sud la nord. Localnicii au auzit o bubuitură puternică, iar apa a țâșnit cu presiune mai bine de două ore și a inundat o stradă. Trecãtorii au privit neputincioși spectacolul oferit de jetul care a depășit zece metri înălțime.
Agricultorii își pun semne de întrebare în privința cifrelor mari ale recoltei, anunțate de ministrul Daniel Constantin. Șeful Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli crede chiar că femierii pot ajunge în faliment, din cauza prețurilor mici pe care comercianții de cereale le oferă pentru recolta de grâu. La acest fapt se mai adaugă și evaziunea fiscală, un fenomen din ce în ce mai greu de stăpânit.
Brăilenii s-au trezit cu noaptea în cap și s-au așezat la coadă pentru a primi ajutoarele de la Uniunea Europeană, înainte ca centrul de distribuție să fie deschis. După câteva zeci de minute, oamenii și-au pierdut răbdarea și s-au luat la ceartă. Unul dintre funcționarii Direcției de Asistență Socială a cerut ajutorul jandarmilor.
Parlamentarii români au respins un proiect de lege care prevede acordarea unui ajutor financiar de 500 de lei pentru tinerele mămici, la o zi după ce au aprobat mărirea salariilor pentru primari. Explicația aleșilor? Pentru mame nu mai sunt bani!
Romania deschide noi perspective economice în relațiile cu țările din Asia de Sud-Est. Un pas important este înființarea consiliului de colaborare economică România-Laos, stat care si-a deschis si un consulat onorific la Bucuresti. Țară in plina dezvoltare, Laos beneficiază de o rată de crestere anuală intre 4 și 7% în ceea ce privește economia și de 20 de procente la numărul de turiști.
Trei persoane au murit, iar alte 29 au fost rănite, după ce două autocare s-au ciocnit frontal pe DN 7, în orașul arădean Nădlac. Răniții au fost transportați la Spitalul Județean de Urgențã Arad. Accidentul s-a produs într-o curbă, la scurt timp după ce un autocar cu 50 de muncitori români care veneau din Spania a intrat în țară. Șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, a lovit frontal un alt autocar, care mergea spre frontieră. În urma impactului, trei bărbați au murit pe loc.
Hoții nu mai au nici frică de Dumnezeu! După ce au distrus căile ferate ca să fure componentele și să le ducă la fier vechi, hoții s-au...reprofilat și devastează cimitire. Este cazul unui grup de bărbați din satul buzoian Lipia, căutați de polițiști de câteva săptămâni. Hoții au sustras mai multe grilaje și câteva cruci de pe morminte.
Suspecții în cazul operelor de artă furate dintr-un muzeu din Rotterdam cer să fie judecați în Olanda! Avocații celor șase inculpați au anunțat că vor trimite dosarul la Parchetul General pentru ca cercetările să fie continuate în Olanda, unde există deja o anchetă în desfășurare.
Sute de oameni au ieșit din nou în Piața Universității, a zecea seară la rând, pentru a protesta la adresa proiectului de la Roșia Montană. Manifestațiile din Capitală au continuat, deși proiectul legislativ privind exploatarea minieră a primit aviz negativ în comisiile de la Senat, iar liderii USL au declarat că nu-l vor susține. La fel ca în celelalte zile, protestatarii au blocat Bulevardul Regina Elisabeta. Oamenii spun că nu au încredere în promisiunile politicienilor.
Intenția parlamentarilor de a bloca proiectul exploatării miniere de la Roșia Montană a încins spiritele în localitatea din Munții Apuseni. Peste 20 de mineri, mai exact schimbul unu de la mina Cătălina, au refuzat să iasă din subteran. Nemulțumiți de blocarea proiectului, ortacii spun că-și vor aduce în mină și familiile. În semn de solidaritate, alți 400 de mineri protestează și ei, la suprafață.
Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, i-a chemat la dialog pe medici. Consultările au avut loc doar cu câteva zile înainte ca aceștia să înceapă pichetãrile în fața ministerelor Finanțelor și Sãnãtãții. Principala nemulțumire a personalului sanitar este legată de nivelul scăzut al salariilor. Nicolăescu spune că posibilele proteste ale cadrelor medicale nu se justificã, atâta timp cât ministerul pe care îl conduce a pus în dezbatere publică un pachet de legi.
Goana după rechizite continuă, la mai puțin de o săptămână până la primul clopoțel! Bugetul necesar pentru un ghiozdan plin cu rechizite variază de la o sutã la două mii de lei. Cele mai căutate sunt ghiozdanele pe care sunt imprimate personaje de desene animate, de la Barbie și Spiderman până la Hello Kitty.
Pentru a noua seară la rând, oamenii au ieșit în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta la adresa proiectului minier de la Roșia Montană. Sub presiunea străzii, liderii USL au anunțat cã vor vota împotriva exploatãrii aurului cu cianuri. Pasul înapoi fãcut de politicieni nu i-a calmat pe manifestanți, ba, dimpotrivã, i-a impulsionat.
Scandalul în comunitatea romilor pare fară sfârșit. Frații Cioabã îl acuzã pe autoproclamatul împãrat Iulian cã nu este în deplinãtatea facultãților mintale. Reacția vine dupã ce Iulian Rãdulescu i-a atacat dur pe fiii defunctului rege Florin Cioabã. Împãratul a cerut chemarea celor doi la judecata etniei, în stabor, pentru cã și-ar fi arogat fãrã drept titlurile de regi. Daniel Cioabã, autoproclamatul rege al romilor din România a declarat în fața celui care a prezidat ședința, fratele sãu, Dorin, cã împãratul Iulian ar avea probleme mintale.
În mai multe zone ale țării, câinii sunt adunați de pe străzi, iar problema acestora pare să fie rezolvată. Târgu Mureș este printre puținele orașe unde nu sunt maidanezi în libertate, iar hingherii nu au de lucru. În 2002, Primãria a construit adãposturi pentru câinii fără stăpân, iar de doi ani a încheiat un contract cu un ONG din Germania, care îi preia și-i dã spre adopție.
Bucureștiul, capitala manifestațiilor pro și contra eutanasierii maidanezilor! Sute de oameni au ieșit în fața Parlamentului, unde au protestat față de nepăsarea autorităților în ceea ce privește situația câinilor fără stăpân. Unii s-au pronunțat pentru adunarea maidanezilor de pe străzi, alții au scandat împotriva eutanasierii.
Protestele la adresa proiectului minier de la Roșia Montană au fost criticate dur în localitatea din Munții Apuseni. Pe stadionul din Roșia Montană s-au strâns aproape patru mii de persoane, care au sărbătorit Ziua Minerului. Zeci de primari din mai multe județe din Ardeal, senatori de Alba și consilieri au urcat pe scenă și au cerut Parlamentului să aprobe pornirea mineritului pe bază de cianuri.
Șoferul autoturismului spulberat duminică de un tren în județul Iași a avut permisul suspendat în această vară, pentru că nu a respectat semnalele unei autospeciale de urgență. Bărbatul obținuse carnetul de conducere în urmă cu un an. În accident au murit 11 persoane, printre care și doi minori, în vârstă de 3 și, respectiv, 14 ani.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019