Accident pe Drumul Național 7, care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești. Un tir încărcat cu 150 de porci s-a răsturnat într-o râpă, în localitatea argeșeană Cotmeana. Șoferul susține că, din cauza unei defecțiuni tehnice, nu a mai putut controla tirul, iar într-o curbă a intrat în balans și s-a răsturnat. Angajații firmei transportatoare, ajutați de pompieri și de localnici, s-au chinuit timp de o oră să scoată animalele din râpă.
Leii lui Nuțu Cămătaru rămân la grădina zoologică din Parcul Bucov, de lângă Ploiești. La sfârșitul lunii februarie, animalele au fost luate de pe proprietatea familiei Balint pentru o perioadă limitată și urmau să fie mutate într-o rezervație din Africa. Pentru scoaterea animalelor din țară este nevoie, însă, de acordul proprietarului, iar în cazul de față nu se știe cine este acesta. Potrivit autorităților, Nuțu Cămătaru deținea ilegal animalele.
Compania Națională de Căi Ferate schimbă foaia: cine nu plătește, nu are acces la șină! Aceasta este noua politică a șefilor de la C.F.R. S.A., după care se ghidează, pentru a recupera cele 950 de milioane de lei, datorate de transportatorul feroviar. Astfel, circulația trenurilor de navetiști a fost sistată pe rutele Grădiștea-Giurgiu și Negru Vodă- Medigidia. Alte câteva trasee sunt în pericol de a fi închise, din același motiv.
Protest inedit, în județul Bihor. Revoltați de starea în care se află Drumul Național 76, care este plin de gropi, aproape trei sute de șoferi au îngreunat traficul rutier. Conducătorii auto și-au dat întâlnire într-o parcare din comuna Pocola, de unde au pornit în coloană spre Oradea. Șoferii nu au condus cu mai mult de 20 de kilometri la oră. La jumătatea drumului, au oprit și au pus ghivece cu panseluțe, în gropile din asfalt.
Elevi din România, Franța, Marea Britanie, Lituania, Letonia și Bulgaria s-au intalnit la Colegiul National ''Matei Basarab'' din București, intr-un proiect desfasurat sub tutela Agentiei Nationale Antidrog. Prevenirea conflictelor și comportamentelor violente in randul tinerilor au fost doua dintre temele abordate in dezbaterile din cadrul atelierelor de lucru. Metodele de lucru utilizate combină instruirea nonformală și informală...
Parintii nu s-au inghesuit sa-si inscrie copiii in clasa intai si în clasa pregătitoare în viitorul an școlar. Autoritățile spun că fluxul înscrierilor în învățământul primar a fost unul rezonabil, iar aglomerația din alti ani a lipsit. Până joi au fost centralizate peste cinci mii de cereri de înscriere, pentru copiii din circumscripțiile școlare, și peste două mii de cereri de înscriere, pentru cei din afara circumscripțiilor.
Are 32 de ani, este din Caransebeș și i se spune ''Pisică''. Vorbim despre ''cerșetorul milionar'' care adună bani serioși în Timișoara. El a fost prins din nou de polițiști, de data aceasta în parcarea unui mall. Bărbatul cerșea de la clienți și, în mai puțin de patru ore, adunase deja șapte sute de lei.
Proprietarii care vor să-și achiziționeze un autovehicul nou prin programul "Rabla" mai au de așteptat. Și asta pentru că Guvernul a făcut o serie de modificări la programul de înnoire a parcului auto. Automat, eliberarea tichetelor s-a amânat. În mod normal, programul guvernamental trebuia să demareze pe 15 aprilie.
Incendieri în lanț în cartierul bucureștean Drumul Taberei, acolo unde 13 mașini și o motocicletă au ars. Proprietarii autovehiculelor spun că s-au trezit când au auzit mai multe bubuituri, iar când au ieșit la ferestre, au văzut dezastrul. Un martor le-a spus polițiștilor că a văzut o persoană care a luat-o la fugă.
Criză de vaccin antitetanos în mai multe spitale din țară. Problemele au apărut încă de anul trecut, după ce producția serului a fost sistată la Institutul Cantacuzino, iar vaccinul a început să fie importat de la francezi. Costurile sunt, însă, de 50 de ori mai mari, așa că nu toate spitalele și-au permis să-l achiziționeze. Mai mult, stocurile de import s-au epuizat. Conducerea Spitalului Colentina spune că a împrumutat 30 de doze de vaccin de la o altă unitate medicală, ca să poată trata cazurile.
Olimpiada interdisciplinara ''Stiintele Pamantului" a continuat miercuri cu proba practica. Si de aceasta data, olimpicii au demonstrat ca sunt pasionati atat de geografie, cat si de chimie, fizica sau biologie.
Trei sute de angajați de la Divizia Petrochimică Bradu din Pitești, care aparține de Oltchim, au ieșit din nou în stradă. După ce marți s-au alăturat salariaților de la combinatul vâlcean care au manifestat în Capitală, sindicaliștii argeșeni au mers miercuri într-un marș până în fața Prefecturii. Oamenii nemulțumiți de concedierile colective au solicitat plata salariilor restante. Pe drum, jandarmii au încercat să-i oprească, dar liderii sindicatului "Unirea" au negociat pentru a li se permite să protesteze.
Medicii vor putea ajunge de acum mai repede la locul unui accident, după ce Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare beneficiază de două noi autospeciale, dotate cu toate echipamentele necesare. Una dintre mașinile de intervenție rapidă este destinată Capitalei, iar cea de-a doua va fi folosită de doctorii de la SMURD Târgu Mureș.
Inundațiile din ultima perioadă au provocat alunecări de teren în Bihor. Gospodăriile mai multor localnici din satele care țin de comuna Dobrești au luat-o la vale, iar oamenii sunt acum nevoiți să se mute la rude sau la prieteni. In plus, apele au afectat drumurile și terenurile agricole, iar multe poduri au fost distruse.
Incident în fața Primăriei din Iași. O femeie fără adăpost a spart cu pumnii și picioarele patru geamuri de la intrarea principală în instituție. Tânăra era nemulțumită că a fost mutată într-un alt centru social. Sosită de dimineață să-i ceară socoteală viceprimarului, femeia s-a supărat că nu a fost primită în audiență.
Crimă în cartierul bucureștean Militari. Un tânăr a fost găsit fără suflare în scara unui bloc, înjunghiat în mai multe zone ale corpului. Din primele cercetări ale poliției, reiese că victima nu locuia în blocul respectiv. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul tânărului.
Plângere penală și sesizare la Colegiul Medicilor. Sunt acțiunile la care a apelat familia unei tinere de 24 de ani, care a suferit mai multe arsuri în timpul unei banale operații de apendicită, la Spitalul Județean Ilfov. Femeia spune că a simțit o durere puternică în timpul intervenției chirurgicale, deși i se făcuse o anestezie locală. Pacienta susține că i-ar fi auzit pe medici țipând că "a luat foc".
Emoții mari pentru elevii veniți din toata țara la Olimpiada interdisciplinara ''Stiintele Pamantului". Ei au susținut la International School of Bucharest prima dintre probele concursului, cea teoretica. Organizatorii olimpiadei spera ca rezultatele sa fie unele care sa le faca cinste participantilor.
Să învățăm să reciclăm ambalaje! Timp de trei luni, copiii dornici să protejeze mediul înconjurător au ocazia să învețe despre colectarea selectivă, în cadrul caravanei "Laboratorul Verde al Reciclării". Laboratorul este un autocar special modificat pentru mințile curioase ale micuților și care le oferă o lecție dinamică și interactivă, prin participarea la un joc de echipă pe tablete, vizionarea unei animații 3D pe tema colectării selective și a unui spot de reciclare a deșeurilor de ambalaje.
An de an, 50 de mii de români își pierd viața după ce au suferit un stop cardio-respirator. Întârzierea manevrelor de resuscitare scade rata de supraviețuire cu aproape 11 procente în fiecare minut în care nu i se acordă ajutor unei victime. Membrii Asociației Române de Intervenție în Situații de Urgență au profitat de Ziua Mondială a Sănătății pentru a-i învăța pe bucureșteni cum să acorde primul ajutor.
Începe aventura, din nou, în aer! Odată cu venirea primăverii, parașutiștii profesioniști din Clinceni s-au bucurat de senzații tari la patru mii de metri înălțime. La deschiderea noului sezon de parașutism, a participat și Alexandru Nicolae, campion mondial la aterizare la punct fix. A câstigat acest titlu la 19 ani, iar acum, la doar 22 de ani, este instructor.
Ploaia și neatenția la volan au provocat din nou accidente în Capitală. Carosabilul umed i-a derutat pe șoferii imprudenți, care au pierdut controlul direcției. Este cazul unui șofer, care a derapat și a intrat într-un refugiu de tramvai.
Capitala rămâne fără spații verzi. În curând, locul copacilor din parcuri va fi luat de blocuri sau de mall-uri. Este și cazul parcului "Alexandru Ioan Cuza", fostul IOR, unde primăria sectorului 3 a împânzit pancarte cu mesajul "Zonă Retrocedată". Se pare că planurile noului proprietar al celor 12 hectare de teren retrocedate prevăd apariția unui mall și a unei parcări subterane, dar pentru care nu are, încă, autorizație.
S-a dat startul olimpiadei nationale de Stiintele Pamantului. Zeci de elevi din intreaga tara, insotiti de cadrele didactice care i-au pregatit, au participat luni, la Palatul Copiilor din Capitala, la festivitatea de deschidere a acestui important concurs.
Tot mai mulți români cad victime bolilor cardiovasculare! Potrivit statisticilor, aceste afecțiuni provoacă peste 60% din decesele înregistrate în țara noastră, în timp ce ponderea diferitelor tipuri de cancer este de 18%. Paradoxal însă, România alocă cei mai puțini bani din Uniunea Europeana pentru îngrijirea bolnavilor, o medie anuală de 48 de euro pentru un pacient. Doi din trei români au probleme cu inima, iar aproape jumătate suferă de hipertensiune arterială, o boală de existența căreia mulți dintre noi nu suntem conștienți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019