Date companie
 
 
 
 

Ultimele Știri Național 24 Plus

RSS Știri
 

 

3 Iunie 2011


 

2 Iunie 2011


 • Fructele și legumele ar putea fi marcate cu buline, în funcție de gradul de iradiere în categoria Social - economic

  Fructele și legumele trebuie etichetate, în funcție de gradul de iradiere prin stropirea cu substanțe care le ajută să se mențină proaspete. Aceasta este propunerea pe care o analizează deputații, la pachet cu inițiativa care cere etichetarea alimentelor cu buline în funcție de aditivii conținuți. Propunerea legislativă este dezbătută în comisiile Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

 • Fara apã, din cauza lucrãrilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti în categoria Social - economic

  Sute de familii din localitatea prahoveanã Bãrcãnesti au rãmas fãrã apã, din cauza lucrãrilor de la pasajul suprateran al autostrãzii Bucuresti-Ploiesti. Pilonii au fost montati pe magistrala de apã, care a cedat din cauza greutãtii.

 • 60.000 de lei pentru un film de promovare turistică a Botoșaniului în categoria Social - economic

  Primăria Botoșani va cheltui 60 de mii de lei pentru un film de promovare turistică. Este vorba despre o mie de DVD-uri cu un filmuleț de prezentare a orașului, care durează o jumătate de oră. Botoșănenii se miră de investiție și spun că orașul lor nu este obiectiv turistic.

 • Senatorul Mircea Banias rămâne cu interdicția de a părăsi țara în categoria Social - economic

  Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca senatorul PD-L Mircea Banias, singurul inculpat din dosarul "Vama Agigea" cercetat în stare de libertate, să rămână cu interdicția de a părăsi țara. Instanța Supremă a respins plângerea parlamentarului împotriva ordonanței emise de procurorii anticorupție în urmã cu o săptămână.

 • Medicii de familie nu mai vor să elibereze rețete gratuite în categoria Social - economic

  Bolnavii cad din nou victime în scandalul dintre medicii de familie și Casa de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale din mai multe județe amenință că nu mai eliberează rețete gratuite și compensate. Medicii de familie sunt nemulțumiți că nu au fost publicate încă, în Monitorul Oficial, normele de aplicare ale contractului cadru pentru acest an.

 • Revizuirea Constituției nu vizează mandatul meu în categoria Politic

  Președintele Traian Băsescu a anuntat că proiectul de revizuire a Constituției a fost transmis Consiliului Legislativ pentru aviz. Șeful statului și se așteaptă ca acordul să fie dat în aproximativ o săptămână. Pentru avizul Curții Constituționale, există un termen stabilit de 10 zile pentru pronunțare, urmând ca proiectul să fie trimis în Parlament.

 • Senatul a adoptat o lege care reglementează modificările numelor de străzi și obiective în categoria Social - economic

  Senatul a adoptat o lege care reglementează modificările numelor de străzi și obiective. Este vorba despre o inițiativă a PSD, care interzice autorităților maghiare să decidă singure schimbarea denumirii străzilor. Aleșii români și maghiari au ajuns chiar să se certe din cauza unor personalități istorice.

 • Politistii pregatesc noi proteste dupa reducerea normei de hrana în categoria Social - economic

  Politistii se pregatesc de proteste! Motivul? Ministrul de Interne, Traian Igas, a dat un ordin prin care a redus valoarea normei de hranã a politistilor de la 700 de lei la 150 de lei.

 • Decizie aminata! FRF va stabili soarta Timisoarei si Bistritei pe 20 iunie. în categoria Sport

  Timisoara nu va juca in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor - acesta este singura certitudine dupa sedinta Comitetul Executiv al FRF, de astazi. In cel mai pur stil dimbovitean, Comitetul a aminat pina pe 20 iunie, decizia privind retrogradarea echipelor FC Timișoara și Gloria Bistrița din  Liga I, dupa ce respectivele doua cluburi nu au primit licenta pentru noul sezon. "Instituția CEx nu are în atribuții problema licențierii cluburilor.

 

1 Iunie 2011


 • Legea statutului polițistului a fost votată în Camera Deputaților în categoria Social - economic

  Guvernul a găsit o metodă prin care sã-i disponibilizeze pe polițiști, dupã ce legea care prevedea aceste concedieri a fost respinsă de Parlament săptămâna trecută. Deputații Puterii au modificat statutul, astfel încât oameniii legii să poată fi dați afară în orice moment. Legea a fost deja votată de Camera Deputaților, după discuții aprinse. Opoziția a acuzat Puterea că profită de un proiect aflat pe masa parlamentarilor, pentru a-i lăsa pe polițiști fără slujbă.

 • Criteriile dure de internare, elaborate de CNAS, nu vor fi aplicate în categoria Social - economic

  Casa Națională de Asigurări de Sănătate a stabilit norme foarte stricte pentru internarea în spitale. Printre aceste criterii se numără și cel potrivit căruia doar bolnavii care au febră mare de cel putin 5 zile vor mai fi internati de la 1 iunie. Totuși, în urma întâlnirii de la Palatul Victoria între premierul Emil Boc, ministrul Cseke Attila și președintele CNAS, s-a stabilit că normele stricte de internare nu vor fi trecute in contractul-cadru. Acest acord este valabil din prima zi a verii.

 • Un profesor de matematicã de la un colegiu din Bacãu a fost prins în timp ce lua mitã în categoria Social - economic

  Un profesor de matematicã de la Colegiul "Henri Coandã" din Bacãu a fost retinut pentru 24 de ore, dupã ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 200 de lei de la o elevã. În schimbul acestor bani, profesorul ar fi trebuit sã o ajute pe fatã sã termine clasa a XII-a.

 • Inculpații implicați în dosarul Portul Constanța rămân în arest în categoria Social - economic

  Cei 28 de inculpați implicați în dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanța rămân în arest preventiv. Asa a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins recursul acuzatilor. Completul de 5 judecători au luat aceasta hotarare definitivă după ce, saptamana trecuta, fostul secretar general în Ministerul Administrației și Internelor, Laurențiu Mironescu si ceilalți 27 de inculpați au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

 • Guvernul a instituit taxarea inversă pentru cereale și plante tehnice în categoria Social - economic

  Cabinetul Boc a instituit taxarea inversă pentru cereale și plante tehnice. Măsura prin care firmele intermediare care vând aceste produse firmelor exportatoare vor cere de acum returnarea taxei pe valoarea adăugată-și nu exportatorii - a fost prevăzută într-o ordonanță de urgență.

 • Reprezentanții AOAR: cursul de schimb ar trebui să fie de 4,7-4,8 lei/euro în categoria Social - economic

  Cursul de schimb ar trebui să fie de 4,7-4,8 lei pentru un euro! Asa considera presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Si asta desi afaceriștii cred că această estimare este depășită.

 • De azi intră în vigoare noi reguli privind clasificarea spitalelor în categoria Social - economic

  Prima zi de vară vine cu noi reguli privind atât clasificarea spitalelor, cât și finanțarea pe care o va primi fiecare unitate sanitară în urma acestei încadrări. Anuntul a fost facut de ministrul Sănătății, care a precizat că, odată cu aplicarea noilor reguli, vor dispărea discrepanțele din sistem. Peste jumătate dintre spitale au fost încadrate de minister în clasele patru și cinci, cele mai slabe.

 • Din nou in strada! Fanii Poli Timisoara protesteaza in centrul orasului impotriva deciziei FRF în categoria Sport

  Se zguduie Banatul! Decizia Federatiei Romane de Fotbal de a o trimite pe Timisoara direct in Liga a 3-a scoate oamenii in strada! Suporterii lui Poli protesteaza astazi in centrul orasului pentru dreptate.

 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2