Date companie
 
 
 
 

Stiri Social - economic

RSS Știri
 

 

4 August 2010


 • BNR mentine dobanda cheie

  Banca Nationala a Romaniei a decis in sedinta de astazi sa mentina politica de dobanda monetara la 6,25%, confirmand asteptarile membrilor Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania care prevedeau inca de marti ca aceasta va fi decizia BNR.

 • Prioritatea bancherilor este sa recastige increderea clientilor

  Bancherii si-au dat seama ca principala provocare in viitorul apropiat este recastigarea increderii propriilor clienti. Conform unui sondaj recent efectuat de compania GfK, bancherii romani s-au situat pe penultimul loc, dupa politicieni, in topul celor mai putin de incredere categorii profesionale.

 

3 August 2010


 • Normele codului fiscal

  Guvernul a adoptat, luni, normele metodologice la modificarile aduse Codului fiscal.

 • Bancile ieftinesc creditele in euro

  Bancile continua sa ieftineasca împrumuturile, în încercarea de a atrage clienti. O banca a taiat trei sferturi de punct procentual din dobânda la creditele în euro cu garantii.

 

2 August 2010


 • Somajul va creste!

  Chiar daca cifrele arata ca somajul a scazut in tara noastra, e doar o scadere conjuncturala, spune premierul Emil Boc, datorita locurilor de munca create in sezonul estival. Rata somajului va creste pana la sfarsitul anului.

 • Reprezentatii sindicatelor discuta cu FMI

  Reprezentantii sindicatelor si-au propus sa discute cu expertii FMI, atât despre problema restructurarilor, cât si despre evaziunea fiscala.

 • Reesalonare, refinantare sau perioada de gratie

  Restructurarea creditelor a devenit o practica des întâlnita în România din cauza scaderii veniturilor si cresterii restantelor. Bancile accepta, de cele mai multe ori, formula împrumutului, pentru care exista trei metode.

 • FMI si opozitie

  Social-democratii au refuzat sa se întâlneasca marti cu delegatia FMI. Invitatia a fost facuta de reprezentantii Fondului Monetar International.

 

1 August 2010


 • 4 oameni au murit din cauza caniculei

  Patru oameni au murit din cauza caniculei si peste 6300 de romani, doborâti de caldura, au avut nevoie de ingrijiri medicale sau macar de un sfat competent. Numai in ultimele 24 de ore, medicii de la SMURD si Serviciile de ambulanta, au fost luati cu asalt. 44 de persoane au cazut în strada din cauza lipotimiilor, sincopelor si problemelor respiratorii.

 

30 Iulie 2010


 

28 Iulie 2010


 

27 Iulie 2010


 • Procedura utopica

  Propunerea premierului privind deducerile de impozite pentru cei care strâng bonurile fiscale nu poate fi pusa în aplicare.

 

26 Iulie 2010


 • FMI, din nou in Romania

  "Au fost înregistrate progrese, dar sunt multe probleme ramase nerezolvate", considera seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks. O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks se afla din nou la Bucuresti pentru o noua evaluare a evolutiei economice din România.

 

24 Iulie 2010


 • Nu mai sunt bani pentru reabilitarea imobilelor

  Cabinetul Boc a epuizat fondurile destinate reabilitarii imobilelor si propune o solutie de compromis: încurajeaza asociatiilor de proprietari sa contracteze credite garantate de stat, care va suporta si dobânda aferenta. Costul lucrarilor va cadea, însa, integral în sarcina locatarilor.

 

22 Iulie 2010


 • Prima Casa 2, nefunctionala

  Programul Prima Casa 2, demarat acum cinci luni, este nefunctional. Premierul Emil Boc spune ca s-au indeplinit toate procedurile din partea autoritatilor, bancile fiind vinovate de aceasta situatie.

 

21 Iulie 2010


 • Cu ochii pe preturi

  Dupa ce guvernul a decis marirea Taxei pe Valoarea Adaugata, ministrul Economiei sta( cu ochii pe preturi. Democrat-liberalul Adriean Videanu vrea sa înfiinteze un "observator" al preturilor, pe baza caruia sa poata sanctiona firmele care-si vând prea scump produsele. Patronatele din industria alimentara sustin, însa, ca demersul ministrului este unul populist, întrucât statul nu poate sanctiona societatile care au un adaos comercial prea mare.

 • Preturile lui Videanu

  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va monitoriza - în circa 1.400 de supermarketuri, hypermarketuri, piete si magazine - evolutia preturilor si va interveni unde va constata derapaje majore. Ministrul Economiei, Adriean Videanu spune ca rezultatele vor fi publice si postate pe internet.

 

18 Iulie 2010


 • Controverse pe cota unica

  Cota unica genereaza noi controverse. Desi premierul Emil Boc a dat asigurari ca aceasta va ramane la nivelul de 16%, ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca se va modifica. 

 

17 Iulie 2010


 • Vanzari record

  Decesul Madalinei Manole a facut ca ultimul sau album sa inregistreze vanzari record. Unele magazine si-au epuizat deja stocurile, informeaza NewsIn.

 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2