Fosta unitatea militarã din Târgoviște în care au fost executați soții Ceaușescu va fi transformatã în muzeu. De luna viitoare, vizitatorii vor putea sã vadã chiar zidul lângã care a avut loc execuția și vor putea trece prin camerele in care au fost inchisi, judecati si condamnati cei doi soți. Inițiativa vine în urma a numeroase solicitãri primite din strãinãtate de la oameni care doreau sã viziteze locul în care au fost împușcați Nicolae și Elena Ceaușescu.
Contoale ale politiștilor, la cluburi din stațiunea Mamaia. Polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor I.G.P.R., sprijiniți de luptători ai Detașamentului de Intervenții și Acțiuni Speciale din Constanța au efectuat controale în mai multe cluburi din Mamaia, în urma carora, cinci infracțiuni au fost constatate.
Elena Udrea crede cã ar fi un presedinte mai bun decât Victor Ponta. Totusi, recunoaste cã dreapta nu este acum coagulatã si nu are un lider care sã intre în cursa pentru prezidentiale.
Bucate alese, îmbrãcãminte tradițională și piese de mobilier. Toate au putut fi găsite la Târgul de Sfânta Maria, organizat la Muzeul Țăranului Român din Capitală. Meșteșugari veniți din întreaga țarã au adus cu ei covoare țesute manual, costume populare migãlite cu mãiestrie, dar și ceramicã pictatã.
Dramă pentru un băiețel în vârstă de doi ani, din Vaslui! Micuțul se zbate între viață și moarte, după ce s-a opărit cu apa în care urma să fie îmbăiat. Mama, care simțise că apa este fierbinte, l-a lăsat câteva minute nesupravegheat, pentru a aduce apă rece, însă, când s-a întors, l-a găsit aproape fără suflare.
Cuprinsă de nostalgie, cu gândul la vremurile în care conducea destinul turismului românesc, Elena Udrea a demarat o campanie de promovare a Deltei Dunării. Democrat-liberala dorește transformarea zonei într-una cu turism exclusivist, cu număr controlat de vizitatori și prețuri mai mari decât pe litoral. Udrea nu a ratat ocazia să arunce săgeți în direcția premierului Victor Ponta, care se află în concediu la Miami. Elena Udrea îi acuză pe guvernanți că nu valorifică potențialul Deltei, un teritoriu de vis intrat în patrimoniul mondial al UNESCO încã din 1991.
Un bucureștean a văzut moartea cu ochii, după ce a fost lovit în plin de un motociclist, în timp ce traversa o arteră din Piața Universității. Pietonul a ajuns la spital, în stare gravă.
Turiștii românii care aleg ca destinație Bulgaria și efectuează călătoria la bordul autoturismelor personale sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la înmulțirea furturilor de mașini din parcările hotelurilor. Mulți dintre cei care și-au petrecut concediul pe litoralul bulgăresc al Mării Negre au rămas pietoni, iar cazurile de furt nu și-au găsit încă rezolvarea. Reprezentanții M.A.E. le recomandă celor care se aventurează într-o astfel de călătorie să încheie asigurări antifurt. Mariana Nițu a rămas fără mașină după ce și-a parcat-o la hotelul bulgăresc în care era cazată.
Balconul unei case construite în urmă cu mai bine de două secole, în Centrul vechi al Timișoarei, a găzduit un concert inedit, oferit trecătorilor de doi tineri virtuoși, unul cu trompeta, iar celălalt cu o sumedenie de intrumente. Nici că se putea o promovare mai reușită pentru una dintre cele mai frumoase piețe din capitala Banatului, Piața Unirii. Momentul cultural de la balcon se înscrie în seria de evenimente menite să propulseze Timișoara în fruntea orașelor care se luptă pentru statutul de capitală culturală europeană.
Poșta Română a inițiat demersul de evaluare a 30 de clădiri și terenuri în vederea constituirii de garanții pentru plata datoriei de aproximativ 49 de milioane de euro pe care o are către Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Plăcerea pe care o resimțim atunci când ne relaxăm la plajă nu este deloc lipsită de riscuri, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la cât și cum ne expune la soare. În ciuda campaniilor de informare, care indică intervalele din zi cu risc ridicat, dar și factorii de protecție la care ar trebui să apeleze, românii ignoră avertismentele medicilor, fapt pentru care ajung la camerele de gardă cu arsuri solare, insolații, alergii și chiar cancer de piele.
Clipe de coșmar, pentru vânzătoarea unui butic de la periferia Galațiului! Femeia a fost atacată cu un pistol de jucărie, de un individ, în vârstă de 29 de ani, care a reușit să fugă cu suma de 230 de lei sustrasă din casa de marcat. Femeia a încercat să-l închidă în magazin, însă hoțul a lovit-o și s-a făcut nevăzut. Deși magazinul dispunea de camere de supraveghere, acestea nu funcționau, în momentul jafului. Suspectul a fost, însă, identificat la scurt timp după apelul la 112.
România redevine grânarul Europei! Fermierii autohtoni se laudă cu cea mai mare producție de grâu și secară din ultimii opt ani: peste 7 milioane de tone. Față de anul trecut, recolta de grâu și secară a crescut cu 37%, chiar dacă suprafața cultivată a fost tot de 2 milioane de hectare. Calitatea lasă însă de dorit. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a recunoscut că grâul destinat industriei de panificație este mai puțin decât în anii trecuți, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cu toate acestea, ministrul estimează că, la toamnă, prețul pâinii se va reduce cu 15%, ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 9%.
Fost marinar de cursă lungă, președintele Traian Băsescu nu poate sta departe de litoral, în sezonul estival, așa că a ales să petreacă un nou week-end printre turiștii din stațiunile de la malul Mării Negre. După ce, vineri, a luat parte la vernisajul expoziției dedicate regelui Ferdinand I, și a făcut o baie de mulțime în stațiunea Mamaia, șeful statului a acostat la vila sa de protocol de la Neptun. Traian Băsescu a fost întâmpinat de Garda de Onoare, care a intonat imnul de stat.
Peisajele si preturile din Romania ii atrag pe turistii straini. In tara noastra vin nu numai vecinii europeni, dar si turisti de peste Ocean, din America sau Asia. Multi vin la noi în vacantã si pentru distractia pe care o gãsesc în marile orase, unde, spun ei, oamenii sunt primitori si fetele frumoase. Numãrul turistilor strãini a crescut cu aproape 6% fatã de vara trecutã.
Universitățile autohtone se plâng de interesul tot mai scăzut al elevilor români pentru studii superioare, dar se laudă cu un aflux din ce în ce mai mare de studenți străini. Peste 12 mii de tineri din întreaga lume vin, anual, în țara noastră pentru a urma cursurile unei universități. Cele mai căutate specializări sunt medicina, științele tehnice și economice. Pentru un an de studii, studenții străini scot din buzunare între 2.000 și 5.000 de euro, de trei-patru ori mai puțin decât ar plăti în alte țări. Academia de Studii Economice din București nu a reușit să atragă suficienți candidați, pentru ocuparea locurilor scoase la concurs, nici măcar după a doua sesiune de admitere.
Judecătoare Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, și fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, sub acuzația de luare de mită. Potrivit procurorilor, Veronica Cîrstoiu ar fi primit mită în valoare de un milion de euro, pentru a da verdicte favorabile în mai multe dosare. Potrivit r/News, cel care i-ar fi dat milionul de euro judecătoarei este omul de afaceri Dinel Staicu.
Un pacient, care consumase etnobotanice și alcool, a agresat o asistentă a Spitalului de Psihiatrie din Galați. Victima a ajuns la spital cu multiple leziuni. Deși, la internare, fusese imobilizat, tânărul a reușit să-și desfacă legăturile de la mâini și a devenit violent.
Două localități din județul Bistrița-Năsăud se confruntă, de mai bine de o lună, cu lipsa apei potabile, din cauza secetei. Localnicii se plâng că fântânile seacă, în fiecare vară, și sunt nevoiți să aducă apa necesară pentru spălat și gătit de la câțiva kilometri distanță. Singurul sprijin vine de la pompieri, care le aduc apă cu cisterna.
Două persoane au fost rănite, după ce o dubă a Poliției Neamț, care transporta deținuți la Curtea de Apel Bacău, a fost tamponată de un autoturism înmatriculat în Italia.
Cinefilii prezenți la cea de-a zecea ediție a Festivalului de Film Independent "Anonimul", de la Sfântu Gheorghe, vor avea parte, timp de nouă zile, de filme de Oscar. "Mephisto", "Colonelul Redl" sau "Taking Sides" sunt doar câteva dintre peliculele proiectate la maratonul cinematografic desfășurat în Delta Dunării. Invitatul de onoare al festivalului este laureatul Oscar, regizorul Istvan Szabo.
Parlamentarii democrat-liberali amenință cu moțiunea simplă, iar liberalii, în lipsa lui Crin Antonescu, strâmbă și ei din nas la auzul veștii că Executivul condus de Victor Ponta intenționează să introducă noi taxe și impozite, pentru a-și respecta angajamentele luate în fața FMI. Principala rezervă pe care liderii liberali o au este legată de taxarea imobilelor închiriate. Intenția Guvernului a fost criticată deja de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Liberalul a anunțat că va încerca să-și convingă colegii de partid să nu susțină nicio creștere sau introducere de taxe și impozite noi. Cunoscut drept un adversar al impozitării excesive, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, are și el rezerve în acest sens.
Medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie din Japonia, eleva Cosmina Albulescu a fost întâmpinată cu mare bucurie, acasă, la Galați, de părinți, profesori și de reprezentanții autorităților. Pasiunea, munca și ambiția sunt ingredientele care i-au adus succesul, spune cu mândrie olimpica în vârstă de 17 ani, care n-ar părăsi România pentru nimic în lume.
Învățământul universitar românesc traversează o criză fără precedent! Profesorii părăsesc sistemul, tentați de salariile mult mai avantajoase oferite de companiile private, iar absolvenții de liceu nu se mai înghesuie ca altădată să se înscrie la facultăți. Atât la universitățile private, cât și la cele de stat, zeci de mii de locuri au rămas neocupate, după prima sesiune de admitere. Principalul motiv îl reprezintă faptul că statul nu mai investește aproape deloc în cercetare.
Expertii Muzeului National de Istorie au predat procurorilor raportul final al expertizei tablourilor furate din Olanda! Cenușa ridicatã din Tulcea, din soba mamei principalului suspect în jaful tablourilor, provine din arderea a cel puțin trei sau patru tablouri realizate în tehnica uleiului pe pânzã. Desi expertii de la Muzeul National de Istorie nu au comparat probele gasite, astfel incat sa dovedeasca faptul ca resturile provin de la tablourile furate, sansele ca ele sa fie de la alte opere de arta sunt aproape nule, spun ei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019