Parlamentarii aleși în colegiile din afara României se plâng că sunt discriminați, pentru cã nu primesc bani să meargă acolo unde au fost votați. Și asta întrucât conducerea Legislativului a decis ca aleșii din diaspora sã poatã ajunge în Europa, America sau Asia doar o datã la șase luni. In schimb, în România, senatorii și deputații pot merge sãptãmânal în colegiul în care au fost aleși. Deputatul Eugen Tomac îi reprezintã în Parlament pe românii stabiliți în 41 de state din Estul Europei și Asia. Potrivit unei decizii a Biroului Permanent, el are dreptul, la fel ca toți deputații de diaspora, la o singură deplasare în colegiu într-o sesiune parlamentară.
De la începutul anului, peste 1.500 de copii au fost întorși de la frontieră, pentru că nu îndeplineau condițiile legale ca să cãlãtorească în strãinãtate. Iar numãrul acestor cazuri va crește, ca de obicei, în perioada estivală. Părinții trebuie să se informeze înainte de a merge cu cei mici peste hotare. Astfel, este necesară o semnătură oficială de încuviințare de la notar. În cazul unui divorț, mama sau tatãl care cãlãtorește cu minorul are nevoie de hotãrâre judecãtoreascã de încredințare, iar văduvii- de dovada decesului.
Mare noroc pentru un băiețel de trei ani și jumătate din Iași! Micuțul a căzut în gol de la etajul cinci al unui bloc, după ce a rămas singur câteva minute, așa cum susțin părinții. Copilul s-a urcat pe un scăunel de lângã geam, s-a dezechilibrat și a căzut în gol. A ajuns în stare gravã la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria", unde a fost operat, iar acum se află în afara oricãrui pericol. Cei care au vãzut primii ce s-a întâmplat au fost vecinii.
Tragedie în județul Giurgiu! Doi frați, un băiețel de 7 ani și o fetiță de 11 ani, și mătușa lor au murit înecați în apele râului Argeș. Cei doi copii au fost luați de curenți, după ce au intrat într-o zonă interzisă scaldatului. Au fost găsiți în viață la aproximativ un kilometru de locul unde au fost dați dispăruți, dar au murit în timp ce erau transportați la spital. Mătușa lor, o femeie de 27 de ani, s-a aruncat în râu, ca să-i salveze...
Bucureștii, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând, din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Asta promovează actuala ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat în aceste zile, de Teatrul Masca, în Parcul Herăstrău, din Capitala.
Reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bacău! Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, tot mai mulți angajați își caută dreptatea la I.T.M. Bacău. De la începutul anului, au fost înregistrate 400 de reclamații, care vizează nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. Sunt, însă, și angajați care, în ciuda nedreptăților suferite, preferă să îndure...
Un senator român și-a schimbat religia, după ce a fost ales în Parlament! Ioan Iovescu, senator de Timiș din partea PP-DD, a trecut de la credința ortodoxă la cultul baptist. În vârstă de 50 de ani, parlamentarul a fost botezat de trei pastori, la o biserică din Lugoj. El spune că a investit în campania din 2012 doar o mie de lei, iar restul...a venit de la Dumnezeu! În urmă cu 31 de ani, Iovescu a absolvit liceul, apoi a devenit instructor auto.
Primul ministru al României, pasionat de baschet! Victor Ponta a fãcut, duminică, spectacol pe teren, într-un meci demonstrativ de baschet, alãturi de oameni importanți din lumea sportului. Demonstrația sportivă a făcut parte din turneul de streetball 3x3, organizat în Piața Constituției. Din echipa premierului au făcut parte Carmen Tocalã și Virgil Stãnescu, dar și Vlade Divac, campion mondial și european și vicecampion olimpic.
Parașutism, în centrul Brașovului! Turiștii prezenți în Piața Sfatului, la Festivalul de Artă și Cultură Urbană, au putut vedea spectacolul oferit de trei parașutiști ai Aeroclubului Brașov, printre care și două tinere, care au aterizat direct în mulțime. Aterizările perfecte ale celor trei parașutiști au fost apreciate de sute de spectatori. După spectacolul oferit de cei trei parașutiști, turiștii au putut admira în Piața Sfatului și o expoziție de avioane ușoare...
Doi tineri din București au fost prinși cu droguri în trafic, după ce un echipaj al Poliției Rutiere a vrut să-i tragă pe dreapta pentru un control de rutină. Mașina tinerilor circula pe Bulevardul Liviu Rebreanu, din Capitală, în miez de noapte. În loc să oprească la semnal, șoferul a accelerat și a intrat pe o străduță, printre blocuri. Oamenii legii i-au imobilizat pe cei doi, iar la fața locului au ajuns și echipajele Brigăzii de Crimă Organizată.
Procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca! Peste 3.000 de credincioși au participat la eveniment, în frunte cu toți preoții din parohiile Clujului. Startul procesiunii s-a dat la catedrală, nu înainte ca mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț să oficieze slujba plecării genunchilor. Evenimentul religios este organizat pentru al treilea an consecutiv. Procesiunea s-a încheiat în fața Catedralei Mitropolitane, cu slujba sfințirii mici a apei.
Accident catastrofal, în Muntenegru. Un autocar românesc s-a prăbușit într-o prăpastie adâncă de 30 de metri, pe o șosea dintr-o regiune montană, la 30 de kilometri de capitala Podgorica. 19 oameni au murit, dintre care 18 turisti romani și un copil din Muntenegru, care a fost lovit de autocarul în cădere. Șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat într-un parapet și s-a răstunat, apoi, în prăpastie.
Echipa de scrimă a României a revenit în țară de la Campionatul European de la Zagreb, incarcata de medalii. Ana Maria Brânză și Tiberiu Dolniceanu au cucerit aurul in competițiile invididuale, in timp ce echipa feminină de spadă a câștigat argintul. Per totala, lotul român de scrimă a terminat campionatul pe locul trei după ce la sabie, băieți a pierdut lupta pentru bronz în fața Ucrainei.
Festivalul International de Statui Vivante, în Capitală! A treia ediție a festivalului organizat de Teatrul Masca a debutat vineri, în Parcul Herăstrău. Teatrul de pantomimă face, în aceste zile, deliciul iubitorilor acestui gen unic promovat în România de actorii de la Masca. Ei își propun, la această ediție, să realizeze o punte, în timp, între Bucureștiul de altădată și cel de astăzi. Motto-ul manifestării artistice este: "Cu bastonul prin Bucuresti"...
Hoții din Capitală sunt tot mai violenți! Peste 500 de cazuri de tâlhărie au fost comise, de la începutul anului, în București, iar 24% dintre atacuri au fost săvârșite de minori. Potrivit polițiștilor, tâlharii au o preferință pentru persoanele care poartă bijuterii la vedere. În ciuda pericolului, oamenii nu renunță la purtarea bijuteriilor valoroase, pe principiul "nu mi se poate întâmpla tocmai mie"! Unii au trecut deja prin experiențe neplăcute și au devenit mai circumspecți.
România continuă să fie cenușăreasa Uniunii Europene, la capitolul nivel de trai! Potrivit unui raport Eurostat, țara noastră se situează la doar 48% din media europeană. Salariul mediu brut este de aproximativ 490 de euro, de 10 ori mai mic decât în Danemarca și de aproape 7 ori mai scăzut, față de Germania. Cu salarii peste medie se mai laudă Olanda, cu 3.700 de euro, și Belgia, cu 3.600 de euro.
Tragedie, la Raliul Clujului! Un spectator, în vârstă de 73 de ani, aflat în zona interzisă, și-a pierdut viața, după ce a fost acroșat de mașina cu numărul 21, pilotată de piteșteanul Florin Tincescu. În vârstă de 20 de ani, acesta a debutat în Campionatul Național de Raliuri în anul 2011. Navigatorul său, Iulian Nicolaescu, are 38 de ani și o experiență de peste 15 ani în lumea raliurilor. Un alt accident avusese loc în dimineața aceleiași zile.
România redevine destinație turistică, pentru turiștii străini. Numărul acestora a crescut cu peste opt procente, în primul trimestru al anului. Cel puțin așa a anunțat ministrul delegat pentru I.M.M. și Turism, Maria Grapini. Ea a mai precizat că majoritatea celor care ne viziteazi țara vin din Bulgaria și Germania. Turiștii vin în România, unii atrași de natura bogată și diversificată, alții în dorința de a cunoaște locuri noi, pe harta lumii.
Razie printre taximetriștii din Capitală! Polițiștii au derulat o acțiune de control în rândul taximetriștilor, la Aeroportul Otopeni, dar și în zona Gării de Nord și a Gării de Est din București. Oamenii legii au constatat numeroase nereguli, pentru care au aplicat amenzi, fără să clipească! Polițiștii au verificat actele de identitate, atestatul de funcționare, tarifele practicate, dar și starea autoturismului. La filtrul efectuat pe una...
Ghene de gunoi subterane, a 15.000 de euro fiecare! Prețioasele tomberoane scoase din țiplă au fost amplasate în Sectorul 3 al Capitalei. Vestea implementării noului sistem de colectare a deșeurilor menajere, de către primăria de sector, s-a răspândit repede și oamenii s-au îmbulzit să vadă minunea. Un astfel de sistem cuprinde o platformă cu patru pubele metalice amplasate la suprafață și alte patru tomberoane de plastic...
De Rusalii, românii au dat năvală pe litoral! Stațiunile de la malul Mării Negre sunt un adevărat furnicar, iar în Mamaia greu se mai găsește un loc de cazare. Unii rămân la mare doar în minivacanța de Rusalii, iar alții și-au făcut deja planuri de plajă și distracție pentru o săptămână-două. Hotelierii din Mamaia spun că gradul de ocupare este mult mai mare decât cel înregistrat în minivacanța de 1 Mai.
Implozie controlată, la Codlea! Turnul fostei fabrici Colorom din Codlea, mândria orașului, a fost demolat prin implozie controlată. Localnici s-au adunat, cu mic cu mare, ca să asiste la dărâmarea clădirii de 110 metri. Din turnul celei ce a fost odată cea mai mare fabrică de coloranți și hârtie heliografică din sud-estul Europei au rămas doar mormane de moloz. Autoritățile au decis demolarea turnului, din cauză că reprezenta un real pericol pentru locuitorii din zonă.
10.000 de euro! Acesta este suma primită de fiecare dintre cei șapte români premiați, vineri seară, la cea de-a treia ediție a Galei Premiilor Marii Loji, organizată la Ateneul Român din capitală. Laureații activează în domenii precum științele exacte, medicină, diplomație, cultură sau economie. La evenimentul susținut de Loja Națională din România și de Academia Română au participat peste 700 de personalități...
Lipsa fondurilor se simte tot mai acut la Spitalul Județean de Urgență din Bacău! Din cauză că nu are bani pentru cumpărarea halatelor colorate, conducerea unității sanitare a hotărât să diferențieze personalul medical prin ecusoane. Măsura a fost luată după ce pacienții s-au plâns că adesea confundă infirmierele cu medicii, din cauză că toți poartă halate albe. Începând de luni, toți angajații Spitalului Județean de Urgență din Bacău...
Situație inedită, La Cluj! Primarul Emil Boc a convocat consilierii locali la o ședință în miez de noapte. Întrunirea a avut loc în cadrul proiectului "Cluj Never Sleeps 2013". Înainte de a ajunge la primărie primarul Clujului a participat la o bătaie cu perne, pe o stradă din centrul orașului. După bătaia cu perne primarul a mers la ședința Consiliului Local. Din cei 27 de consilieri locali, doar doi au lipsit de la ședința din miez de noapte.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019