Nume sonore din lumea teatrului, dansului și a artelor spectacolului au primit câte o stea pe Sibiu- Walk of Fame. Printre aceștia se numără regizorul Silviu Purcărete, care a fost primul de altfel dintre oamenii de cultură care a fost onorat pe Walk of Fame din Sibiu.
S-a tras cortina peste cea de-a 20-a ediție a Festivalului de Teatru de la Sibiu. Mii de iubitori de artă au fost prezenți la evenimentele desfășurate în ultima seară în centrul orașului. După un concert incendiar al Loredanei, publicul a rămas cu ochii ațintiți spre cer, la un spectacol inedit de teatru. Mai mulți actori și violoniști din Belgia au cântat suspendați la zeci de metri de pământ.
Doi bărbați și-au pierdut viața, după ce motodeltaplanul în care se aflau s-a prăbușit în comuna ieșeană Scânteia. Cei doi piloți, ambii în vârstă de 32 de ani, au căzut în gol de la o sută de metri și s-au izbit cu botul aparatului de sol. Prima ipoteză luată în calcul este o defecțiune tehnică, provocată de rafalele de vânt.
Veste bună pentru candidații înscriși în cursa pentru obținerea permisului auto! Conform noii proceduri, aceștia pot susține proba teoretică exact în ziua în care depun dosarul de înscriere. Cei care obțin punctajul de trecere se înscriu imediat la traseu, în funcție de locurile libere. Cei care nu se simt însă suficient de pregătiți și nici nu se grăbesc să devină conducători auto peste noapte pot amâna susținerea examenului pentru o altă zi decât cea în care se înscriu.
Localurile din Centrul Capitalei au fost luate la bani mărunți, sâmbătă seară, de Poliția Capitalei, care a organizat o razie de amploare pentru depistarea comercianților care vând băuturi la negru. În urma verificării a 14 baruri, restaurante și cafenele, oamenii legii au întocmite 14 dosare penale și au confiscat mărfuri de peste 226.000 lei. Unii dintre patronii localurilor controlate au fost amendați pentru că nu dețineau licență pentru muzica pe care o difuzau.
O intervenție chirurgicală banală, de îndepărtare a polipilor, a declanșat un adevărat scandal, la Spitalul Județean Sibiu, după ce pacientul, un copil în vârstă de trei ani, a decedat! Părinții micuțului îl acuză de malpraxis pe chirurgul care a făcut operația. Mai mult, ei susțin că secția ORL, unde a fost operat copilul, nu avea echipament de resucitare. Băiețelul avea simptome de răceală, iar părinții spun că se trezea noaptea plângând, din cauza dificultăților de respirație. Inițial, a fost diagnosticat cu rinită alergică. În cele din urmă, acesta a fost propus pentru operația de îndepărtare a polipilor. Părinții au decis atunci să nu meargă la Spitalul de Pediatrie, ci la cel Spitalul Județean.
Sfârșit tragic pentru un copil, în vârstă de 13 ani, din Bacău! Băiatul a murit în chinuri groaznice, după ce a fost sfârtecat de arcurile unei combine agricole, în comuna Adunații Copăceni, din județul Giurgiu. Victima lucra în curtea unui vecin, împreună cu fratele său, care l-a lăsat nesupravegheat lângă utilajul aflat în funcțiune. În luna ianuarie, copilul se mutase de la Bacău, la fratele său, în vârstă de 34 de ani, care muncea la o fermă din Giurgiu.
Comuna prahoveană Banești a fost găzduit prima ediție a Raliului Aerian al României, competiție în care s-au înscris opt echipe de piloți profesioniști sau amatori. Organizarea evenimentului a fost sprijinită de Casa Regală a României, iar principele Nicolae, nepotul regelui Mihai 1, le-a înmânat participanților decorația Aripile Regale Române.
Sătui de salariile umilitoare, medicii români amenință că vor refuza să-și trateze pacienții, în cazul în care Guvernul nu va decide scoaterea lor din categoria bugetarilor. Președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, spune că sindicatele din sănătate se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a stabili măsurile de protest la care vor recurge în cazul în care statul nu le va schimba grila de salarizare.
Proiect științific ambițios, la Măgurele, în județul Ilfov! Vineri, a fost deschis oficial șantierul în care se va construi cel mai mare laser din lume. Potrivit cercetătorilor, această inițiativă va avea darul de a sparge barierele fizicii.
Programului Operațional Sectorial Transporturi ar putea fi deblocat săptămâna viitoare, potrivit comisarului europen pentru politică regională, Johannes Hahn. În cazul în care Comisia Europeană ar lua această decizie, România ar avea la dispoziție peste patru miliarde de euro.
Creșterea alarmantă a evaziunii fiscale pune pe jar autoritățile române, care caută metode eficiente pentru a stopa acest flagel. Ministerul Agriculturii solicită monitorizarea prin GPS a TIR-urilor cu legume și fructe din Turcia, în timp ce acestea tranzitează țara noastră.
Furtunile din ultima perioadă continuă să facă victime. Un căruțaș din Dâmbovița a murit dupa ce a fost lovit de fulger pe un câmp din apropierea localitatii Comișani. Trupul neînsufletit al barbatului a fost gasit de vecini, lânga caruta.
Elevii care pică Bacalaureatul ar putea primi mediatații gratuite! Ministrul Educației, Remus Pricopie, vrea sa introducă un sistem prin care tinerii care n-au promovat examenul maturitatii sa aiba sansa sa ia nota de trecere la a doua sesiune. Absolventii vor putea participa, astfel, la o serie de cursuri intensive pentru a deprinde un minim de informații.
New Europe Bridge (Podul Noua Europă) este in sfarsit gata. Este vorba despre Podul Calafat-Vidin ale cărui lucrări au fost incheiate la 13 ani de la semnarea acordului între România si Bulgaria pentru construirea sa. Podul a fost inaugurat oficial, în prezenta premierului Victor Ponta si a omologului sau bulgar dar si a actualului guvernator al BNR, Mugur Isarescu.
Comemorare inedită la împlinirea a 124 de ani de la moartea poetului nepereche Mihai Eminescu! Cei mai înfocați admiratori ai geniului eminescian s-au adunat în fața bisericii Sfântu Gheorghe, din capitală, pentru a reface ultimul drum al luceafărului poeziei românești, către Cimitirul Bellu.
Grav accident de muncă, la Galați! Un tânăr care lucra la izolarea unui bloc situat în centrul municipiului Galați se zbate între viață și moarte, după ce a căzut de la etajului cinci. Accidentul a fost provocat de vânt, care a suflat cu putere și a clătinat schela pe care se afla victima. Tânărul a fost dus la spital, dar medicii îi dau puține șanse de supraviețuire.
Vești bune pentru șoferii din capitală! În cel mult două luni, vor putea circula pe jumătate din Bulevardul Uranus, susține primarul general, Sorin Oprescu. Singura problemă o reprezintă faptul că pentru continuarea șoselei către sudul Capitalei, este nevoie de săparea unui tunel pe sub Palatul Parlamentului. Până acum însă nu există avizele necesare.
Urmărire cu focuri de armă, în apropierea Spitalului Fundeni din capitală! Aflați pe urmele unor suspecți de furt, polițiștii bucureșteni s-au văzut nevoiți să folosească armamentul din dotare, pentru a bloca mașina acestora în trafic. Unul dintre fugari a fost împușcat în picior și a ajuns la spital. Oamenii legii susțin că monitorizau de mai bine de patru luni un grup de persoane specializat în tâlhării la drumul mare. Pentru prinderea răufăcătorilor, s-a organizat un flagrant, însă lucrurile nu au decurs conform așteptărilor, iar infractorii și-au dat seama că sunt urmăriți și au fugit.
Zeci de bucureșteni s-au adunat la Kilometrul 0 din Piața Universității pentru a comemora împlinirea a 23 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990! Participanții au aprins lumânări și au depus flori și o coroană, în memoria victimelor. Familiile celor care și-au pierdut viața atunci încă mai speră ca vinovații să fie pedepsiți. În acest sens, Asociația Victimelor Mineriadelor a decis să caute dreptatea în străinătate.
Școala românească de film continuă să țină steagul sus în competițiile internaționale de top! Scurtmetrajul "Calea Dunării", regizat de tânărul Sabin Dorohoi, este singura producție autohtonă calificată în competiția oficială a celebrului festival american de la Palm Springs. Pelicula povestește drama unui băiețel dint-un sat dunărean, rămas acasă cu bunicul după ce părinții au plecat la muncă în Austria. Născut într-o familie de pescari, copilul are o relație specială cu Dunărea și încearcă să reia legătura cu mama sa, pe calea apei.
Protest al angajaților de la CET Brãila! Oamenii sunt nemulțumiți, din cauză cã nu și-au primit salariile de aproape o jumãtate de an. Ei au ajuns în situația de a nu-și mai acoperi cheltuielile de zi cu zi și spun că reușesc să supraviețuiască din mila rudelor. Angajații societății de termoficare amenințã cã vor intra în greva foamei, dacã nu-și primesc lefurile. CET Brãila a intrat în incapacitate de platã încã din luna august 2012...
Singura tabără școlară de stat din județul Brașov este în paragină. Tabăra din Predeal este singura rămasă, dintre cele zece, construite în perioada comunistă. În peste o jumătate de secol, cât a trecut de la momentul construirii taberei, nu s-a investit mai nimic în reabilitare, așa că, acum, condițiile de cazare lasã mult de dorit. Pereții sunt mucegãiți și scorojiți, iar baia este comunã, pe hol, așa cum a fost proiectată inițial.
Buzăul a devenit de câteva zile "tărâmul fluturilor"! Toate parcurile, spațiile verzi dintre blocuri, arborii și gardurile vii din oraș au fost invadate de mii de fluturi maronii. Specialiștii în biodiversitate spun că invazia insectelor coincide cu perioada de înmulțire a acestora. Pentru cei care locuiesc în zonele cu vegetație bogată, e un adevărat calvar să-și deschidă geamurile, pentru aerisirea casei.
La Tecuci, bătaia pare să fie ruptă din Rai! Doi bărbați susțin că preotul din localitate i-a lovit cu parul și cu picioarele. Scandalul ar fi pornit de la un muncitor care, deși era angajat de preot, a plecat să lucreze la ferma celor doi bărbați. Enervat, preotul ar fi venit, împreună cu cei trei fii ai săi, pentru a-i cere zilierului socoteală. Soția preotului spune, însă, că proprietarii fermei sunt cei care au început scandalul.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019