Sarbatoare la Bistrita, unde localnicii au imbracat haine medievale. Domnitele si cavalerii s-au întâlnit si au petrecut pe strãzile cetãtii. Totul în acorduri de muzicã clasicã, cu ocazia împlinirii a 450 ani de la prima sfintire a Bisericii Evanghelice.
Muzicã clasicã, trãsuri si masini de epocã. Totul la cea de-a 7-a editie a "Promenadei Operei". Evenimentul a avut loc în parcul din fata Operei Nationale Române, devenit neîncãpãtor pentru numãrul mare de melomani. La concert au participat peste 200 de artisti români si strãini.
Spirit justițiar, o vânzătoare din Cluj-Napoca nu s-a lăsat până nu a reușit să dea pe mâna polițiștilor un hoț pe care l-a surprins în timpul acțiunii. Femeia a alergat pe stradă după infractor și, ajutată de trecători, l-a imobilizat.
4%, acesta este procentul cu care ar putea fi indexate pensiile și salariile bugetarilor, anul viitor. Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, măsura în cauză este condiționată de creșterea economicã și are drept scop acoperirea ratei inflației, în condițiile în care o astfel de indexare nu a mai avut loc de trei ani. Cifra exactă va fi cunoscută abia după 1 noiembrie, când va fi gata proiectul bugetului de stat pe 2014.
Emoții pentru funcționarii de la Finanțe Publice din toatã țara. Cei în pericol de a fi disponibilizați din cauza regionalizãrii au susținut prima parte a examenului care le poate asigura un post în sistem. Subiectele, la proba scrisa, nu au fost foarte dificile, însã candidații au fost nemulțumiți pentru cã bibliografia pentru examen le-a fost comunicatã doar cu o zi înaintea probei și nu au avut suficient timp pentru a se pregăti.
Atmosferă de sărbătoare, în localitatea Stoenești, din județul Argeș, acolo unde, zilele acestea, s-a desfășurat Cupa Mondială la Parapantă. Unii dintre cei mai curajoși oameni din lume și-au luat zborul de pe Vârful Priseaca, din Masivul Leaota, în speranța că vor pune mâna pe marele premiu. În afara concursului, au avut loc spectacole, concerte și experiențe culinare.
Exasperați de poluarea fonică și chimică din atmosferă, zeci de locuitori ai cartierului orădean Episcopia au ieșit în stradă pentru a sensibiliza autoritățile să ia măsuri împotriva acestui fenomen galopant. Oamenii se plâng de faptul că, de ani buni, sunt nevoiți să îndure zgomotul și vibrațiile produse de mașinile de mare tonaj care tranzitează zona. Efectele sunt vizibile cu ochiul liber în pereții locuințelor, care au început să crape. Înarmați cu pancarte, pe care au afișat mesaje destinate autorităților locale, protestatarii s-au deplasat la ieșirea din Oradea spre Satu Mare și au solicitat construirea unui drum ocolitor, de 4 kilometri.
Șoferii vitezomani, care se aventurează pe DN1, A1 și A2, circulă cu pistolul la tâmplă! Nu, nu este vorba despre o armă de foc, ci de pistoul radar cu undă laser, pe care Poliția Rutieră îl folosește cu succes, în ultima perioadă.
Surpriză șoc, pentru muncitorii care lucrau la construirea unui mall din Galați! Este vorba despre o bombă cu greutatea de 100 de kilograme, din al Doilea Război Mondial. Oamenii au oprit imediat lucrul și au chemat o echipă de pirotehniști, care a izolat zona pe o rază de un kilometru în jurul șantierului.
Predare de ștafetă în fruntea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale! Înlocuitorul lui Mircea Pop, în funcția de director general al CNADNR, este Narcis Neaga, cel care a ocupat funcția de director adjunct. Mircea Pop a demisionat de la conducerea companiei în luna ianuarie, după ce presa a relatat că mai mulți directori din CNADNR au petrecut la munte deși meteorologii anunțaseră, pentru acea perioadă, că vremea se va înrăutăți accentuat. Premierul Victor Ponta a anunțat atunci că Pop va asigura interimatul până la numirea altui șef.
Bucurie maximă pentru localnicii și turiștii care vizitează rezervația de urși de la Zărnești, județul Brașov! Aceștia au acum la dispoziție un trenuleț cu 24 de locuri, adus special din Franța, contra sumei de 25.000 de euro.
Incendiu devastator, în zona Constantin Brâncoveanu din Capitală! Trei case și două anexe au căzut pradă flăcărilor izbucnite într-o magazie cu lemne! Văpaia a pus pe jar tot cartierul.
Mistreții fac prăpăd prin lanurile de porumb îngrijite cu trudă de agricultorii din localitatea dâmbovițeană Glodeni! Oamenii se plâng că sălbăticiunile le amenință recoltele, în fiecare vară, fapt pentru care sunt nevoiți să piardă nopțile pe câmp, pentru a le pune pe fugă. Deși autoritățile locale au anunțat Asociația Vânătorilor și Pescarilor, situația tot nu a fost rezolvată.
Inaugurate recent, cele două pasarele montate pe Drumul Național 1, la Bușteni, pentru fluidizarea traficului, au stârnit deja nemulțumirea localnicilor, prin faptul că nu au ținut cont de nevoile speciale de deplasare ale persoanelor cu dizabilități. Bătrânii se plâng și ei că au de urcat prea multe trepte.
Tragedie într-o familie din comuna gãlãțeanã Braniștea! Doi frați, în vârstã de 7 respectiv 10 ani, și vãrul lor, de 21 de ani, s-au înecat în apele Siretului. Niciunul dintre ei nu știa sã înoate, dar au intrat în apă sã se rãcoreascã. Un prieten a încercat sã-i ajute, însã curentul a fost prea puternic. În doar câteva secunde, au fost luați de ape.
Țăranii din Dâmbovița nu mai au cu ce să-și hrănească animalele! Cum în zonă nu a mai plouat de multe săptămâni, temperaturile ridicate au distrus vegetația. Acum, crescătorii se plâng că, în lipsa furajelor, se vor vedea nevoiți să sacrifice sau să vândă animalele. Din același motiv, producția de lapte scade la jumătate.
România trebuie să plătească vineri, către Fondul Monetar Internațional, 164,4 milioane de euro. Potrivit datelor furnizate de Guvern, această sumă reprezintă rambursările ratelor de capital, în valoare de 154,6 milioane de euro și plățile de dobânzi și comisioane, de 9,8 milioane, din împrumutul stand-by contractat în 2009. România trebuie să achite în acest an plăți în valoare totală de peste un miliard 164 de milioane de euro către FMI, Uniunea Europeană și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara va fi închis traficului aerian timp de o săptămână. Din cauza unor reparații la pistele de zbor care durează din toamna anului trecut, aeroportul nu va mai funcționa în perioada 24-31 august. Lucrările s-au desfășurat în mai multe etape, astfel încât aeronavele au decolat și au aterizat pe o pistă mai scurtă cu aproximativ 1.400 de metri. Cum reparațiile au ajuns la porțiunea centrală a pistelor de zbor, oprirea traficului aerian este inevitabilă.
Un dispozitiv de interceptare a fost descoperit sub o mașină a Ministerului Afacerilor de Interne. Autoturismul era deținut de Sindicatul Național al Agenților de Poliție. Cu această mașină circula liderul sindicatului, Iulian Surugiu, care a declarat că nu știe cine ar putea să-l urmărească.
Îmbulzeală la ghișeele Evidenței Populației din Galați! Peste 400 de oameni, cei mai mulți dintre ei care muncesc în stăinătate, au dat buzna în clădire, pentru a-și schimba buletinele. În încercarea de a-i potoli, jandarmii au vrut să închidă ușile, însă două femei s-au dezechilibrat și au căzut pe scări. Una dintre ele s-a lovit ușor la cap, iar cealaltă la un picior.
Peste 43.000 de absolvenți s-au înregistrat în ultimele două luni ca șomeri, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Din cei 39 de mii de tineri inscrisi in iulie, 35.700 sunt absolventi de invatamant liceal sau post-liceal, 2.600- de invatamant universitar, iar 648 au finalizat o forma de invatamant primar.
O țintă de creștere economică de două procente în acest an poate fi atinsă. Este opinia exprimată pentru Agerpres de reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internațional pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa. Potrivit oficialului FMI, datele preliminare pentru prima jumătate a anului arată că acest nivel poate fi atins, fără riscul unor șocuri semnificative în cea de-a doua parte din 2013.
Lumea fotbalului românesc este în stare de șoc. Fostul mare jucãtor Costicã Ștefãnescu, legendarul fundaș al Craiovei Maxima, și-a pus capãt zilelor, la vârsta de 62 de ani. Fostul căpitan al naționalei s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului Militar din București. In ultima perioadã, Costicã Ștefãnescu intrase într-o depresie profundã, din cauza problemelor de sãnãtate. El suferea de cancer și ultimii ani din viațã și i-a petrecut pe patul de spital. Luna trecutã s-a internat la o clinicã din Germania pentru un tratament, apoi a fost adus în țară.
Caz năucitor în județul Iași. Un băiețel de doi ani, murdar si înfometat, a fost abandonat chiar de bunicul său, în fața sediului Poliției din localitatea Sinești. Bãtrânul a venit cu o explicație bulversantă. Le-a spus anchetatorilor că a crezut că fiica sa a plecat în lume și i-a lăsat copilul să-l crească. In realitate, fata bărbatului era internată în spital, cu un alt copil.
Pacientii dependenti de dializã care intraserã în greva foamei de teamã cã se va închide centrul unde se trateazã au renuntat la protest. Asta dupã ce conducerea clinicii a acceptat sã tinã unitatea deschisã, cel putin pentru o perioadã. Cei doi bolnavi care au stat în greva foamei timp de cinci zile spun cã starea lor de sãnãtate a avut de suferit în acest timp. Sunt fericiti însã cã nu vor trebui sã meargã peste 100 de kilometri pânã la Cluj pentru dializã.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019